Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 548)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prďácký akčňák o amerických tankistoch kosiacich esesákov vo World War 2 Nemecku. Brad Pitt sa ako jediný z party v komornej chvilke umyje, ukáže svaly nabrané v LA Fitness, a ani po roku onanovania v železnom kokpite nepretiahne pohľadnu Nemku (ktorá by do toho šla). Pretože by to bolo neetické. Pointa filmu: Nie všetci esesáci boli zlí. Tu, a s vtipom, sa mali odohrávať tretí Expendables. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale pořádně mě z něj zaujaly vlastně jen dvě scény, z nichž jedna se navíc odehrávala u jídelního stolu (ta druhá byla likvidace tigeru). Zdálo se mi, jako by David Ayer chtěl zkombinovat Velkou červenou jedničku a Tenkou červenou linii, jenže na takovou laťku zkrátka za pomoci klišé a nezajímavých postav dosáhnout nemohl. Přitom Brad Pitt se do role hodil stoprocentně a bylo vidět, že si velitele tanku zahrál s chutí, a ta špinavá zabahněná atmosféra měla také hodně do sebe. Jenže proč to celé bylo tak dlouhé, ačkoliv se v tom toho tak málo stalo? ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Ok, ta finální bojová scéna je přehnaná, ale jinak dohromady se zbytkem filmu vystihuje zcela přesně šílenost té války. Přečetl jsem mnoho knih o WW2 a tento film, když si to v hlavě srovnám s těmi memoáry přeživších, bych řekl že vystihuje dobře ducha té šílené mašinérie. Nějaký ten patos a velikášství zde není na škodu. Jen ta scéna s těma Němkama mi lautr neseděla co v kontextu zbytku filmu. Jinak za mě velmi solidní, zasloužené 4*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ayerovi se podařilo skloubit válečná jatka s komorním příběhem jednoho tanku a jeho posádky, kde mají všichni svoje pevné místo a bez nich by skutečně šlo jen o tupou akci, ale co si budeme nalhávat, kosení nácků je činnost, která uspokojuje diváky bez ohledu na výši jejich IQ. Jednoduchý vojenský humor v těžkých chvílích na bojišti rozhodně funguje, alespoň podle reakcí publika. Film má hned několik vrcholů a třeba první zabití nebo poslední večeře jsou čistě o mrazivých dialozích a hutné atmosféře. Akce však nemá o nic menší grády a bavila dokonce i mě. Z hlavní party je těžké někoho vyzdvihovat, ovšem Brad zase valí neskutečně a jen díky němu je závěrečné přijmutí osudu tak epické. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizoda 1945 - Návrat Aldo Raina. Jenže Ayer není Tarantino. Při pohledu na zdejší hodnocení se mě zase jednou chce plakat. Proboha vždyť ten film neměl příběh. V Ryanovi šlo o záchranu jednoho vojáka. Tady nejde prakticky o nic. Tank jezdí, v něm nejstatečnější Američani všech dob a Němci, jsou zde dobří tak leda na to, aby skočili do dráhy kulce. S filmem jsem měl povětšinu stopáže hodně solidní problém. 55% s bídou. PS: Podruhé to bylo docela v pohodě, film jsem si užil ale nejlepší scénou pro mě stejně zůstane, taková obyčejná návštěva jedné německé rodiny. 70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Během natáčení se Brad Pitt (Wardaddy) a Shia LaBeouf (Bible) málem skutečně porvali se Scottem Eastwoodem (seržant Miles), protože když se Eastwood vezl vzadu na tanku, plival na ně žvýkací tabák. Pitt a LaBeouf to považovali za neuctivé a vyměnili si s ním pár slov. Situace se vyostřovala, dokud Pitt a LaBeouf nezjistili, že to má Eastwood napsané ve scénáři. (Maulincio)
  • Gordo (Michael Peña) ve vystřižené scéně zmíní, že ve 14 letech pomáhal svému otci na jatkách a že každý den jedl hovězí nebo vepřové maso. (Gordy34)
  • Píseň, kterou zpívají vojáci SS při pochodu ke křižovatce, je "SS marschiert in Feindesland", oficiální pochodová píseň Waffen SS. (Maulincio)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno