Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 549)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně Ayere!! Ayer je jeden z mála režisérů, kterému se povedlo mě zaujmout každým filmem pouze na 3*, ovšem zde se mu povedlo prolomit ledy a rozsekat mě válečnou parádou v čele s perfektním Pittem. Fury je velmi ponurý, depresivní, neúprosný, slušně krvavý, vhodně a sprostě vyhláškovaný vojenskýma slengama a perfektně zachycuje hrůzu druhé světové války. Při sledování filmu jste svědky té nejzazší a viscerální představě zranění, jak výbušné tak střelné. Highlightem je rozhodně akce proti Tigrovi či samotné heroické finále, při kterém dozajista budete lapat po dechu. Byť je film zaměřen spíše na psychiku postav ( není to nonstop akční jízda, akce jsou pouze 4), tak si film udržuje slušné tempo a baví. Za mě nepochybně jeden z nejlepších válečných filmů a zvuky děla z kina mi znějí v uších ještě teď. 95% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborný válečný film. Já těm tankům, dělům a bojům na filmovém plátně příliš neholduji, častěji vyhledávám spíše dramatické příběhy z druhé světové války, než akci na bitevním poli. Fury si mě ale dovedl získat. Brad Pitt opravdu zraje jako víno, čím starší je, tím raději ho mám (a to jsem jej kdysi nesnášela.) Silný film. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ayerovi se podařilo skloubit válečná jatka s komorním příběhem jednoho tanku a jeho posádky, kde mají všichni svoje pevné místo a bez nich by skutečně šlo jen o tupou akci, ale co si budeme nalhávat, kosení nácků je činnost, která uspokojuje diváky bez ohledu na výši jejich IQ. Jednoduchý vojenský humor v těžkých chvílích na bojišti rozhodně funguje, alespoň podle reakcí publika. Film má hned několik vrcholů a třeba první zabití nebo poslední večeře jsou čistě o mrazivých dialozích a hutné atmosféře. Akce však nemá o nic menší grády a bavila dokonce i mě. Z hlavní party je těžké někoho vyzdvihovat, ovšem Brad zase valí neskutečně a jen díky němu je závěrečné přijmutí osudu tak epické. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle je válka! Už ji cítíš?“ Přiznám se, že jsem měl mnohem nižší očekávání, výsledek mě velmi mile překvapil. Atmosféra strachu, napětí, bojové scény, to vše s přívlastkem výborné. A dokonce jsem po většinu projekce neměl většího problému s uvěřitelností. Ta si šla pomalu zdřímnout od střetu na křižovatce (cca 25 minut před koncem) a vyloženě „vytuhla“ až s připlazením snipera (míjející ostrostřelec, nezničitelný Don, líné granáty, hodný protivník). A když si k tomu připočtu výtečnou pasáž s 2 Němkami, která ukazuje, že i v nebojových scénách film nepokulhává, rád mu slušné 4* přiklepnu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Herecky, psychologicky a "filozoficky" dokonale zvládnutej počin války ... I když je zde dost akce, je to spíš takový extrémně temný (jak jinak ... válka veselá asi není ...) válečný drama, který táhne parta herců vykreslující jednotlivé osobnosti úplně úžasně. Otazník nad 2. sv. válkou bude stále otazníkem ... film podává tyhle podivné události chaotickým způsobem a na nic si nehraje, nic neřeší, jen poukazuje na to, jak iracionální temnota a zlo bylo kdysi probuzeno a visí nad lidstvem jako nejvyšší ostuda v historii... Pitt je zde opět skvělej a vývoj mladíka skreze pár válečných dnů skvěle podán, ale to už tady bylo hodněkrát ... Závěrečná akce mě bohužel zklamala, protože byla dost nepřehledná a tím pádem bylo potlačeno vše i emoce, který se tam odehrávaly ... to mě fakt mrzelo, ale jinak supr film. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Závěrečná bojová scéna začíná za světla, ale během pár minut se změní v úplnou noc. (Maulincio)
  • Kulometčíci používají tzv. stopovky - k určení směru a bodu dopadu střel. Americká armáda používala červené, německá zelené a například japonská fialové až modré. Díky různým barvám tak poznali, na koho střílí, popřípadě kdo po nich střílí - aby nedocházelo k palbě do vlastních řad. (Maulincio)
  • Collier (Brad Pitt) byl ve scénáři ještě brutálnější. Např. scéna, v níž je voják SS veden k výslechu, měla dopadnout trošku jinak: Collier vojáka zabil, ale MP s tím nic neudělali, protože na ně Gordo (Michael Peña) mířil samopalem. (Gordy34)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama