Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 553)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kategória "zábavná blbosť" povýšená na nový level. Keby existoval film podľa známeho webu I fucking love science: The Movie, toto by bol druhý diel - Lucy: I love fucking science. Besson zobral doslova, že Scarlett je bohyňa a natočil besný haluzný guláš, v ktorom je všetko od perfektných akčných scén až po Freemanovo vysvetľovanie, dinosaurov a vybuchujúce planéty. No a nechýba bessonovská bazuka - bez nej by to proste nebol Besson. Chujovina? Obrovská! Ale natočená s takou chuťou, tak nespútane a s takou očividnou zábavou na pľaci, že mám okamžite chuť pozrieť si to znovu. Navyše: Scarlett je v tom celkom presvedčivá. Mne sa páčilo už vlaňajšie The Family, ale až toto je návrat šialeného Bessona z čias Piateho elementu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to, dal som plný počet ale na úvod som si musel povedať, že filmu prepáčim, že pracuje s mnohokrát omieľaným mýtom o využívaní iba 10% mozgu. Už dávno veľmi dobre vieme, že je to hlúposť, ale aj tak to niektorým tvorcom neprekáža a sem tam to odznie nielen vo filme. Ale Luc Besson na tom doslova postavil celý snímok. Tomuto omylu jednoducho neutečiete a stal sa základnou myšlienkou celého príbehu. Zvyšovanie kapacity využitého mozgu hlavnej hrdinky a jej narastajúce schopnosti a ku koncu až na priam božskej úrovni. Filmu sa však darí v pokladniach kín. Zarobila už vyše 130 miliónov dolárov, čo je niekoľkonásobne viac ako stála. Takže sa skutočne zadarilo. Navyše Scarlett Johansson je kus ženskej. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní film. Je to sice něco trošku jinýho než jsem čekal, ale nakonec hodně v pohodě. Ta ústřední myšlenka se mi líbí a i když po pravdě evoluční teorii nijak extra nežeru, tak tady se mi líbí jak je to téma pojatý. Hlavně žádný hlubokomyslný sračky nebo složitá psychologie, ale všechno je jasně a polopaticky vysvětleno i pro člověka jako já, který by byl neskonale šťastný, kdyby se někdy dostal aspoň na těch 10% využití mozkový kapacity. Pravda čekal jsem, že to bude trochu akčnější a, že hlavní hrdinka bude protivníky ničit nějakou těžkou fyzickou silou, ale pak mi došlo, že by to bylo vlastně to typicky primitivní využití těch super schopností. Zatím co ona je něco víc bez prdele všechno ví, všechno zná a všude byla, takže protivníky zničí právě tím dokonalým myšlením. Takže akční to zas až tak moc není, ale to mi nepřekáželo. Navíc se furt něco děje, takže ten film mi opravdu svižně utekl a nedal mi možnost abych se nudil. Jinak Besson dokazuje, že je stále zručným řemeslníkem a pořád umí. Spousta lidí tu kritizuje ten konec jako nedotaženej. Já si naopak myslím, že tak jak to skončilo, tak to dává mnohem větší prostor k zamyšlení a taky šanci na pokračování kterýmu bych se vůbec nebránil.80% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že nejako nevyzradím z deja, keď na záverečnú výzvu filmu: "Tak. A teraz už viete, čo máte robiť." dám odpoveď vlastnú kontextu a obsahu filmu: "Áno, samozrejme. Užívať tú správnu drogu.". Avšak táto priama a jednoznačná odpoveď je len reakciou na všetko, čo bolo vo filme predvedené. Pretože všetky tie úvahy vizionárov LSD a psychológov či biológov posthalucinogénneho veku ako Timothy Leary, Terence Mc Kenna, Robert Anton Wilson, James Lovelock boli poňaté ako obrovský zábavný park, kde má svoje miesto Jurský park, vedecké sympózium, zlostní šikmookí gangstri, Eifelovka aj transmutačné kreácie v gigerovskom vizuálnom strihu. Jazda strašidelným zámkom tak strieda planetárium aby vzápätí po jeho absolvovaní divák vstúpil do Veľkého autodrómu ponaháňať sa ulicami Paríža. Končí to v Alchymistickom dóme, kde sa odohrá premena, po ktorej väčšina tak baží: omámiť sa vydizajnovanou syntetikou, za pomoci ktorej sa premenia na chladne racionálne automaty každodennosti. Plné informácií, no bez akýchkoľvek emócií. Esteticko - etická krása prázdneho obalu. Pred vizualizáciou nie som ľahostajný a napriek primitívnosti mnohých atrakcií, ani moje srdce neostane chladné pri návšteve tak dvoch-troch z množstva ponúknutých zábav Prátra či Tivoli. Neostalo chladné pri tomto emočne inak studenom filme. 55,55%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Lucy je guilty pleasure roku jak vyšitéj. Luc Besson opět potvrzuje své režijní i scénaristické kvality. Tentokrát přichází nejspíš s nejambicióznějším akčním filmem, který kdy měl. Je to správně svižné, napínavé, drsné, neokoukané, vizuálně dech beroucí a na akční film i poměrně inteligentní, veškeré teorie mi přišly velmi zajímavé, Scarlett i Freeman jsou prvotřídní,tudiž za mě palec na horu. Zde konečně mohu vyslovit mou málo používanou byť velmi oblíbenou větu, je to JÍZDA JAKO PRASE! Při sledování jsem si zavzpomínal i na mou srdeční akční záležitost Polibek draka. 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Lucy (Scarlett Johansson) prožívá záchvat po vstřebání drogy, převaluje se po zdech a stropě. Nikdy ji však vlasy nepadají k podlaze dle fyzikálních zákonů, ale vždy ji padají po směru, jakým se převaluje. Je tedy poznat, že herečka stále leží na zádech a je otáčeno celou místností. (Shaleman)
  • Jedná se o první film s ratingem R, který byl částečně natáčen na IMAX kamery. (Cheeker)

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama