Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s nádechem dramatu. Ty čtyři hvězdičky nejsou tak docela úplné jet o spíš 3 a půl, ale stejně ten film stojí za to. Skvělé obsazení - Jason Bateman se objevil v roli, ve které mi překvapivě vůbec nevadil a byl mi na druhou stranu velice sympatický a příjemný. Po dlouhé době jsem také ráda viděla Tinu Fey ve filmu. Jane Fonda na svůj věk vypadá fantasticky a musím říct, že závěrečná scéna, kdy Jane Fonda udělá, to co udělá pro mě byla šokující a moje spodní čelist spadla až na zem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na to jakou neuvěřitelně kvalitní skvadru Shawn Levy měl, to totálně podělal. Nevím jak víc nezáživný film mohl natočit, než právě Co by kdyby. Má tu nádhernou Rose Byrne, vždy sympatického Jasona Batemana a v dalších vedlejších i hlavních rolích tu běhají herci jako Jane Fonda, Adam Driver, Cory Stoll nebo Timothy Olyphant. Jenže výsledek je tak neskutečně mdlý, že Vás ani závěr nezahřeje u srdíčka. Nuda. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli to bylo mojim zvlastnim momentalne mentalnim rozpolozenim, hvezdnou konstelaci nebo sympatickou hereckou sestavou, ale... Vypinam na chvili ironii - tenhle film mi udelal dobre, kdyz jsem to potreboval, bez ohledu na par klise ma sve kouzlo, vtip a preci jen cloveka prinuti k zamysleni. Zapinam ironii a premyslim, cim bych svuj komentar odlehcil. Sceny s nocnikem mely az prekvapivy filozoficky rozmer... :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film vznikol na motívy rovnomennej knižnej predlohy spisovateľa Jonathana Troppera, ktorý k filmu napísal scenár. Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa. Môj prvý názor na tento film som si ľahko poopravil po druhom zhliadnutí. Možno je to trochu nudný príbeh, ktorý nás prevedie siedmimi dňami, ktoré spoločne strávi rodina po smrti otca, ale ..Na ľahko komediálnom pozadí sa rozohrá mozaika súrodeneckých vzťahov a ich matky, ktorú výborne zahrala Jane "Frnda", takže som sa nakoniec nerád lúčil, keď sa všetci rozišli do svojich životov a za svojimi osudy, pretože ma do svojej rodiny tak trochu vtiahli. A hudba v tomto snímku je úplne skvelá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama