Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že film disponuje docela slušnou dávkou humoru a mnohokrát jsem se od srdce zasmál. Bohužel postupem času zábavnosti ubývalo a naopak prim začala hrát klišé (o předvídatelnosti celého filmu stejně jako jednotlivých vztahů se snad ani není potřeba zmiňovat). K tomu se přidal falešný sentiment, patos, křečovitost, trapnost, důraz na „správné“ hodnoty a životní „pravdy“ (z nichž jsem mohl bez ironie souhlasit led tak s „Někdy je prostě těžké vidět lidi z tvojí minulosti, když je tvoje přítomnost tak moc podělaná, víš?“) a film byl s každou minutou čím dál méně snesitelnější, o konci ani nemluvě. Ve výsledku to tak dělá pouze průměr. „Promiň, že jedu pozdě.“ – „Jsi hajzl!“ – „Řekni mi něco, co nevím.“ – „Máš tričko naruby.“ – „Tak to jsem nevěděl.“ ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Těch 61% tady (03/18) mě zase překvapuje, moji oblíbení ale hodnotili stejně jako já vysoko. Ten film sice asi neni nejlepší na světě, je to ale skvělá komedie s ještě lepšim obsazením (Fonda, Driver, Bateman, Corey Stoll, Abigail Spencer...). Pár klišé se to nevyhne, ale nakonec jsou i ty rozvedený celkem dobře - zdaleka ne všechno dopadne růžově (rozchod Phillipa, nenavrácení se k sobě Judda a Quinn), i ty jsou ale celkem marginální vzhledem k tomu skvělýmu zbytku. Náladou mi to připomalo něco mezi Andersonovejma Royal Tenenbaum a mym nedávnym objevem Crazy, Stupid Love - občas trochu bizár, občas trochu absurdno (v nejlepších slova smyslech), celkově prostě hrozně sympatická komedie se skvělejma hercema. Já si to teda rád někdy pustim znovu. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film s podobnou zápletkou jsem už viděl a to celkem nedávno. Ono asi těch filmů bude více co jsou na jedno brdo. Každopádně tady se nám sešla zajímavá herecká sestava, což je určitě pozitivum tohoto filmu. Bylo zde i několik vtipných momentů, kdy jsem se od srdce zasmál. Ovšem bylo to takové zdlouhavé a postupem času nudné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film vznikol na motívy rovnomennej knižnej predlohy spisovateľa Jonathana Troppera, ktorý k filmu napísal scenár. Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa. Môj prvý názor na tento film som si ľahko poopravil po druhom zhliadnutí. Možno je to trochu nudný príbeh, ktorý nás prevedie siedmimi dňami, ktoré spoločne strávi rodina po smrti otca, ale ..Na ľahko komediálnom pozadí sa rozohrá mozaika súrodeneckých vzťahov a ich matky, ktorú výborne zahrala Jane "Frnda", takže som sa nakoniec nerád lúčil, keď sa všetci rozišli do svojich životov a za svojimi osudy, pretože ma do svojej rodiny tak trochu vtiahli. A hudba v tomto snímku je úplne skvelá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Shawn levy konecne zrucny reziser, natocil slusnu , donbre odsypajucu komediu, u ktorej sa clovek nielen pobavi ale aj usmeje. Batemana otvorene nemusim, ale ostatni herci slapu vyborne, konkretne teda Tina Fey /Nocni Rande, Protivny sprosty holky/, genialna uz postarsia Jane Fonda /Kone se take strileji, Na Zlatem jezere/, slusny Adam Driver /Paterson od Jima Jarmuscha/, Rose Byrne /Spy, Za borovicovym hajem, Star Wars 2002/ a neviem zeby mi Corey Stoll /Nabit a Zabit, jeji pripad, Zlato 2016/ nahanal nejaku hrozu , skor uz taky Woody Harrelson - z neho mam husiu kozu od natocenia toho svinstva NBK. Rezisersky na urovni, levy sa vyzna, obycajne dialogy prevladaju, humor verbalny aj neverbalny, spokojnost, cira oddychovka, Diky, Shawn Levy . 69 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama