Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 037)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kovový Chappie mne nebavil ani jako plačící dítě, ani jako gangster se zlatými řetězy na kapotě a ani jako programátor. Stejně tak mne nebavil Taťka, Mamka, Stvořitel a ani Zlý pán, který uřezává ruce. Mne toho prostě bavilo hodně málo a pokud si jednou budu chtít domů pořídit samostatně myslící plechovku, tak to rozhodně bude Johnny pětka a nikoli tento pomatený imbecil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V mých očích zklamání. Neill Blomkamp si viditelně užívá každý vytváření každého malého detailu (trička, popisky, pozadí) a postav ve svém světě. S tím nemám žádný problém, stejně jako s technickou kvaitou filmu a především robotů v akci, kteří berou dech i svým propojením s prostředím. Ovšem vystavět celý film na robotovi/dítěti, které ze začátku rozesměje, dobře, ale později už jeho dětinskost filmu ubližuje (vždyť okolo něj se děje eRkový krvák? No jo, vlastně naprosto zbytečně... Robocop se obrací v pomyslném hrobě, bez krve jde totiž o pohádku pro děti...). Očekával jsem větší (nebo aspoň nějaký) vývoj Chappieho, jako by Blomkamp nevěděl, kam s ním směrovat (chvíli si hraje na Gándího a nechce násilí a přitom ho koná..). Vše bych na konec překousl, protože mě ta zvrácená zábava z dětinského robota využívaného gangstery uměla rozesmát, ale ten konec filmu... Pro mě další důkaz, že Blomkamp stejně jako v Elyseu dobře vypráví, ale nezvládá zakončení svých příběhů. PS: díky za ČSFD projekci;-) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Blomkamp-režisér se urputně snaží zakrýt neschopnost Blomkampa-scenáristy. Na Chappieho se dívá hezky, film má světlý momentky, ale když se nad tím začne uvažovat .... :-( Když se z děje vyabstrahujou linky jednotlivých postav, jejich konání ... tak to jsou vskutku závody debility s velmi těsným výsledkem. Každý z borců se v této disciplíně totiž snaží, seč mu síly stačí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod rád vyvrátim slová užívateľa Marigolda o tom, aby si Blomkapm dal pauzu. Nie žiadnu si nedávaj a toč Blomkapm, toč! Aj do tretice Blomkamp skvelý. Rovnako ako jeho predchádzajúce filmy District 9 a Elysium je aj Chappie plný násilia, akcie, neopakovateľného a ihneď rozpoznateľného rukopisu so značkou "Blomkamp". Ok, District 9 je neprekonaný a asi dlho nebude, ale Chapieho by som kvalitatívne prirovnal k Elysiu. Blomkamp všetkými troma svojimi filmami povzniesol žáner sci-fi. Je tu mnoho kritikov, popravde neviem, čo ste čakali od sci-fi s robotom. Kritizuje sa i účasť H. Jackmana v zápornej úlohe, no ja si myslím, že to zvládol dobre. Vo filme je jasne deliaca čiara medzi dobrom a zlom a aj preto to trochu pripomína rozprávku. Herecky nestíhali skôr gangstri Ninja a "Mama" , ale po zistení, že ide o spevákov im to odpúšťam. Čo neuhrali herecky dohnali charizmou a podivným zjavom. Po technickej stránke skvelé, nemám čo vytknúť. Chappie je skvelý, či už ako nesmelý "detský" robot, alebo neskôr ako ostrieľaný gangster -robot. Humor na túto tému mi sedel a celkovo bol vo filme fajn. Pobavil ma odkaz na Forresta Gumpa i Chappieho gangsterské ťahy. Jediný problém som videl v tom, že Chappie delil svoje sympatie a kamarátstvo medzi štyri osoby, čo môže vyvolávať dojem, že chýbalo väčšie puto medzi postavami. Zimmerova hudba opäť bezchybne šľape a ja som od filmu dostal takmer všetko, čo som od neho očakával. Teším sa na ďalší Blomkampov nárez! 80%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

rodinka cool Joburg gangstas made my day. a soundtrack, wow, pridem z kina a okamzite sosnem, lebo toto je hudbicka ako stvorena do mojej 7rocnej fabie combi, ked budem prechadzat drsnym bratislavskym ghettom :) PS: Ninja, Yolandi a zvysok Die Antwoord uz tento rok /2015/ u nas v Trencine na Pohode. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Robot Chappie (Sharlto Copley) byl i skutečný, konstruktéři jej vytvořili mimo jiné s použitím 3D tiskáren. Řada záběrů tak byla natáčena krok za krokem a obešla se bez počítačových kouzelníků, kteří jen tu a tam přidali nějaký záblesk, dým či výbuch. (ČSFD)
  • Když se natáčela část filmu, ve které se Chappie začíná chovat více jako gangster, protože ti jej adoptovali a snaží se jej naučit, jak se má chovat správný drsňák, tak si Sharlto Copley, který Chappiho předehrával, stáhl kraťasy skoro pod zadek, aby se pohyboval patřičným způsobem. Samozřejmě - nic z toho pro potřeby motion capture nemusel dělat, ale on se snažil chovat co nejrealističtěji, chtěl, aby mu takové věci fyzicky pomáhaly vdechnout postavě život. (Posheidon)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama