Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 037)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Patel jako otravný nadšenec a Jackman jako rádoby záporák? Never more! Jakmile jsou na scéně, je to k nevydržení. Navíc se do jejich pokusu o epickou linku v pravidelných intervalech montuje robot - dítě, jenž přináší buranský gangsta humor, ten naštěstí občas i funguje, ale celé to působí jako směšný paskvil. Záplava značně otřepaných životních mouder také nepotěší. Blomkamp asi předčasně senilní. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scifi v přímém přenosu, aneb další eskapáda Blomkampa, milovníka ulítlostí. Zatímco District byl originální a Elysium alespoň technicky opulentní, Chappie nemá pořádně ani jedno, ani druhé. Sice na diváka roztomile a zároveň pěkně nablble pomrkává, ale v zásadě nabídne klišé a průměrné emoce. S hlavním robotím protagonistou budete sympatizovat jen ve chvílích, kdy roztomile říká "fuckmother", potažmo filozofuje se svým neménně roztomilým tatínkem a maminkou. Jinak je to totiž tuctovka která nemá moc co nabídnout. Akce málo, Hugh Jackman v prapodivné roli, která mu nedává moc prostoru a Sharlto Copley, místo toho aby pobíhal na place a házel svoje geniální psycho hlášky a ujeté ksichty, je v plechové bedně. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod rád vyvrátim slová užívateľa Marigolda o tom, aby si Blomkapm dal pauzu. Nie žiadnu si nedávaj a toč Blomkapm, toč! Aj do tretice Blomkamp skvelý. Rovnako ako jeho predchádzajúce filmy District 9 a Elysium je aj Chappie plný násilia, akcie, neopakovateľného a ihneď rozpoznateľného rukopisu so značkou "Blomkamp". Ok, District 9 je neprekonaný a asi dlho nebude, ale Chapieho by som kvalitatívne prirovnal k Elysiu. Blomkamp všetkými troma svojimi filmami povzniesol žáner sci-fi. Je tu mnoho kritikov, popravde neviem, čo ste čakali od sci-fi s robotom. Kritizuje sa i účasť H. Jackmana v zápornej úlohe, no ja si myslím, že to zvládol dobre. Vo filme je jasne deliaca čiara medzi dobrom a zlom a aj preto to trochu pripomína rozprávku. Herecky nestíhali skôr gangstri Ninja a "Mama" , ale po zistení, že ide o spevákov im to odpúšťam. Čo neuhrali herecky dohnali charizmou a podivným zjavom. Po technickej stránke skvelé, nemám čo vytknúť. Chappie je skvelý, či už ako nesmelý "detský" robot, alebo neskôr ako ostrieľaný gangster -robot. Humor na túto tému mi sedel a celkovo bol vo filme fajn. Pobavil ma odkaz na Forresta Gumpa i Chappieho gangsterské ťahy. Jediný problém som videl v tom, že Chappie delil svoje sympatie a kamarátstvo medzi štyri osoby, čo môže vyvolávať dojem, že chýbalo väčšie puto medzi postavami. Zimmerova hudba opäť bezchybne šľape a ja som od filmu dostal takmer všetko, čo som od neho očakával. Teším sa na ďalší Blomkampov nárez! 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden uřvaný robot, jeden otravný kravaťak, jedna bizarní gangsterská rodinka a jeden zneuznaný Hugh Jackman v podivné roli. Dramaturgicky to je při vší úctě nezvládnuté. Výborně zvolené kulisy, svěží akce i syrová atmosféra z Districtu 9 jsou nenávratně pryč. Elysium už bylo lehčím krokem zpět, u novinky Neilla Blomkampa se už dá mluvit i o zklamání. Znovu tu máme jihoafrický Johannesburg, jen o pár let dopředu. Kriminalita je alarmující, do terénu musí anonymní policejní roboti, za kterými stojí mladý inženýr a vývojář. Jeho sen je však někde jinde. Nestojí o naprogramované titanové mašiny, touží po stroji, který přemýšlí a je empatický. S vyřazeným kusem se mu to nakonec i podaří. Vzápětí však nastanou potíže. A tvůrci se neumí rozhodnout, zda dát přednost dalšímu bráškovi Čísla 5 a E. T.ho, nebo nechat jiným robotem půlit lidská těla. Nicméně ani ten pokus o drsný sci-fi thriller zdaleka nefunguje. Tohle hraní si s žánry Blomkamp nezvládl, ač se v některých pasážích zřejmě moc chtěl přiblížit rodinné spielbergovštině. Nápady prostě nikdo nekoriguje. Sebevědomý je naopak v akci, která je solidní, design robotů nebo výprava potěší. Tvůrci lákají na ambiciózní projekt, připomenou nám, že ve slumech stále bydlí lidé a neodpustí si nějaký politický komentář, snaží se dělat z robota hustého týpka, ale většinu děje jen střílí slepými náboji. Škoda.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z Číslo 5 žije překopírovali i toho agilního Inda, no to snad není pravda tohleto! Kdyby to byl regulérní remake, prosím, ale takhle? Vykrádačka hrající si na vyzrálý film, ale je to zas jen šaškování pro mládež. A to násilně, protože drogový gang... No, jak říkám, trapné. Ani jsem to nedokoukal do konce. To se prostě nedalo. I když, triky a efekty i ta kamera, to celkem ušlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Postava robota Chappieho byla natočena technikou motion capture a hrál ji Sharlto Copley. Při použití této techniky měl při natáčení tmavě šedou kombinézu se senzory pohybu, veškeré jeho pohyby byly zaznamenávány a následně převedeny na počítačově vytvořenou postavu robota. (Posheidon)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 49 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama