Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (1 816)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gentlemana dělají způsoby, nikoliv oblek, takže i když Vaughn vizuálně řádí mimo všechny škatulky (mlata v kostele je něco tak bezbožného, až se divím, že americké církve hlasitě nekřičí) a sype pubertální vtípky s rozpustilostí šestnáctiletého třídního spratka, což mu pak dokonale smečuje herecká sestava z říše snů, evidentně s Golmanovou zastydli v povrchních bondovských vtípcích, tudíž prostě chcete víc happy mealů a hlášek o „jiných filmech“; čtyři hvězdičky jsou vlastně lehké zklamání v rámci Vaughnovy tvorby, žánrové souputníky však pořád převyšuje o tři hlavy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat, překvapit už Vaughn nemá jak a čím a jeho film i sebepovedenější asi bude vždy jen naplněním očekávání. Kingsman je rozhodně super zážitek a kvalitní zábava, kterou jde jedině doporučit, jen holt nepřebije naši fantazii. Vytknout by šlo snad jen to, že někdy byl buid up větší než samotná akce, ale to nevadí nějak zvlášť. Rozhodně plnohodnotná záležitost. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Matouš, patrně stejně zhnuseně jako já, pozoroval starou Brokolici, jak bez zardění sere na hroby svého otce a Honzy Fleminga, spatřil volnou díru, nezaváhal a s lehkostí a elegancí sobě vlastní ho tam strčil. Strčil tam přesně to, co ještě nedávno každý fanoušek protřepaného džinu s vodkou netrpělivě očekával od Bondáže nového tisíciletí, než Bárbra udělila povolení zabíjet nesympatickému, příliš vážně se beroucímu a dokonale nudnému prasečímu xichtu a pohřbila naprosto vše, co dělalo Bondáž Bondáží. Matouš je holt jinačí čtverák, naprosto šarmantně Strhl chcípající oblohu na Kvantum bezradné soli v trapném Královském kasínu a ukázal, že svěží režisér s neotřelými scenáristickými nápady by dokázal udělat v tradičním schématu hustou a důstojnou nulanulku i z páprdovitě zženštilého homomilovníka Kolína Ústí nebo z kdovíproč utajovaného přestřiku Richarda Žervé. Ta podoba se prostě nezapře, mladej je sympaťák, který vše v pohodě utáhl, a ten anál s hnusnou švédskou princeznou si určitě nezasloužil. Takže parafrázováno slovy skvělého Džexnova ústředního arcipadoucha: „ Fiftokervná vábava! Pfefně tak měl, kurva, vypadat dalfí folidní Bond, a ne jako ty fračky f Krejgem. A teď fem dej ten fek, nebo po tobě fluftnu Kemra!“ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trochu sucker punch od Matthewa, protože hraje přesně na ty struny, které zastydlý a přezrálý fanoušek Bondovek ve svém post-nerdství musí milovat (známé superspy refrény zahrané se směsicí ironie a fanboyovské lásky). Když začnete tenhle svět brát příliš vážně, dojdete k příkrým odsudkům jeho skrytého konzervativismu a aristokratické škrobenosti (přesně jako někteří britští kritici), ale na čem jiném svět JB (toho jediného pravého) stojí, když ne na návratu ke kvádru, krbu, mahagonu a drahému chlastu? Kingsman je zábavná parafráze žánrových pravidel, jejich reflexe, deformace a vzkříšení ve vší slávě a důstojnosti. Kluk dostane kvádro, aristokracie si užije análu, divák Matthewových kinetických skopičin, bezešvých přechodů ze scény do scény a úderných hlášek... navrch trocha poctivého sociálního dramatu a máme to v garáži. Lehce distancované já namítá jen to, že Vaughnova inklinace k ultimátní "coolness" za každou cenu je už místy na hraně sebeparodie a citového vydírání. Ale hrát si tady na odstup nebudu. Kingsman mě bavil, protože mě musel bavit. It's that kind of a movie... [80%] ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Asi trochu nadhodnocuji, ale mám slabost pro Colina Firtha, který v tomto filmu dělal úžasnou reklamu tomu, co považujeme za esenci Británie, takové ty "západní hodnoty", včetně bitek. Správně je v souvisejících filmech Stormbreaker, ten je pomalu přes kopírák, nicméně Kingsman je jaksi dospělejší a dá se brát vážněji třeba i z pohledu motivu hlavního padoucha a jeho zesměšňování světa. Tím myslím, že není pro patnáctileté kluky, ale možná už i lehce přes dvacet. Což mě stejně míjí :) P.S. začínám být alergický na Caina, ten už je jak Filipovský, taky bere všechno. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (51)

  • V kanceláři Harryho Harta (Colin Firth) na zdi visí noviny "The Sun", které slouží jako vzpomínka na agentovy tajné akce. Titulky plní bulvární články, vesměs obsahující narážky na současné celebrity. Například titulní stránka "Brad Pitt mi snědl sendvič." (Mauzicek)
  • V snímke sa objavia britské luxusné značky, jednou z nich je napríklad Bremont, ktorá sa špecializuje na hodinky. Tieto hodinky zohrávajú dôležitú úlohu hlavne v špionážnych filmoch. (RatBoj)
  • Eggsy (Taron Egerton) si ve vyšetřovací místnosti strhne řetízek s přívěskem z krku, v dalším záběru už jej ale na krku znovu má. (leriel)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama