Reklama

Reklama

Vařte jako šéf!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich

Obsahy(1)

Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Jsem rozpolcený. Určitě dávám 5* za gastronomickou osvětu a snahu předat divákům něco jiného než "vysypeme obsah instatní polévky do hrnce a mícháme". České domácnosti (a nejen ty) to potřebují jako sůl! Ovšem kontrastně k tomu mě neuvěřitelně štvalo provedení pořadu, především ti tři "pomocníci" á la tupci. A ještě jejich srdceryvný kecy na kameru á la americká reality TV. Dávám proto 3*, ale rozhodně doporučuji každému, kdo se chce o vaření dozvědět ty nejchutnější věci! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich vždycky rád „prcal“ lidi a vskutku velmi často zcela oprávněně. To samozřejmě nesmělo chybět ani v tomto pořadu. Sice už to nebylo tak zábavné, ale milovníci dobrého jídla si i tak přijdou na své. Oči měli gurmánské orgie, žaludek kručel šílenstvím a poloprázdná peněženka bečela jak malé dítě, co nedostane svůj bonbon. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Oukej, Pohlreich je bavič a v dalším z pořadů opět střílí jednu hlášku za druhou. Vařit zjevně umí a věřím, že to lidi umí i naučit. Jenom je škoda, že ve Vařte jako šéf! má k ruce tři víceméně nesympatický řitní alpinisty, kteří celkový dojem kazí (obzvlášť nesympaticky působí při vstřižených dialozích). Krom toho mi nesedlo, že nám Zdeněk dvacetkrát za díl připomene, že mu vyšla jeho nová knížka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem po prvním díle v rozpacích. Samozřejmě to kopíruje Gordonovo vaření pro radost (včetně psaní křídou na tabuli!), ale u Gordona alespoň máme empatického kameramana. Tady točí na kameru trdlo, které neumí zabrat detail, hlavně detail toho, o čem se mluví, což u vysvětlování postupu při vaření je důležitá věc. A kde to nezkazí kamera, tam se nasadí zběsilý střih. Ocenil bych komornější tón a skutečně podrobnější vysvětlování. Ne, že se řekne - děláš to blbě -, ale už se neřekne, co dělá blbě, a jak to teda dělat dobře. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama