Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Very good pace with changing rhythm, precise script, chronology of the movie on a very good level. How to get hooked in a short time? Watch The Keeper of Lost Causes! Quirky stuff. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Celkem prima severská detektivka, nicméně tento subžánr na sebe nabaluje už tolik klišé, že místo veškerá atmosféra (dobře a pracně budovaná) ztrácí na svém efektu. ()

xdutchx 

všechny recenze uživatele

Předloha velice slušná, ale takhle to vybrakovat je fakt barbarství. Nic podstatného nezbylo. Škoda. Jasně zřetelné proč číst a méně zírat. Scénář tohoto střihu by člověk sepsal za odpoledne. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci je pro mne příjemným překvapením. Film má výborně promyšlený příběh, díky kterému je velmi napínavý, díky krátké stopáži má dobrý spád, výkony mě neznámých herců jsou též na vysoké úrovni. Hlavní hrdina mi byl po většinu filmu značně nesympatický, ale tohle zachraňuje jeho „asistent“ Assad. Přijde mi trochu divné psát, že byl vlastně jediný normální, ale ve skutečnosti to tak vnímám. Film je nakonec velice dobrý i jako celek, a tak se těším na další díly ze série, které přinesou nové výzvy pro vyšetřovatele z oddělení Q. 78% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Detektivky nejsou mym šálkem čaje, takže fakt, že jsem si i já dokázal vcelku užít projekci něco vypovídá o kvalitách tohohle dílka. Na prdel si z Ženy v kleci asi nikdo nesedne - pointa (resp. motiv vraždy) je přece jenom mnohem jednodušší, než se na začátku zdá. Navíc od momentu identifikace podezřelýho už má tempo vyprávění a napětí sestupnou tendenci. Ale potěší všudypřítomná pochmurná atmosféra, dobrý herecký výkony a kvalitní filmařina. Pokud hoši z Oddělení Q vyrazej řešit další případ, vůbec se zlobit nebudu. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Klasická severská detektívka - úžasně ostrý obraz, vymazlená zvuková stopa, temně smutný příběh - kouká se na to dobře, ovšem přesahu tu bohužel (narozdíl od předlohy) nenajdete. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila a zároveň se bála na tento film podívat. A proč bála? Tak za prvé - mám za sebou už čtyři knihy, pátá se tu na mě směje z poličky a už jsem měla o Carlově a Asadově vzhledu a povaze svou vlastní představu (do vzhledu se film samozřejmě netrefil) a nechtěla jsem, aby filmoví Carl a Asad nahradili MÝHO Carla a Asada v mých představách. A za druhé - potom, co jsem celkem znechuceně dokoukala filmovou podobu Hypnotizéra, jsem měla obavy, jak moc se jim filmem podařilo znásilnit knihu. A ejhle. Ono to šlo! Nejedná se o žádný trhák - mám teď tendenci srovnávat (i když si uvědomuju, že to je naprosto mimo) s převedením na filmové plátno Muže, kteří nenávidí ženy, který mě naprosto strhlo a dostalo - byla to solidní podívaná, která nenudila i když jsem věděla, jak vše je a jak vše dopadne. Za držení se předlohy dávám hvězdu navíc. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem chybu, že jsem se podíval na "Zabijáky" dřív než na "Ženu v kleci". Nezvyklé "přátelství" mezi Carlem a Assadem tu teprve vzniká, když na vlastní pěst a bez povolení odhalují skutečnou příčinu zmizení Merete z před 5-ti lety. Opět strhující a dobře natočené drama je jen o fous horší, než "Zabijáci". Zase je film prošpikován četnými flashbacky a ty jsou ozdobou filmu. Já dávám opět za 5 *, protože jsem se královsky bavil. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce !!! Žena v kleci mi v něčem pripomínala další skandinávskou krimi Muži, kteří nenávidí ženy. Syrový thriller s pár drsnými scénami, skvělá atmosféra, nevlídné dánské počasí a věčně zakaboněný hlavní hrdina. Začínám seveřanům čím dál víc přicházet na chuť. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Vyšetřovatelé působili sympaticky, ale žena v kleci byla taková nevýrazná, přišlo mi, že se tváří stejně před únosem, i po něm i to trhání zubu jsem jí prostě nevěřila. Hlášky: "Když mě sejmou, slib mi, že ten případ nevezmeš!", "Máte v ruce ptáka a vleze tam ženská, tohle si chlap na záchodě prostě pamatuje i když je našrot." :) Jediné plus je na konci to, že Assad alespoň trvale zneškodnil vraha železnou tyčí - zdá se mi to, nebo ve většině detektivek pachatele jen na chvilku omráčí,aby mohl zas za chvíli zaútočit a celé se natáhlo? ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Další skandinávský thriller s kvalitně postaveným příběhem (předlohou), zarputilým policistou a skvělou kamerou. Hollywoodští producenti by se opět mohli učit... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Seversky neučesaná ale seriálově přímočará žánrovka, která na základě dvou paralelních linií dává tušit, že řešit odložené případy je občas nutné i hodně rychle. Dokud pak zůstaval pachatel ukryt hluboko v mysli nemocného chlapce, kriminálka byla zajímavá, měla spád a dokázala držet pozornost. Od odhalení správné fotografie, což je nejsilnější moment filmu, se ale film zbytečně zahazuje s až zbytečnou doslovností a snahou, aby to co nejlépe zapadlo do sebe, až se z diváka stane pouze nemyslící loutka, které je vlastně fuk, co pro něj konec přichystá. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Sevřený příběh, žádné zbytečné kudrlinky, část zápletky odvyprávěná flashbacky, slušná kamera. Škoda jen, že se tam prakticky nevyskytovala žádná sympatická postava. Vyjma děcek a Hasana. Tedy vlastně Assada. Tři a půl *. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Mě ty severský filmy nějak neumí zatáhnout do děje úplně. Bylo to úžasný, dobře zpracovaný, ale chybí mi tam "něco", co by mě úplně vcuclo. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Konvenčná kriminálka, v ktorej nám režisér musí všetko predložiť pred čumák, lebo ináč by sme si to nevedeli predstaviť či vysvetliť. Detektív s priposratým ksichtom, ktorý sa nevie usmievať, sa na konci, kde sa dočkáme happy-endu, predsa len usmeje, no je to na štýl Vagoviča v relácii Otvorene na Postoji. Ale baví sledovať jeho cestu, taktiež jeho budovanie parťáctva s Assadom, ktorý je príjemným ozvláštnením. Aj keď réžia ich oboch dáva akoby do úzadia, lebo divákovi skrz flashbacky prezrádza všetko skôr ako im, detektívom. Je to čudné, ako aj príbeh, ktorý sa nevyhol skratkovitým vysvetleniam, barličkám, čudným odstaveniam postáv (Daniel). U mňa to v globále, aj s prepáleným násilím, končí na 2*. ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Napriek tomuto slabému hodnoteniu, ktoré tu je (71%) som milo prekvapený. Tento severský počin stojí za prezretie a určite ponúkne zaujímavú "story", ktorá má čo ponúknuť. Mnohí to prirovnávajú k Mužom, ktorí nenávidia ženy. Určitá podobnosť tam je vidieť a najviac to človek cíti v tej "severskej" atmosfére, ktorá tu riadne vyžaruje.. 85% ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to byla povedená two men show, kvalitní detektivka, ale ztratilo to kouzlo knihy, její hloubku a poněkud překvapivý spád. Ono je něco jiného, když čtete o ženě v tlakové komoře týden než když to za hodinu a třičtvrtě spláchnou, ale takový už je film, to nekritizuju. Snad to ani neovlivňuje mé hodnocení. Abych to shrnul: bylo to dobrý, kvalitně zpracovaný, vypíchli to hlavní, bohužel ořezali krom počtu postav a děje i Morckovu arogantní, rozporuplnou a jízlivou postavu a jeho břitký, ale chytrý humor. Navíc všem hrdinům udělali o dost hezčí obličeje. No, co. je to film a kdybych nečetl knižní předlohu, tak by se mi asi dost líbil. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama