Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (250)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě pusobí hodně jakoby rozporuplně.. vlastně ne, spíš se přiklánim k názoru, že to je spíš horší, než lepší, ale to je asi jedno. Ten film má své Jingjang.. ta jedna strana je, kde je Affleck drsnej, tvrdej, drzej, dovoluje si, chodí s kvérem, střílí se, zabíjí se.. prostě libová gangsterka.. kdyby takhle ovšem byl celý film... ta druhá strana je.. a to je většina filmu, a to jsou ty scény kde je Eflek se Saldanou (tu typku mam rád snad jen v Thorovi), ty scény vtěch černošských barech, jak se tam tancovalo asi pul hodiny vkuse nekonečnost pro mě a jak se tam furt řešil ten rasismus.. a až po filmu jsem zjistil, že o tom ten film měl vlastně bejt... ale co prostě mě to téma kukluxklan vs gangsteři fakt nebralo.. ty přestřelky super, ty výhružky atd.. taky.. ale u toho měli zustát.. a ne tam dát nějaký černý tanyny tanyny.. to mě nezajíma. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Affleck režisér umí, Affleck herec by se mohl trochu víc snažit a konečně, Affleck scenárista by měl za tohle dostat pohlavek, protože napsat celý film jenom pomocí zažitých frází a rádoby hlubokých promluv je fakt na pěst. Nicméně, kolik podobných filmů v dnešní době chodí do kin? Tahle dobová projížďka plná překrásných záběrů a prvotřídních herců ve vedlejších rolích totiž ze všeho nejvíc připomíná to nejlepší z Mafie, a přestože to na špičky žánru nemá, úplně odepsat to taky nemůžu. Klasika jako Město z toho nebude, ale pořád lepší, jak Argo. 7/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Affleck je dobrý herec a je také dobrým režisérem, jeho filmy se mi líbí. A i tento snímek určitou kvalitu má. Příběh je zajímavý, ale na můj vkus je to až moc roztahané, kdyby to mělo o půl hodiny méně a vynechali se některé scény, tak ten film bude ideální. Ale i tak se mi líbil, jak jsem říkal, příběh je zajímavý, poutavý, je to kvalitní gangsterka, ale příště to natočit tak, aby to mělo větší spád a nebyly tam hluchá místa. Jinak plus za tu honičku v dobových autech, jak ho pronásledovali policajti, to se jen tak nevidí, většinou tvůrci nesmějí ničit takováto historická vozidla. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníci období americké prohibice povinnost. První polovina filmu má tempo, dává smysl a divák tomu gansterovi a jeho lásce opravdu fandí. Pak se něco stane a film nabere úplně nový směr, začneme objevovat Tampu a její okolí, dobové problémy barevných a venkovského života. Závěr jen podtrhuje určitou rozpolcenost filmu. Škoda, že to celé nepůsobí víc uceleněji, protože závěr se prodlužuje, odkládá a postavy nedostávají tolik prostoru. Přesto tenhle film má tvář a odvahu vrátit se o hodně let dozadu a natočit film, který jako by do dnešní doby nepatřil. A já zrovna tyhle filmy mám moc rád. Slabší 4*. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

K třístému okomentovanému filmu, sem si nemohl vybrat jen tak nějaký film, musel to být film, který mi vyrazí dech, musel to být tenhle film. A tak pod rouškou noci, sem vyrazil na gangsterský film, ale dostal sem něco jiného než sem čekal. Ben Affleck je evidentně, velký fanoušek herní série Mafia, hlavně dvojky a trojky, protože v některých scénách nebo situacích, je tam ten odkaz vyloženě znát. No sice je to podle nějaké knihy, ale kdo hrál Mafie, tak ten, to tam taky uvidí. Ale konečně, konečně někdo pochopil, jak se mají točit gangsterský/mafiánský filmy a taky co v nich má a nemá být. Někdo filmu vyčítá, seriálové vyprávění nebo zmateně vyprávěný děj filmu, neni tomu tak, spíš sou tam jisté časové rozestupy, ale nepůsobí to nijak chaoticky. A hrozně moc, se mi tam líbili, ty historické odkazy a začátky, něčeho co se později v Americe rozroste do obřích rozměrů, ať je to šílený fanatismus v boha a nebo skupinka zvaná ku klux klan. Film má teda dvě velké akční scény, obě vynikající a pak několik menších, mafiánských vyvražďovacích scének, kdy se skupiny mezi sebou zabíjí a mrtvoly se kupí. Jediné, co lze filmy vytknout je délka, chtělo by to protáhnout a dát víc tak prostor, různým postavám a likvidacím. Ben Affleck se konečně, naučil přirozeně hrát a nepůsobí tak tak křečovitě, jako u Města, tam je to opravdu velice děsivé. Zoe Saldana ve filmu působí možná až moc svůdně. A co se týče konce, kdyby Joe Coughlin jen tušil, jak se moc plete a co jeho chyby v budoucnu způsobí, ale on to nevěděl, byl přeci v nebi. Od doby, kdy sem viděl Carlitova cestu, je Pod Rouškou noci, jeden z nejlepších současných mafiánských/gangsterských filmů a to prej western, je vymírající žánr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ukradnutý štítok s nápisom PRESS, aký Joe Coughlin (Ben Agffleck) vezme jednému z hostí a vloží si za klobúk, mení vo viacerých záberoch svoju polohu a to bez badateľného dotyku herca. (belinko)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama