Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bude mít i druhá série svého Malva? V jejím úvodu jsem nad tím přemýšlel a brzy bylo jasno, někdo se sice později "vyprofiluje", ale tak zásadním se nestane. Což je dobře, druhá série jde svoji gangsterskou cestou, ve které se najde místo i pro několik komorních příběhů. Hlavních postav je tu tedy více, myslel jsem si, že Rye Gerhardt bude jednou z nich a on svým způsobem i je, svým způsobem. Každopádně Kieran Culkin mi připomínal mladého Buscemiho, což je snad záměr? Možná... ať tak či tak, potěšil. Těmi nejzásadnějšími však z mého pohledu byli Hanzee Dent, Dodd Gerhardt a Mike Milligan samozřejmě i s Kitchen Brothers. Z těchto jmen je tak nějak jasné, kterou část považuji za nejsilnější. Ano, válka gangů je famózní, obzvlášť všechny až westernově laděné přestřelky, takový lov snad ještě více, než výborný hotel! Z té komornější části vývoj u opět výborně napsaných postav (platí pro všechny), třeba bratrské soupeření Dodda s Bearem, nebo co se atmosféry týče, nádherně natočená procházka Beara se Simone. Ústřední duo zaujalo méně, tedy do fantastické chatařské epizody. Scénář a dialogy jsou zase ozdobou celé série, ale pro tuto epizodu, ve které přichází i jedna velká proměna, či její náznak, dovršen v té následující, to platí minimálně dvojnásob. Stylem vyprávění připomene Tarantina, následující epizoda, i díky použití vypravěče (samotného Martina Freemana), snad ještě více. Závěrečné napojení na první sérii je dokonalé, také proto vedle nového fleku pro Milligana, potěší především dvojice budoucích pánů, tedy Numbers a Wrench. Atmosféra a hudba let sedmdesátých Fargu padne, dokonalé jsou i veškeré kostýmy, mrazivé lokace natáčení a samozřejmě herci. Nejvíce snad ti hrající výše zmíněné postavy a k nim Patrick Wilson s Jesse Plemonsem. Za dokonale Coenovskou tečku (uprostřed), považuji vyjednávání alkoholického právníka Karla! A ono lehké nadpřirozeno? Však i to do těch let sedne. 95% ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizodě: Všichni jsou tam neschopný . Ed je idiot a neschopnej zepřít se svojí idotský manželce. Záporáci jsou nechopný. A dokonce i mimozemšťani jsou neschopný se pořádně ukázat. Ale teď vážně - oproti původnímu Fargu a dalším filmům od bratrů Coenových, tomu něco chybí. Je to stále kvalitně zrežirované, ale jak scénářově, tak herecky tomu chybí něco, co bych nazval lidskost. Postavy se nechovají reálně, vtipy jsou moc nepřirozený a celkově mi chybí, že nejde o postavy, které sice mají slabé stránky, ale i přesto je chápete. A taky je to trošku over-the-top s počtem zabitých postav. V původním Fargu zemřeli myslím 3 lidi, tady za poslední čtyři epizody zemřelo přinejmenším 15 (čili 5x víc). "Založeno na skutečném příběhu" nemůže oblafnout už nikoho. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria mi, obdobne ako v seriáli True Detective, pripadala menej vydarená ako prvá, a keď som si ju o pol roka po premiére pozrel opakovane, neobišlo sa to bez straty hviezdičky. Pomenili sa herci, pričom na Kirsten Dunst a Jesse Plemonsa som chytil alergiu (možno k tomu prispel aj slovenský dabing), nadväznosť na prvú sériu bola minimálna, mŕtvol tam bolo ako v menšom vojnovom konflikte, absurdný humor typu lietajúceho taniera ma neoslovil, dej bol nielen košatý, ale hravo preskakoval dejové i časové línie a strihač mal opätovne pocit, že všetko, čo bolo nakrútené, má byť aj odvysielané. Napriek všetkému považujem obe série za veľmi dobre pozerateľné. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joo, druhá série Farga je vskutku parádní podívaná. Líbivá retro stylizace, oku lahodící vizuál, úctyhodně rozsáhlá sbírka zajímavých postav a velice solidní tempo, často podpořené skvěle vybranou hudbou. Vlastně to mohlo být dokonalé, nebýt ne zcela uspokojivé předposlední epizody, v níž se díry v logice násilně zaplácávají narací Martina Freemana. Poslední epizoda je spíš takový epilog, takže ta nejslabší část je vlastně vyvrcholení celého příběhu - a to je trochu problém. UFO mi mimochodem ani nijak zvlášť nevadilo, i když nevypadalo nejlíp. Všechny ostatní epizody se mi ale líbily natolik, že jako celek nemůžu tuto sérii hodnotit hůř, než slabšími 10/10 ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama