Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (291)

movieband 

všechny recenze uživatele

"Too long I've lived, too much I've seen. This planet, our host once so wild and unnouned. We've maped it, paved it. Never imagining that something else was watching us. Creature even more ruthless and predacious than we are. Is a war already lost? Are we destined to be cattle for monsters? Or now when the enemy has finally shown his face do we have a fighting chance? World today is not what it was one week ago. What would it be one week for now? Or month from now?" The Strain je překvapivě v závěru vcelku originální seriál, kde se rozehrávají osudy lidstva před starověkou upíří hrozbou. Má to temnou, (místy vcelku) apokalyptickou atmosféru, perfektní masky (zpracování Mistra se mi líbilo) a vcelku solidně sepsaný scénář. I když to chování postav bylo občas dost na palicu, ale tak budiž del Torovi odpuštěno. Kdo by to sepsal líp ať hodí kamenem. Velké plus seriálu je v tom, že se už od prvního dílu něco děje a nečeká se až do půlky seriálu s rozehráváním příběhu. Už od prvního momentu je divák vtažen do del Torova temného světa a dokáže si navázat vztah s hlavními protagonisty seriálu, i když se ze začátku zdají být nesympatičtí. Budiž stará Martinézová by brutálně lezla krkem. Flashbacky na Setrakianův život byly asi to nejzajímavější z celého seriálu (aspoň pro mě) a navozovaly ději vážnější tón. Celkově se mi první série líbila a doufám,že druhá přijde co nevidět. Za tenhle rok je to rozhodně překvapení na poli seriálové tvorby. 84% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Forget Penny Dreadful ! The Strain je velmi poutavé, temné nepředvídatelné Sci-fi s velmi kvalitními dialogy a zajímavým příběhem a účast školníka z Herryho Pottera je více než potěšující. Po pilotu nadšenost i nadrženost vysoce stoupá, jelikož takový vysoký potenciál zde ještě nebyl. Druhý díl : Tempo výrazně kleslo, obávám se, že z toho nakonec opět vznikne Drama než- li horror :( 7 dílu až po konec si seriál udržuje slušné tempo, seznámí s novými postavami, avšak finále bylo pro mě lehkým zklamáním hlavně proto, že se od jiných dílů ničím výrazným nelišilo. Je to super, ale na vrchol to nemá.. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Dlho som odkladal tento seriál a vlastne ani sám neviem prečo. Možno som bol otrávený podobným seriálom (Walking Dead), ktorý ma po čase začal nudiť a na tento som sa vybodol. No vybodol som sa naňho len v čase premiéry, pretože o deväť rokov som sa k nemu úspešne dostal a som za to rád. Keďže knihu som nečítal, znova ma na tento seriál nalákala zvedavosť, že čo kutil Guillermo del Toro na seriálovom poli. Teraz to už viem. Výbornú upírsku záležitosť, ktorú som zhltol ako malinu. Úvodný pilot, ktorý si osobne del Toro natočil, ma bavil asi najviac. Všetko je tu neskutočne záhadné, zaujímavé, napínavé a po skončení prvej epizódy jednoducho chcete vedieť čo bude ďalej. Fantastická atmosféra, výborný dizajn upírov, (ktorý nevyzerajú ako buzny s Tvajlajtu, ale ako motherfuckeri s Blade II), super herci (vynikajúci David "Argus Filch" Bradley), či príbeh, ktorý zaujme a strhne, pochopiteľne nechýba až do konca prvej série. 2.Séria - 80%. Druhá séria mi prišla trošku slabšia. Hlavne v scénach, v ktorých sa objavuje malý Zack, ktorý je jednoducho otravný a ako postava nesympatický. Inak ma to bavilo, herci sú opäť výborný (Setrakian znova najlepší), príbeh stále zaujímavý (flashbacky nemajú chybu, dovolím si tvrdiť, že tie sú to najzaujímavejšie) a akcie tiež nie je malo. 3.Séria - 90%. Tretia séria ma o tri diely menej ako predošlé dve série, ale vôbec to nie je na škodu. Práve naopak, ma to ešte väčší spád a tempo. Príbeh a flashbacky opäť výborné, akcia štýlová, no veľmi tejto sérii pomáha postava Quinlana, ktorý je tu niečo ako druhý Blade. Finále skvelé a podľa mňa ide o najlepšiu sériu (nad starostkou s automatom prižmúrim oko). 4. Séria - 85%. Je to trošku iné, potom všetkom čo sa stalo v predošlej sérii, ale bavilo ma to aj tak. Hrdinovia sú roztrúsený a každý ma svoj ciel, aby sa neskôr spojili znova do jedného tímu a raz a navždy porazili zlo. Veľmi sa mi ľúbil aj príbeh, kde spoločnosť nastolí systém, ktorý Abraham už raz zažil, a ktorý sa vracia do dôb druhej svetovej vojny. Štvrtá séria je trošku pomalšia, dlhšie sa stojí na jednom mieste, no posledné štyri diely sú výborné. Nakoniec som spokojný s tým ako to skončilo, aj keď netvrdím, že to nemohlo byť ešte o niečo lepšie. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka, která po třech dílech nemá problém držet tón nastavený poněkud překombinovaným pilotem. Zajímavě se rozvíjející postavy a dva největší badassové současných seriálů - krysí killer Vasilij a maestro Satrakian zajišťují dostatečný přísun krevních destiček. Viggo Nekromortensen Thomas Eichhorst z druhé strany řeky jenom dotváří krásný panoptikum. Strach, že tomu začne padat řetěz a všechno se to bude točit v kruhu mizí s pátým dílem. Jakmile začne boj na život a na smrt chytne Strain přesně takový spád a šťávu, jakou si pulp žádá. Nosferatu komando a zformování vampirologicko-deratizačně-virologického odboje vysloveně top momenty. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Místy slabší, místy super, zajímavé pojetí, provedení i mytologie, Djawadi opět selhal. Update: Druhá řada si nese neduhy první řady, snad některé i přidává, ale rozhodně nic moc nezlepšuje. Nevýrazná hudba, naprosto zpackané ty scény, které měly být koulervoucí, ale koulervoucí absolutně nebyly, postavy na přesdržku... Nejlepší díl byl asi paradoxně ten, kde nebyly žádný upíři - až na Eichhorsta, kterej je spolu s Quinlanem snad jediná pořádná badass postava, kvůli který je pořád zajímavý se na to dívat. Ale jestli to takhle půjde dál, tak se bojím, že hodnocení ještě stáhnu. Update: 33 epizod čekání na tři konečně opravdu parádní se super momentama. Ani si nejsem jistej, jestli se to v tomhle poměru vyplatí. Ale pokud u tý poslední sérky vydrží v nastolený kvalitě, tak možná i jo. Zack je nejdementnější dítě, který jsem v seriálu viděl. Poslední Update: Čtvrtá řada nepřekvapila, naopak se vrátila zpátky ke "kvalitám" dvou řad předchozích. Děj byl tak natahovanej, že to čekání na průměrný a suchý finále klidně mohli zkrátit do dvou nebo tří epizod a ne to roztahávat do deseti dalších hodin. Větší promarněnej potenciál jsem u seriálu dlouho neviděl, nebo mě aspoň tolik nesral. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • Ve 3. epizodě 1. série "Uhlazený" se zhruba ve druhé minutě Eichorst (Richard Sammel) evidentně nadechne nosem (tedy tím, co z něj zbylo). Ovšem již v první epizodě se dozvídáme, že Strigoi nedýchají. (ČSFD)
  • Cca v čase 06:12 Gus (Miguel Gomez) snídá s Felixem (Pedro Miguel Arce) a Gus má na pravé ruce jizvu. V následujícím záběru ovšem jizvu nemá a takhle se to v několika vteřinách ještě jednou vystřídá. (PatrikP4)

Reklama

Reklama