Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (289)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně upírů, něco zombie, prvky epidemiologických thrillerů a nejasně tuším, že v budoucnu by se mohl objevit i nějaký ten mimozemský motiv. A do toho flashbacky z koncentračního tábora a pochopitelně nezaměnitelné potvory z del Torovy dílny. Výborně namíchaný hororový koktejl s promyšlenými dialogy, výborným nápadem a v neposlední řadě s bezchybným obsazením. Mě zaujal zejména Richard Sammel v roli esesáka, který na světě už nějakou dobu přesluhuje. K tomu, aby to byla absolutní pecka, sice něco nepojmenovatelného chybí, ale já se i tak bavím královsky. 85% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

To je škoda, že se z toho nakonec vyklubala docela běžná upírská rutina, která nedokáže ničím výjimečným překvapit. Zpočátku jsem byla nadměrně nadšená. Asi do sedmého nebo osmého dílu jsem byla naprosto vtáhnutá do děje a každý den viděla alespoň tři díly, takže šlo sledování velmi rychle. Od devátého dílu už tempo uvadalo, bylo tam pořád to samé dokola, bitky s upíry omrzely, průběh děje byl vcelku předvídatelný a upíři už taky nic nového nenabídli.Trošku mi taky neseděla logická kostra děje a vezlo se to v takové té reálně nemožné vlně. Hlavní záporák měl na sobě masku zase jak z hračkářství a nakonec nepotěšil ani poslední díl, i když se snažil působit rádoby tragicky. Bohužel Guillermo del Toro se mi s tímhle serálem do srdce asi nevryje. ()

Reklama

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá neskutečně, ale to většina seriálů, uvidíme kam to del Toro dopracuje. P.S. Po prvním dílu už se nemůžu dočkat dalšího, tohle na propadák nevypadá :) EDIT: Tak po první sérii u mě panuje drobné zklamání z postupně vyvíjejícího děje, tam kde mělo dojít k plynulému sledu událostí bylo jasně vidět, kde se scénáristé rozhodli vložit nějakou novou situaci a výsledný dojem prostě působil, jakoby každý problém měl najednou perfektní řešení se kterým přijde jedna z postav a ve výsledném efektu se stává seriál předvídatelný. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro si natočil seriálovou verzi svého Blade 2 - jen místo impulzivního kung-fu negra se stříbrnou katanou je tu racionální epidemiolog... který k té stříbrné kataně nakonec stejně taky dospěje. Což je rozdíl který přesně definuje celý The Strain - přístup k mytologii a šířící se úpíří "nákaze" je tu více vědecký a detektivní, než efektně akční - jinak prostředí, pravidla a setting" jsou prakticky stejné jako v tom Blade 2, charismaticko-upíří i mutanto-zombie-upíří monstra jsou tu také stejná, jen stoky pod Prahou nahradily stoky pod New Yorkem (takže žádný hláškující Marek Vašut). Pro upírofily a milovníky del Torových zmutovaných zrůdiček je to vydatná porce zábavy, která důsledně a velmi chytře do jednoho celku shrnuje prakticky všechno, co kdy žánrem prošlo, od moderního "zombie" pojetí až po klasický Nosferatu-typ z těch nejstarších filmů z dvacátých let. Jenže k tomu nepřidává vůbec nic navíc, a navíc v první sérii vyústí silně do ztracena, resp cliffhanger kruhem prakticky přesně na počátek toho Bladea, což prostě není dost progresivní a odvážné jak bych od takového seriálu chtěl. Dalo se z toho vytřískat víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Forget Penny Dreadful ! The Strain je velmi poutavé, temné nepředvídatelné Sci-fi s velmi kvalitními dialogy a zajímavým příběhem a účast školníka z Herryho Pottera je více než potěšující. Po pilotu nadšenost i nadrženost vysoce stoupá, jelikož takový vysoký potenciál zde ještě nebyl. Druhý díl : Tempo výrazně kleslo, obávám se, že z toho nakonec opět vznikne Drama než- li horror :( 7 dílu až po konec si seriál udržuje slušné tempo, seznámí s novými postavami, avšak finále bylo pro mě lehkým zklamáním hlavně proto, že se od jiných dílů ničím výrazným nelišilo. Je to super, ale na vrchol to nemá.. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)
  • Seriál je natočen podle upíří knižní trilogie od Guillerma del Tora a Chucka Hogana, která vyšla i u nás pod názvem "Zhoubný kmen". Dvojice autorů se podílela i na seriálu. (Illy)
  • Věta: "Sabia mea fredoneaza de argint" je rumonsky. Volně přeložena znamená: "Můj meč zpívá stříbrem". (ČSFD)

Reklama

Reklama