Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (312)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že jediné mysteriózní na tomto filmu je tvrzení, že jde o horor nebo thriller. Pro mě šlo zpočátku o velmi zdlouhavou a nudnou přípravu budoucí oběti na to, co ji může potkat při pobíhání po lese, následovalo samotné podobně nudné pobíhání po výše zmíněném lese, které bylo doplněno předvídatelnými lekačkami a ještě předvídatelnějším zakončením. Když už teď vím, čím mě mohou ohrozit japonské studny a lesy, s napětím očekávám,co přijde příště. Možná nějaká ta tajemná jeskyně či vodní tok? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, jenž má ovšem zajímavý námět, z kterého se možná dalo vytěžit poněkud více. V zásadě na mě tento snímek působí dosti lacině, nikterak velkolepě, a domnívám se, že v produkci Španělů či Japonců by mohl dopadnout i lépe. Těžko říct. Každopádně je tu pár povedených lekaček a první noc v lese sebevrahů je vskutku zdařilá svoji atmosférou. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Baba ze Hry o trůny jde do lesa hledat svojí ztracenou sestru. Jak už bylo řečeno, u filmu vyvstává více otázek a odpovědí. Což mi na jednu stranu nevadí, protože aspoň může divák rozvinout svojí fantazii. Lekaček je poměrně dost. Řekl bych, tak tři jsou opravdu dobré. Jediný problém mají, že se jedná o klišoidní „bubu“ s ohuleným zvukem. Prostředí lesa v Japonsku je prostě skvělé a samotný "Les sebevrahů" má jistě něco do sebe. Potenciál je skutečný svým způsobem nevyužití a vidím, že snímek měl problémy v postprodukci a několik scén muselo jít pryč a na výsledku je to i vidět. Někde je ten pokles příběhu velmi znát. Potenciál obrovského lesa plném naštvaných duchů je vskutku obrovský a doufám, že se pod horu Fuji ještě někdy podíváme. Na druhou stranu je film ale dost děsivý a mně samotnému se do lesa jen tak chtít nebude. Takže film v tomhle jistě plní účel. Mrazivá a děsuplná atmosféra tu jistě je. Konec je správně hororový, ale to se dalo čekat. Holt tohle zmateně natočené finále mohl očekávat každý druhý. Přesto rozhodně to nebyl špatný horor a ani film. (62 %) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Film sebevrahů. Točiť film o japonskom lese samovrahov Aokigahara a nevykúzliť v tom lese ani kúsok atmosféry, tomu sa hovorí zlyhanie (aj keď sa síce točilo v Srbsku, keďže získať povolenie od japonskej vlády točiť v Aokigahara nie je jednoduché, no neprečítať si to na internete, tak bežný európsky divák to nemôže poznať). Každopádne, Forest má na horor viac ako sľubný námet, no bohužiaľ ostalo iba pri ňom. Samotný film vôbec nič zaujímavé neponúkne a jedná sa o tú najštandardnejšiu druhoradú ducharinu, ktoré svoje zlaté časy zažívali tak desať rokov dozadu, keď sa po úspechu výborného Kruhu a Grudge veselo remakovali všetky tie Temné Vody, Clony, Zmeškané Hovory a im podobné. The Forest od nich nemá ďaleko a je z toho iba ďalšia úplne neatmosferická a nestrašidelná hororová báchorka, ktorá sa spolieha iba na tie najotrepanejšie ľakačky. Prvú hodinu sa v nej nič zásadné nestane, iba dianie občas naruší s dejom absolútne nesúvisiaca ľakačka, napríklad keď bezdomovec udrie na okno taxíka v ktorej sedí hlavná hrdinka alebo v hoteli na ňu vybafne babička majiteľky a s očakávaným príchodom do lesa to je ešte horšie. Namiesto akéhokoľvek zintenzívnenia, sa z toho čoraz viac sa stáva nezmyselný horor, ktorý ma v poslednej polhodine úplne stratil a bolo mi absolútne jedno čo sa v ňom deje a ako to celé skončí, pretože mám pocit, že to celé nedávalo zmysel už ani samotným tvorcom. Keby Forest ponúkol aspoň jednu zaujímavejšiu alebo akokoľvek nápaditejšiu scénu, tak možno nie som taký prísny, keďže ono to zase nijako neurazí, avšak ani nijako nenadchne a je to iba obyčajná, maximálne priemerne zrežírovaná rutina bez štipky čohokoľvek zaujímavého. CELKOVO: 2* (4/10) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi je to ozaj moc čakať od každého hororu, že ma skutočne vydesí ako to dokázali The Conjuring alebo Sinister. "The Forest" je podľa mňa celkom okey a má pár dobrých momentov, ktoré si myslím, že stáli za to, aby som si tento film pozrel aspoň raz. Je tu jeden skutočne skvelý moment, ktorá využíva View Master a skutočne som sa aj trošku vydesil. Postavy boli tiež celkom zaujímavé a popravde som chcel, aby sa odtiaľ dostali. Alebo teda aspoň naša hlavná hrdinka Sara. Aiden je postava, o ktorej sa dokopy nedozvieme skoro nič a to čo sa dozvieme sú dokopy len otázky. A to je aj hlavný problém tohto filmu. Prináša veľa otázok, no na žiadne z nich nedáva odpovede. A mám pocit, ako by ich sám ani nepoznal. A to je dosť problém. Záverečná scénka je úplne zbytočná a zle spracovaná a tiež premrhaný potenciál. Myslím, že je možné, aby k tomu niekedy urobili sequel, tak by som si ho aj pozrel. Celkovo si myslím, že je hodný toho, aby si ho človek pozrel aspoň raz. Ale chcelo to viac desivých momentov. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)
  • Fotografie o lese Aokigahara, ktoré si prezerá Sara (Natalie Dormer), sú prevzaté zo skutočných stránok a medzi snímkami je možné vidieť i neslávne známu osobu s "polovičnou tvárou," ktorá inšpirovala plagát filmu. (pancoyote)
  • Nejvíce mrtvých tradičně bývá v březnu v období podávání daňových přiznání. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama