Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (194)

Othello 

všechny recenze uživatele

Potřeboval sem si už fakt akutně ostříhat nehty na nohou a tahle ufňukaná píčovina přišla jak na zavolanou. Není to úplná urážka, leč jsem zaboha nedokázal přijít na to, o čem to je. Ale jako fakt. Navzdory tomu však mnoho jednotlivých elementů bylo celkem inspirativních. Například kdo kdy nakecal Aaronu Paulovi, že umí hrát? Proč o dvacet pět let starší Diane Kruger vypadá ve skutečnosti o dvacet pět let mladší? Kde Amanda Seyfried sebrala Homerovu make-up brokovnici? Proč Shane Hurtbutt kamerově exhibuje v tomhle velkolepě přízemním snímku? Otázky, samé otázky... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvá polovica Vás navnadia a vtiahnu do deja. Postavy sú fajn, prelínanie dejových línií nenásilné, atmosféra odzbrojujúca ale hlavne fantasticky zahrané. Potom ale príde druhá polovica, kde zostane už len ten výkon hercov. Ako keby to robil druhý štáb. Postavy začínajú konať nelogicky, vytráca sa atmosféra, dialógy sa začnú nezmyselne predlžovať a zacyklíme sa do troch udalostí. Ďalšia boliestka filmu je jeho minutáž, ktorá mohla byť rozhodne kratšia a možno by to pridalo na dynamike, Ale v konečnom dôsledku je to veľmi pekná emočná dráma, s niekoľkými vrcholmi, pádmi, luxusným a hlavne využitým obsadením. Oplatí sa pozrieť, zamyslieť sa, ale asi to vo mne hlbšiu stopu nenechá. Silné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Bylo to částečně i díky tomu, že byl v hlavní roli Russell Crowe, který navíc hrál spisovatele, ale prostě i proto, že mě ten příběh dovedl oslovit. Ta romance a její finále, to se mi zase tolik nelíbilo, ale film ve mně dovedl vzbudit emoce a neměl jsem pocit, že jsem jím vydírán. Takže za mě velmi povedené. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe mě nezklamal snad v žádném filmu a ani tento nebyl výjimkou. A to jsem ho viděl v další typu role, snad prvně. Mile mě překvapila Amanda Seyfried, čímž se tento snímek stal takovým hereckým koncertem těchto dvou herců. A téma je samo o sobě silné, akorát v této rodině to byl trochu specifické, neboť šlo o rodinu spisovatel, přece jen trochu jinak zajištěnou, něž jiné rodiny. A taky bylo hezké prolínání se několika příběhových linek, byť hlavní jsou jen dvě, tak i ostatní stojí za sledování. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě se nejvíce líbilo dětství v podání Kylie Rogers, protože ta holčička byla pro mě tak přesvědčivá, že mi je líto, že se postupně dostala do takové situace, ve které se poté plácala....Určitým způsobem jsem té dospělé Katie rozuměla...Něco mi na ní bylo neskutečně blízkého, ale zároveň to muselo být ohromně destruktivní...Na to, jak dopadne otec, jsem s napětím čekala a měla jsem trošku jinou představu..ale na druhou stranu - ok, možná lépe. Ten film je hodně smutný, hodně k zamyšlení, ale za mě zároveň průměr. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama