Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 1

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nuda, tma, hloupost, nuda. Navic jsou vsichni ucastnici tohoto komorniho dramatu spatni a neni tak komu fandit. Tak to clovek nejak dodiva, aby uz to mel za sebou. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o nejpříjemnější překvapení letní filmové sezóny. Skvěle dávkované napětí, velice překvapivé zvraty a úžasná atmosféra, jakož i famózní Stephen Lang v hlavní roli dali vzniknout skvělému thrilleru, kterému k dokonalosti schází jen lepší závěr. 80% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Spíš než o strašidelný jde o napínavý film, pěkně odsýpající a s výbornou kamerou. Tak trochu Sám doma pro dospělé, kde ale naopak pan domácí nahání vetřelce a rozhodně to není sranda. Škoda jen toho natahování na konci, těch několika konců. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Film mal drajf, dobrý výber postáv a vskutku záporák to dostal medzi oči hneď niekde na začiatku, potom už bolo ťažko niekomu drukovať. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Hororové mi to moc nepřišlo. Když to srovnám třeba s filmem Zhasni a zemřeš, tak to bylo hororové. Tohle spíš připomínalo lehký odvar. Celkově film zajímavý, dobře natočený, ale čekal jsem větší vzrůšo. 70%. ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Horor s vysokým hodnocením by mě měl nadchnout, bohužel v tomhle případě se jedná spíše o neukecané (což je dobře) drama s prvky hororu. Hlavní ,,nejspíš hrdina´´ dobře zvolený a opravdu z něj jde respekt což se o zlodějích řici nedá a ne malou roly si zahrál i jeho pejsek, kde když se trošku vcítite do role že na vás ve vzduchové šachtě beží takhle milý pejsanek, tak jde z toho trošku mráz po zádech. Nebyl to zcela jistě špatný film, ale zase mě hodncení na CSFD zaskočilo.... 60% ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se 75% filmu nudil, abych v posledních minutách viděl pár neočekávaných zvratů. Dost málo na film od kterého jsem čekal daleko víc. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Tvl.. ta inseminátorská vsuvka mě fakt dodělala.. napnutej jako kšandy a konečně něco co je horor a není tam 30 let mrtvá 5 letá holka co jako duch skáče skrz sféry.. pecka pecka pecka.. jo a hlavní slaďoun aka ničitel hippie avatarů byl slastnej :D ()

The_Peach 

všechny recenze uživatele

Film to bol veru strhujúci, tempo vysoké, doprdený som bol tiež, krv nechýbala a postupom času som začal fandiť záporákovi. No presne film podľa môjho gusta. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Také jsem nejdříve nevěděl, komu fandit, ale když to vezmeme kolem a kolem, tak stařík byl v právu. Asi jsem se po přečtení všmožných recenzí těšil příliš, na nejlepší film roku to u mě není, ale i tak celkem solidní zábava. Ze Stephena Langa šel respekt, skvěle zahraná postava! Nejlepší scéna: sklep ve tmě:-) ()

F-red odpad!

všechny recenze uživatele

Žasnem nad scenáristikou v Hollywoode. Nabudúce v dome očakávam starú osamelú slepú babičku na vozíčku, ktorá bude strašne a nemorálne tyranizovať bezmocných úkladných zlodejov iba za to, že ju chcú okradnúť o jej dôchodok a celoživotné úspory. Dúfajme, že tam, tak isto ako tu, podarí sa aspoň jednému neborákovi zlodejovi zachrániť. Divácke očakávanie by splnilo, keby to bola blonďatá kráska. Neskutočné! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce. Bez keců, skoro bez hluchoty, napínavé, jen to chtělo osladit nějakým tím gore. Ale jinak není snímku co vytknout. Bohužel na další podívání asi nebude. Tvůrci dokonce dokázali ozvláštnit i závěrečné titulky. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Samotné záběry v domě (ve tmě) jsou opravdu na vynikající úrovni a mimořádně dobře natočené po všech stránkách; dělají tak čest originálnímu názvu filmu. Bohužel, o zloděje jsem se nebál, a to kvůli nepříliš dobrému úvodu filmu, během něhož se nelze identifikovat s těmito nesympaťáky. Fandil jsem tedy naopak veteránovi, což nezměnil ani průběh filmu. To by nebyl problém, pokud by film nebyl vydáván za horor... Nelíbila se mi dále nesmrtelnost některých postav a jistá nelogičnost závěru filmu (zprávy v TV), kdy mělo být zjištěno vše, nikoliv jen loupež. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Hodně super! Práce s kamerou, záběry, scény, napětí od začátku do konce, pár lekaček, a hlavně příběh který není po 50té ten stejný. Velká spokojenost. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Dobrý napínáček to je, o tom žádná. Má to zajímavé zvraty a tam kde se na první pohled objevují trapně přehrávající klišé, se nakonec vyklubou fajn věci.. takže za film spokojenost, lepší průměr si to zaslouží, ale nic víc bych v tom nehledal.. Lang je přinejmenším charismatický herec a šlo z něj vyždímat víc. Osobně bych to hrál spíš na notu hajzlíků, co se vloupali do domu "chudáka" slepce a ten jim to nandal, to jsem tak nějak čekal, bohužel ze slepce se vyklube psychouš, kterým slepec prostě být nemůže, sry, ale tohle ne, takže nakonec to nějak přelouskám a zabaví to, napne to, konec není úplně debilbí, prostě lepší béčko. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama