Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně palec nahoru. Ve své subžánrové kategorii slušný počin (rozhodně lepší než HG), samozřejmě s tím, že nad kulhající logikou celé premisy přimhouřím oko. Protože, když na to přijde, stejnými nebo podobnými přísně logickými agrumenty by se dalo rozsekat cokoli, včetně klasiky jako Hamlet nebo Romeo a Julie. No a bez téhle zátěže už to byla jen radost. Pochopitelné motivace, vizuálně zajímavý svět, dobře vykreslená a fungující tísnivá atmosféra, ať už v Chicagu, kde moc logicky přebírá krvelačná lůza, nebo jinde, kde je za vší ušlechtilostí a čistotou cítit zrada a nebezpečí. Nechybí napětí a parádní akce (vznášedlo), zajímavé technické vychytávky (taky chci osobní drony), ani nečekané byť očekávané zvraty. Zajímavé také je, jak s každým dílem, po každé vybojované bitvě vede každý vyřešený problém jen k tomu, že hrdiny postaví před problém mnohem větší, co do rozsahu, hloubky i významu. Je to jako probojovávat se ven ze středu matrjošky. Odklon od knižní předlohy potěšil a doufám, že bude pokračovat, zejména v zásadních bodech závěru celé série. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Třetí část rozhodně naplnila moje očekávání v podobě odhalení další příběhové vrstvy, čímž rozvíjí dříve naznačený směr vývoje. Nápaditost se tentokrát již více soustřeďuje na technologické věcičky, které působí velmi efektně, než na prolínání realit, které však zcela neopouští, spíše poměrně zajímavě mění způsob jeho využití. V ději přibývá také množství solidní akce, a to i ve formě fyzického kontaktu, což přidává celému dění trochu na šťávě. Dostatečný prostor je věnován rovněž dostatečný čas postavám, alespoň těm hlavním, a vykreslení zase o něco rozšířenějšího světa, jenž skýtá široké možnosti pro závěrečné rozuzlení, stejně jako pro ještě nějaké překvapení, kromě toho, jakou jinou délku vlasů bude mít Tris. 75 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím tomu nepoměru v hodnocení. Pamatuji si svého času, že druhej díl když startoval v kinech byl bezpečně v červený. Tenhle díl schytal hned v úvodu pořádnej hejt, až jsem se sám začal bát výsledku, ale o to víc mě to překvapuje, protože se žádná katastrofa rozhodně nekoná. Jednička zůstává nepřekonána, ale trojka je určitě o špetku lepší než dvojka. Schwentke je sice rutinér, ale akční sekvence má zvládnutý a určitě potěší, že kromě té hi tech akce z drony a podobnými vychytávkami přibyla i akce fyzická. Hlavně Theo James má dvě podařený sekvence kde se zdatně ohání pěstmi i bouchačkou. Shailene pořád sympaťanda a s delším sestřihem jí to určitě sluší víc než ve dvojce. Hudební podmaz taky ok vizuál netřeba zmiňovat ten je libovej. Zvažoval jsem mezi 3 a 4* dám nakonec lepší tři, protože začátek mě fakt chytnul, ale postupem času se začíná děj opět lehce topit v překombinovaných zvratech i když ne tolik jako ve dvojce. Jestli bude zakončení adekvátní tak čtvrtýmu dílu tu 4* přidám. Každopádně v žánru akční teen sci-fi je tahle série pořád špička.65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akcia je nám po malých dávkach servírovaná po celú dobu rozprávania. Epické súboje nás v predposlednom diele série Divergencia síce nečakajú, ale niektoré momenty rozhodne potešia, napríklad tie inšpirované hraním počítačových hier s využitím futuristických zbraní. Neboli tam hluché miesta. The Divergent Series: Allegiant poteší pomerne svižným tempom a postupne dávkovanou akciou. Dve hodiny utečú ako voda. Čo už takú parádu neurobí, je stále väčšia plochosť deju a nelogické, až absurdné správanie postáv. V podstate sa vrátime v kruhu tam, kde sme začali a pritom sa skoro nikam neposunieme. Aj tak asi najlepšie z troch filmov. Zápletka, efekty, dej, zbrane, boje, herci sa podarili. Film pôsobil tak nejako vrelejšie a napriek tomu bol drsnejší ako ostatné. Všetci neboli len zlí a dobrí. Síce si mohli dať viac práce a zvýrazniť osudy jednotlivých postáv, ale príbeh išiel tak rýchlo, že by toho asi bolo moc. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama