Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Shlédnuto v kině s českým dabingem. Tahle série mi nějak roste k srdci. První dva díly, ode mě oba dostali zasloužené 4 hvězdy. No, zde jsem se nechal asi moc unést, ale nakonec tu protekční 5 hvězdu napálím. Nestává se u mě zvykem, abych kladně hodnotil všechny záležitosti s mladým obsazením. Přesto si myslím, že je třeba, abych dal pár obdobným filmům šanci. Nemá cenu se zde nějak dlouze rozepisovat. Příběh se dál sune dopředu, dost pozvolným tempem, takže si tu užíváme jednu zajímavou scénu a poté přijde hned další a ještě zajímavější. Akce je tu teda dost, pár zajímavých efektních parádiček tu je a dokonce i pár soubojů. Začátek filmu se rozbíhá fakt dokonale, pozornost si udrží až do konce. Rozuzlení tu není nějak šokující na konci, ale nevadí. Herci jsou opět v pohodě, hudba je oproti předchozím dílům výraznější a lepší. Nevím co k tomu dále dodávat – to se musí vidět a člověka to zaujmout. Těším se na další a poslední pokračování. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi kvalitativně se velice podobající druhému filmovému Labyrintu. Umělecky zajímavý, ale technicky nepříliš kvalitní CGI vizuál a především příběh, který sráží k zemi evidentně nedomrlá předloha, která si bere moc velké sousto a působí nechtěně zkratkovitě a nevěrohodně. Oproti prvnímu dílu, u kterého jsem se královsky bavil od začátku do konce, tomuhle chybí tah na branku, silnější emoce a funkční chemie a působí spíše jako snaha dokončit něco, co už někdo načnul, než jako něco, co by mělo každým dílem překvapovat a teprve až v závěru vytáhnout ta největší esa z rukávu. Je to škoda, protože potenciál to mělo a rozehráno to bylo více než zajímavě. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco v ději roste důraz na technické vychytávky, roste i odklon od předlohy. V tomto případě je to ale dobře. Veronica Roth totiž měla s celou Divergencí parádní nápad, u kterého si ale v posledním díle ukousla příliš velké sousto. Celá zápletka se rozutíkala do všech možných směrů, postav přibývalo takovou rychlostí, že nezbyl čas na jejich důkladnější rozvoj a na samém konci zůstala snesitelná knížka, ale rozhodně nejslabší díl ságy. Dodneška mě to mrzí, protože jsem ji svého času doporučoval, kudy jsem chodil. Filmovou adaptaci, notabene rozdělenou do dvou částí, jsem proto očekával s nemalými obavami. O to víc jsem v kině zůstal zírat na výsledek, který si bere dostatek času na vysvětlení motivací, zároveň u toho stíhá servírovat parádní akční sekvence (Čtyřka ve vznášedle) a dává vyniknout všem obvyklým tahounům (Miles Teller do třetice jako zloděj scén). Ze zmateného uzle je pak v tu ránu parádní velkofilm, na který ale musím vzpomínat s téměř až palčivou bolestí. Se znalostí budoucích zvratů, ze kterých by tenhle tým očividně vymlátil fenomenální finále, mě jeho zrušení a všechny následné machinace s televizním filmem či seriálem, které ani o tři roky později nikam nevedou, vytáčejí do intenzivní vývrtky. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Uzavření ságy, nebo nový začátek?! Zdá se že po sesazení Evelin bude navrácen mír a spravedlnost. Opak je ovšem pravdou, když její sestra vydává rozhodnutí velice podobné a kruté, které nic nemění. Naše parta v čele se čtyřkou a Tris se musí vydat za brány Chicaga, aby se dozvěděli konečně pravdu. To co se ovšem dozví, radši vědět neměli. V blízké budoucnosti nabytou novou technikou se snaží pozůstalí lid pochytat a vymazat jim pamět, aby měli nové vojáky. Navíc chtějí jen Tris, kvůli její čistotě. Zbytek Chicaga je vystaven nebezpečí, který vypukne spuštěním mazacího plynu paměti! Třetí díl sice nejslabší, ale stále drží celou ságu an úrovni! 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem upřímná a nejsem ani mírumilovná. Takže, pokud budu muset, budu bojovat a budu lhát." Jenže o tohle už nejde, protože je zcela jedno, kdo je sečtělý, neohrožený, divergentní nebo rezistentní. Tady jde jen o zdravé, porouchané a dotace, což tomu dodává trochu šťávy, ale žádný velký důvod k jásání to není. Tris je totiž stále stejně nezajímavá, na vyzdvihování kvalit Čtyřky jsem příliš hetero a padouch se vyloženě nepovedl. Disponuje totiž nulovým charismatem bruselského úředníka a démonický je asi jako tuňák ukrytý v konzervě. Přesto jsem se dvě hodiny nenudil a ten ustřihnutý konec mě snad ani moc nenaštval. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama