Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Galavant je úžasný. Čas od času je nám takovéhle šílenosti třeba, abychom nebrali seriálový svět příliš vážně. Díky tomu, že se jedná o ryzí parodii, je tu možné všechno, takže vás vždy překvapí dalšími a dalšími úlety. Písničky celou tu netradiční atmosféru jen podtrhují a jsou provedené na vysoké úrovni, pokud byste se snad o jejich kvalitu báli. Tu a tam se mihne hvězdný host a časem si zamilujete mnohé z postav, ale hlavně jde o ty nápady a vtípky. Třetí série se dočkáme leda zázrakem, ale buďme vděční alespoň za ty dvě, Galavant vám totiž spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři (pokud vám rovnou nezpůsobí neutuchající záchvat smíchu). ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi milé a nečekané překvapení. Viděl jsem zatím jen dva díly, ale zatím super zábava s velmi návykovými popěvky. Celkové hodnocení po první sérii. EDIT: První série dokoukána a jsem velmi spokojen 90%. EDIT2: I druhá série byla obstojná a škoda, že pro nezájem diváků byl seriál zrušen. 80% ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))

Reklama

Reklama