Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šéf světový zdravotnický organizace je mrtvej a Harry Potter má AIDS. Ty jsi dokázal to, co Voldemort nezvládl osm filmů." Není divu, že se tajný agent Graves rozčiluje, když se v mládí počůrával. Ale jeho starší bratr Nobby ho alespoň naučí to, co za léta odloučení nestihl - jak se jezdí na zebře, jak poznat zakukleného fanouška Manchesteru United, jak rychle vyhonit slona či jak užít k boji létající vozík pro invalidy (i s pilotem). Ano, je to nekorektní, stupidní a nechutný humor, ale já se nestydím za to, že se přiblble směju. Debilita Sachy, Barona i Cohena je mi totiž vlastní, nicméně ve výběru partnerek pro řádění v posteli se lišíme přibližně o metrák špeku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V žánru nechutná ujetá komedie už se považuji pomalu za starýho kozáka a asi už mě nemůže nic překvapit. Cohen už má svůj vrchol (Diktátor) za sebou a jenom recykluje a zkouší vymejšlet nový odpornosti. Teda na druhou stranu když si člověk odmyslí ty tradiční anální a vaginální fóry bez kterých by to prostě nešlo, tak to je docela bžunda ne, že ne. Některý hlášky a situace jsou super a díky vražednýmu tempu to skončí dřív než to začne bejt trapný. Já určitě tímhle humorem neopovrhuju jenom se to začíná trochu opakovat a těžko přijít s něčím novým. Jinak kromě humoru má film i dost akčních scén, ale ty snad stříhal Megaton či co. Třeba ta úvodní z pohledu první osoby je fajn nápad, ale není v ní lautr nic vidět. No vzhledem k režisérovi nic divnýho pořád mám v paměti tu hroznou prasárnu Kurvýr 2 Humoru pevně vládne Cohen, ale překvapivě zdatně mu sekunduje i Strong a nechá se zatahovat do všech nechutností. To jsem docela čuměl, měl jsem ho dosud za relativně seriózního herce, ale tady na všechny ty prasárny přistoupil a netvářil se, že by ho nějak pohoršovali. Jedinej kdo se v tomhle filmu bere smrtelně vážně je Adkins alias Ukrajinskej Ben Afleck. No má všeho všudy asi 5 minut, řekne asi 20 slov a hodí si bitku z Cohenem (to mě taky docela dostalo) pak zdechne, ale svoje si odehraje mě se líbil štěknul si na plátně a navíc si nemyslím, že budeme mít někdy ještě možnost v nějakým filmu vidět jak se Boyka řeže s Boratem. Takže dojmy vesměs pozitivní. Uvažoval jsem o 4*, ale 3* budou lepší. Je to celkem solidní recyklace, ale nesednu si z toho na prdel. Byli tu v tomhle směru už lepší kousky.65% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Momentálne asi len Sacha Baron Cohen si môže dovoliť ísť za hranicu nevkusu do roviny rôznych šialeností a nechutností, a pritom sa vyhnúť trápnosti a urobiť z toho jednu veľkú vydarenú zábavu. Ten chlapík sa našiel a robí to dobre. Už dávno sa mi tak netriaslo brucho ako pri sledovaní tejto bizarne uletenej, nechutnej komédie. Takéto veci ja skrátka môžem. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší komedie Sachi Barona. Smál jsem se jen v těch nejnechutnějších momentech, ale takový ty společensko kritický vtipy á la South Park stály za hovno. Nejde o to, že by Cohen vyměkl, to ani náhodou. Spíš jsem čekal. že víc využije prostředí anglických hooligans. Přišlo mi, že ty humory nejsou tak promyšlené, jako dříve. Dost mě překvapily nečekaně fungující dojemné scény z dětství. I když to spíše přispělo ke schizofrenické nefunkčnosti filmu jako celku. Je divné se dojímat nad rozdělením bratrů a pak koukat jak Cohena, ukrytého ve sloní vagíně, mrdá slon gigantickým dickem do prdele. Kažodpádně velký respekt si zaslouží Mark Strong, že to uhrál s vážnym ksichtem. A andělská Annabelle Wallis ve spodním prádle potěší oko každého muže. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se toho nebojí, opět popustil uzdu své šílené fantazii, znovu se pohybuje na hranici vkusu. Ali G, Borat, Bruno, Diktátor a teď fotbalový chuligán Nobby. Sice už není tak zajímavý jako postavy, které tohle přerostlé hovado stvořilo dřív, ale vtipný je pořád. Zatímco na začátku své kariéry pracoval s živým publikem, dělal bordel a naštval kde koho, nyní se nadobro přiblížil klasické filmové podobě. Grimsby je akční komedií s jakýms takýms dějem, ač předkládá scény, na které běžný divák není moc zvyklý. A drtivá většina herců by si na ně vůbec netroufla (penisový souboj se slony, vysátí jedu z varlete). Mnohokrát se ale trefil do černého (ukrajinský Ben Affleck, nakažení Harryho Pottera, žaloba na frontmana Oasis ad.). Po řemeslné stránce je to díky ostřílenému Leterrierovi fajn, scény z pohledu agenta podařené (Mark Strong láme vazy a vypadá u toho hodně naštvaně), dějově ovšem nic nečekejte. Výsledkem je další z příspěvků do subžánru tajný agent plus vše stěžující hovno na podrážce. Spojení chladnokrevného drsňáka a dobrosrdečného hňupa, který všechno zvrtá, bývá divácky vděčné, ani tady to nebude jinak. Beru nicméně všechny výkřiky od „hrůza“ po „oba palce nahoru“. S dovolením zůstanu někde uprostřed. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Pôvodne sa mal hlavný hrdina filmu Norman "Nobby" Butcher (Sacha Baron Cohen) skrátene volať "Digger" namiesto "Nobby". (MikaelSVK)
  • Režisér Ilya Nayshuller vzhľadom na nabitý program iba v krátkosti spolupracoval čoby konzultant pri POV (point of view) scénach. O pomoc ho požiadal sám Sacha Baron Cohen (Nobby). V rozhovore sa Ilya priznal, že je Cohenov veľký fanúšik. (MikaelSVK)
  • Film je věnován památce Geralda Barona Cohena 1932 - 2016. (MATADOR)

Reklama

Reklama