Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár skutočne vydarených fórov odvrátilo odpadové hodnotenie. Cohen už zachádza do extrému a trápne situácie strieda s takým, pri ktorých sa dvíha žalúdok. Okrem nich tu nájdete aj kopec nezmyslov, tak napríklad Penélope Cruz so zjavným latinským prízvukom tam hrá Angličanku, americká hlúposť sa ale potvrdila aj uvedením mesta Harare ako hlavného mesta Juhoafrickej republiky, hoci je to v Zimbabwe. Malé vydarené scénky sú celkom vymazané pocitom znechutenia, ktoré bude nasledovať. Film sa môže páčiť osobám, ktoré rozosmejú predmety v análnom otvore, mužské pery na guliach iného muža a slonie ejakuláty. V takom prípade môžem odporučiť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda Penélope Cruz při podepisování smlouvy věděla, že se objeví ve stejném filmu jako varlata Marka Stronga, rozkrok Gabourey Sidibe a hektolitr sloního ejakulátu. Filmu se daří prezentovat vše uvedené, aniž by působil jako nahodilý slepenec gagů (byť k němu nemá daleko) a aniž by pointa (vždy) spočívala v samotné nechutnosti nebo imbecilitě daného vtipu. Svým bezelstným odmítáním toho, co se sluší v civilizované společnosti, plní Cohenův Nobby, hrdě se hlásící k anglické lůze (neboli „scum“), podobnou funkci jako dříve Ali G nebo Borat – ukazuje, v jaké přetvářce žijí všichni intelektuálové, maloměšťáci a snobové, kteří svou pravou tvář a skutečné záměry odhalí teprve při konfrontaci s člověkem, jímž opovrhují příliš na to, aby jej brali vážně (k čemu to mj. může vést, ukázaly letošní volby amerického prezidenta). Ostatní postavy k tomuto obnažení (nezáměrně) vede Nobby, diváka pak (záměrně) vidlácké vtipy dotažené ad absurdum. Jasně, je to hodně hit-or-miss záležitost, střih by mohl být méně zběsilý a vážně pojaté flashbacky (a celá linie o důležitosti rodiny) nabourávají tempo i tón vyprávění, ale pořád mi to přišlo vtipnější a podvratnější než většina mainstreamových komedií. Čtvrtá hvězdička za AIDS pro Donalda Trumpa. 70% Zajímavé komentáře: maddy, ancientone, Othello ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen zachází s každým filmem o kus dál (respektive, ehm, hlouběji) a tentokrát to na můj vkus bylo místy až moc daleko (hluboko). Jenže co naplat, pobavil jsem se určitě více než u Bruna a o něco více než u Diktátora a myslím, že jednou za čas ani takováto komedie neuškodí. Můj obdiv má Mark Strong, který do toho všeho šel. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle byla vážně divoká jízda! Plná fekálního humoru, netradiční akce, vesnických buranů, nechutných oplzlostí, narážek na sexuální menšiny, praktiky a vlastně sex obecně, ve které se vyskytují scény, které s největší pravděpodobností člověk v žádném jiném filmu nenajde (viz páření slonů či jed vs. varlata), leda by v něm opět hrál nebo psal scénář Sacha Baron Cohen. Na první pohled nesourodá hlavní dvojice Cohen - Strong překvapivě měla nakonec mezi sebou určitou "chemii", a ve výsledku se oba herci dobře doplňovali. Vedlejší herci mě též pobavili, nebo spíše pobavilY, jelikož mluvím zejména o Rebel Wilson ("I'm not pregnant. I'm just fucking fat!") a Gabourey Sibide. Též mě rozesmály fake-camea Daniela Radcliffa a Donalda Trumpa, stejně jako narážky na podobnost postav s reálnými osobami. Zkrátka snímek, který není úplně pro každého, jelikož míra fekálnosti občas mířila až do nebeských výšin, nicméně mě osobně pobavil (a i znechutil), ale i tak pobavil (a ještě jednou znechutil). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Správne šialená a nekorektná akčná komédia, ktorá mňa niekoľkokrát skoro roztrhala smiechom, niekoľko vtipov a hlášok sa naozaj podarilo. Ak je vám humor pána Cohena blízky a páčil sa vám Borat a iné jeho šialenosti kde tento chlap je, tak neváhajte. Mark Strong tiež výborný. Čo sa ale tvorcom určite podarilo, je úžasný mix hlúposti a detailnosti, s ktorou sa tvorili akčné scény. Pokiaľ do akcie nezasahuje Nobby, máme pocit, že sledujeme nefalšovaný akčný film, ktorý je nielen braný vážne, ale hravo. Bojové scény z pohľadu agenta Sebastiana sú naozaj vyladené, a my tak máme pocit, že sme sa ocitli uprostred akcie alebo hráme počítačovú hru. Grimsby je šialená akčná komédia, ktorá úplne postráda nejaký pud sebazáchovy a vlastnosti, ako je ostych. Či už sa nám pri sledovaní niektorých scén zdvíha či nedvíha žalúdok, jedno sa tejto "uletenosti" uprieť nedá a to je originalita. Toto naozaj len tak niekto nevymyslí, otázkou ale je, či nekorektné vtipy padnú či nepadnú na úrodnú pôdu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)
  • Ačkoliv komentátor zápasu při počáteční scéně na stadionu ke konci filmu řekne, že skóre zápasu Německo - Anglie je 1:1, lze si několikrát všimnout, že v některých záběrech odehrávajících se na stadionu, tabule ukazují skóre 0:0. (Athree)

Reklama

Reklama