Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád anglicky humor pričom v kombinácii s hereckým obsadením ako je Cohen, ktorý je doslova mojou krvnou skupinou, bol predpoklad v zábave priam zaručený. Okrem akcie ktorá bola v tomto prípade pre mňa druhoradá musím naozaj vyzdvihnúť najmä formu vtipu, či už situačného, no najmä hovorového. Záver všetko "zabil" a ja čoraz viac premýšľam či budú štyri hviezdy dostatočným vyjadrením svojich pocitov. Výborná komédia! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost. Sacha Baron Cohen se zase předvedl. Opět nám představuje svou sérii nechutností, které jsou někdy vtipné a někdy ne. Scéna se sloním semenem už mi přišla trochu přeš čáru. Společně se svým bratrem tajným agentem, kterého hraje Mark Strong se vydává na cestu plnou dobrodružství po celém světě. Kromě Londýna se podíváme i do Ugandy, JARu, Čile nebo Jakarty. Asi nemá moc cenu se zaobírat dějem, který je stejně uhozený jak celý film. Taky film podporuje spoustu fotbalových stereotypů. Pohledná Isla Fisher hraje šikovnou agentku a nestárnoucí Penélope Cruz zase prohnanou záporačku. Taky mě dostaly scény s Danielem Radclifem a Donaldem Trumpem. Rebel Wilson mohli raději vynechat. Takže nakonec to byla celkem sranda. Uvidíme, co Sacha vymyslí příště. "Vysaj ten jed!" :D ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvíle, kdy jsem neočekávaně zachrchlal smíchy považuju u Grimsby za jedny z nejtemnějších okamžiků svého života, ale koneckonců každému v genomu koluje trocha australopitéka. On jinak ten bezservítkový humor a totální rezignace na základní měřítka vkusu nejsou zrovna ten hlavní problém. Kamenem úrazu není obsah jednotlivých vtipů, ale jejich forma. Po většině z nich dostaneme sekundu na smích (i třeba s náhle vypnutou hudbou) a působí dojmem, že z filmu na poslední chvíli někdo vystříhal komický pohled Cohena do kamery a studiové hahaha. Třeba i proto má film naštěstí snesitelných 80 minut. Oproti předchozím dvou loňským kusům ve triu špiónská parodie (Kingsman, Spy) Grimsby překvapivě nezvládá moc akční scény, které jsou buď (nejen ve srovnání s perfektním Hardcore Henrym) odzívané POV či zběsile nastříhané bojůvky, kde zejména u bitky se Scottem Adkinsem to vyloženě zamrzí, protože ten člověk je takovej borec, že u něj není vůbec zapotřebí cokoli maskovat. Což vlastně koresponduje s tím hlavním problémem filmu, a to je ten, že ono parodování špionážních filmů ustoupí v průběhu plně už jenom Cohenovu šaškování, což bylo dle všeho až post-produkční rozhodnutí, vzhledem k nevyužitému potenciálu mnohých postav (zejména aktivace agenta Chilcotta má úvod jak rappovej song, ale tato linie naprosto vyšumí). Zkrátka smolík. Ale zase tu Rebel Wilson sundá tričko no... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jooo, tohle je pecka...SBC se zase jednou předvedl...a vůbec nevadí ta 2-3 letá odmlka, kdy nejspíš vymýšlí všechny ty...no, řekněme si narovinu...prasárničky a čuňačinky...ale když si dáte decku dobrého vína (chápejte 5 piv a 5 panáků tvrdého) a pokud možno ve stejně opojeném větším kolektivu, logicky, dobře naladěných přátel, budete se bavit přímo Cohenovsky! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi. (mnx)
  • Když Nobby (Sacha Baron Cohen) vstoupí do místnosti ve wellness centru, uvidí muže, který má na bundě napsáno „Therapist“. Nobby však nápis přečte jako „The rapist“, což česky znamená „násilník“. To je pravděpodobně narážka na Nobbyho dyslexii. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama