Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (611)

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvíle, kdy jsem neočekávaně zachrchlal smíchy považuju u Grimsby za jedny z nejtemnějších okamžiků svého života, ale koneckonců každému v genomu koluje trocha australopitéka. On jinak ten bezservítkový humor a totální rezignace na základní měřítka vkusu nejsou zrovna ten hlavní problém. Kamenem úrazu není obsah jednotlivých vtipů, ale jejich forma. Po většině z nich dostaneme sekundu na smích (i třeba s náhle vypnutou hudbou) a působí dojmem, že z filmu na poslední chvíli někdo vystříhal komický pohled Cohena do kamery a studiové hahaha. Třeba i proto má film naštěstí snesitelných 80 minut. Oproti předchozím dvou loňským kusům ve triu špiónská parodie (Kingsman, Spy) Grimsby překvapivě nezvládá moc akční scény, které jsou buď (nejen ve srovnání s perfektním Hardcore Henrym) odzívané POV či zběsile nastříhané bojůvky, kde zejména u bitky se Scottem Adkinsem to vyloženě zamrzí, protože ten člověk je takovej borec, že u něj není vůbec zapotřebí cokoli maskovat. Což vlastně koresponduje s tím hlavním problémem filmu, a to je ten, že ono parodování špionážních filmů ustoupí v průběhu plně už jenom Cohenovu šaškování, což bylo dle všeho až post-produkční rozhodnutí, vzhledem k nevyužitému potenciálu mnohých postav (zejména aktivace agenta Chilcotta má úvod jak rappovej song, ale tato linie naprosto vyšumí). Zkrátka smolík. Ale zase tu Rebel Wilson sundá tričko no... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Snad ještě o trošku větší prdel než byl DICTATOR a za mě naprostá spokojenost. Mít tak víc lidí takový koule co se nekorektní srandy týče, jako tady Cohen, máme tu pořádný komedie i víc než jednou do roka. Vtipný, srdečný, nesvatý, občas hodně za hranou. Kdo dá tomuhle pod tři hvězdy s tím, že je to trapný a má radši "kultivovanější" humor, je u mě zk*rvená buzna a já pro něj zase moc primitiv. A do k*ndy s Oasis. ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu absurdní píčovina:( a na druhou absudrní píčovina:), takže za tu originalitu takové hodnocení... za to, že se tvůrci nebáli vykročit z nějakých hollywoodem stanovených hranic, zatáhlii do toho fotbalový fandy, donalda trumpa, radcliffa, rychle a zbesile a mnoho dalsiho... někdy jsem jen kroutil hlavou, kam až může nechutnost zajít a někdy se smál jak dlouho u filmu ne ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád anglicky humor pričom v kombinácii s hereckým obsadením ako je Cohen, ktorý je doslova mojou krvnou skupinou, bol predpoklad v zábave priam zaručený. Okrem akcie ktorá bola v tomto prípade pre mňa druhoradá musím naozaj vyzdvihnúť najmä formu vtipu, či už situačného, no najmä hovorového. Záver všetko "zabil" a ja čoraz viac premýšľam či budú štyri hviezdy dostatočným vyjadrením svojich pocitov. Výborná komédia! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejsme žádná spodina! Co je nejvíc? Rodina!“ Napsat chytrý scénář k fekální komedii, bez fekálíí? U takového úkolu by se i chytrá horákyně zapotila, síť nesíť. Kazašský scenárista Sagdiyev to zvládnul, navíc s grácií sobě vlastní. Například při souboji s odbojným exkrementem si vystačil jen s ramínkem na šaty. Aneb i na dně žumpy či v jeskyňce promiskuitní slonice může být veselo, aniž by diváka fackovala hanba a pocit trapnosti. TURISTICKÝ BEDEKR: [][] Co si rozhodně nenechat ujít: ◘ Návštěvu Elephant cave. ◘ Únikovou hru: Záchrana zotročených žen ze Spa Whores. ◘ Pánskou depilaci bradou. ◘ Fotbalové MS v Chile 200016 a epickou scénu vtrhnutí bandy Grimsby hooligans na trávník. [][] Shrnutí. Distingovaně vulgární exkrementová „bondovka“ s (parodovaným) sociálním i geopolitickým podtextem, bizarním gerontosexem a orálem manželce-bachyni. Šťabajzna uklízečka v poloze 69, bombardování psem či kriplkárou i s postiženým chlapečkem, vysávání jedu z šourku a další a další (ob)scény, rozsekávající bránici. Účel to splnilo, náladu zlepšilo, čtyřboratově. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)
  • Režisér Ilya Nayshuller vzhľadom na nabitý program iba v krátkosti spolupracoval čoby konzultant pri POV (point of view) scénach. O pomoc ho požiadal sám Sacha Baron Cohen (Nobby). V rozhovore sa Ilya priznal, že je Cohenov veľký fanúšik. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama