Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je asi nejsalbší z celé série, děj nemá cenu moc kritizovat, páč je to prostě Angelika. Ovšem zklamala holka, zklamala, za celý film pouze jeden zářez na futra, ale za to s královým bratránkem, což se počítá:-). Štěstí, že když se na ní Peyrac přišel v noci podívat, tak spinkala oblečená a sama. Tak a teďka vzhůru na móóóře a zažít trochu exotiky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

3. dil z 5. // Tuhle cast mam docela rad. Po - dle meho vkusu - nevyrazne dvojce, kde se nic poradneho nedelo a Angelika jen vystridala 3 ruzna prostredi a s nimi spojene 3 milence, se nyni dej konecne posouva dal. Hned na zacatku umira Plessis-Bellieres, ktereho si vzala na konci druheho dilu a diky nemuz ziskala zpet slechticke tituly a odkoupila jeho zamek. Je tedy najednou "sama", coz u Angeliky nikdy netrva dlouho :-D Kral ma volnou cestu a snazi se ji dostat zpet ke dvoru - dava ji diplomatickou misi, protoze chce domluvit spojenectvi s Persii, a k tomu ji take navraci Peyracuv palac. To je bohuzel funkcni fail tohoto filmu, jelikoz se nejedna o sidlo z jednicky na jihu Francie (jak vime, Peyrac byl baron z Toulouse). Pritom to divaka trochu mate - je tu napr. socha, kterou v prvnim dile Peyrac ziskal. Jedna se ovsem o zcela jinou residenci, kterou tu "pridali" kvuli hlavnimu zvratu - aby poskytlo azyl primo v Parizi... / Opet mi take tochu vadi postava Desgreze, ktery je chvili pritel a kratce na to zase policajtsky stiha nevinneho jen na prikaz krale. Je to takova obojaka postava, ktera je v serii od zacatku a stale nevim, jestli je mi sympaticky nebo me stve :) Milenec Angeliky je tu tentokrat (dikybohu) jen jeden a naopak je zde zajimava afera s jedem. Ve vedl. rolich se objevi i dva znami franc. "cetnici" ze serie s Funesem. A je tu take vice Versailles, i kdyz dle bonusu na DVD se v te dobe asi teprve zacal prestavovat, takze by spravne asi nemel byt v tomto dokoncenem stavu. Ale coz, to jsou jen male historicke nepresnosti. Jinak fajn dil srovnatelny s "Markyzou andelu" (1964). ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Po méně záživném druhém dílu naštěstí přichází asi nejlepší dobrodružství markýzy de Peyrac. Angelika se musí vypořádat s perským velvyslancem a hlavně odolávat francouzskému králi v kulisách Versailles. Nikdy jsem nepochopila, proč zrovna jemu odpírala to, co dala tolika jiným mužům :D. Opět nádherné kostýmy, výprava, hudba. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Michéle Mercier, Michéle Mercier a její boky, Michéle Mercier a její dechberoucí ramena, Michéle Mercier a její krásná prsa, Michéle Mercier a její líbezná tvářička a zase ta Michéle Mercier. Jo a ještě trošku starodávné Francie, krásných zámků, honosných kostýmů, precizně vyrobených kulis. No prostě vše tak, aby se to líbilo, jak ženám, tak i mužům. [7463. hodnocení, 104. komentář, 64%] ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tady tenhle díl už je prostě slabší. Angelika mi už připadala vyloženě protivná a scénář toho moc nenabízí. Bez spousty scének by se film obešel. Čásť u Perského panovkíka už občas hraničila s trapností. Dost to zachraňuje Jean Rochefort, který ačkoliv hraje stále jenom vedlejší postavu herecky je určitě nejzajímavější. Ale celkově je tenhle díl takový nemastný, neslaný. A obavám se že další díly na tom budou ještě hůř. I když podle závěru tohohle dílu (který byl až nechtěne komický) soudím, že by další díl měl mít alespoň hlavní zápletku. Ale bojím se že tvůrci selžou. P.S. Následující díly na moři naštěstí opět mají IMHOvelmi vysokou kvalitu, takže pouze tadyten díl mě nezaujal. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama