Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Já tento seriál nekomentoval?! Není možná, jelikož se mi moc líbí a to čím dát víc – viděl jsem ho například na dovolené, kdy se předpokládaný pařák změnil na pobyt na majáku – dva díly před a dva po večeři. Připadá mi ryze český, dost moderní, velmi vtipný a má perfektní znělku atp. Kromě toho zpopularizoval pár mladých herců. ___ Je pozoruhodné, že ho TV nepropaguje, natož aby ho reprizovala. Včera běžel poslední díl MOST!u vč. speciálního pořadu na ČT24, ale nemohu se zbavit pocitu, že Neviditelní měli o dost elegantnější humor. Zdá se, že rýpání do menšin je v CZ průchodnější než si dělat srandu z církve svaté. Báječné příspěvky: Zazie, hackstolle, Jara.Cimrman.jr. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně vtipné, skoro bych se nebál to označit za jednu z nejlepších komedií, co v Česku za poslední roky vznikla. Zhruba od půlky se však seriál trochu tvůrcům vymkl z rukou, jako by najednou nevěděli, co se slibně rozjetým příběhem, začali vymýšlet nejrůznější tu dobré, tu příšerné zápletky, které ale příběh nikam neposouvaly (od půlky se vlastně nic zásadního a nového v seriálu nestalo) a spíše působily rušivě. Autoři zabili jednu z ústředních, navíc tu nejsympatičtější a nejlépe zahranou postavu (Luděk Sobota), protože revoluce a revolucionáři přece musí vždy zničit sami sebe; mladou dvojici, která hrála jakousi protiváhu znepřátelených dospěláckých rodin a mohla tak tvořit (i přes neoriginální parafrázi Romea a Julie) zajímavé napětí v příběhu, radši poslali pryč (protože už očividně nevěděli, co s nimi dál); policii, kterou zapojili poměrně originálně, jako působící při odhalování vodnického světa hloupě, avšak mající ve všem pravdu, nakonec odrovnali tím, že ji postavili k plotně; na druhou stranu katolickou církev, jako největšího otloukánka západního světa, zapojili poměrně neoriginálně negativním způsobem (nic proti, ale mohlo být propracovanější); a především největší tajemno seriálu (vyšehradské podzemí), které pomáhalo udržovat příjemné napětí a zvědavost, nakonec příliš brzy odtajnili trochu směšným způsobem (nic proti Radku Holubovi, mám toho herce rád, tady taky vše zahrál výborně ve svém stylu, spíše mi jde o prostředí, děj a některé postavy okolo). No, škoda, že to autoři neustáli, mohl to být nejen na české prostředí výborný seriál. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)
  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama