Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Áno, pobavil som sa, ale zas nie tak ako som čakal. Skutočne vtipných scén je minimum, skôr sú tu sympatické a výrazné postavy s vtipným vystupovaním. Celý čas som mal dojem, že sa film nevie rozhodnúť či chce byť vojnovým filmom alebo komédiou a tak nie je ani jedným. Citeľne mi chýbala tiež gradácia a určité smerovanie filmu - je to len súbor úsmevných príhod, ktorý po pol druhej hodine náhle skončí. 6+/10 ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásný důkaz toho, jak si Francouzi mistrně umějí dělat legraci ze svých velkých proher...Římani nám tehdy vyplenili zem? Nevadí, Asterix to vše odlehčí a zesměšní je všechny...Němčouři nám dali na frak? No a co má být, vždyť není nad to udělat z nich bandu hlupáků, kteří to tu neměli zase tak snadné. Jestli něco uměli šířit do celého podrobeného světa, byla to totální tupost, na kterou uměli naši vojáci vždy trefně poukázat...Ale to vůbec nevadí, Francouzi jsou v tom vážně výborní. Tento film, který je jasně nejlepším z celé série, jest toho jasným důkazem... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla sedmá rota? Nechci nějak spoilerovat, ale prostě nestačila vysokému tempu francouzské armády při ústupu do předem připravených pozic, kterému cynici zákeřně přezdívali útěk. A navíc se od ní rozkazem oddělil jeden seržant a dva vojíni, jejichž prvotním záměrem rozhodně není zahnat nacisty zpět do Reichu, ale touha umýt se, najíst se a nenechat se chytit. Scénárista jim však připravil vtipnější osud a tak vznikl základní kámen budoucí trilogie. Tento díl považuji za nejméně zábavný, ale bez něj by ty další nevznikly, takže je hodnotím všechny stejně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nak nevim, proc ma tenhle film nejvyssi hodnoceni ze vsech tri dilu, me prisel nejslabsi. Zacatek a konec filmu je sice krapet akcni a par vtipku se tu najde, ale v case mezi tim se tu jen hlavni hrdinove hodinu poflakujou v lese. Zachranil by to bud lepsi pribeh, nebo aby se tvurci rozhodli, jesli chtej tocit komedii nebo valecnej film, protoze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. Ale nejvic by pomohl nejakej vyraznej herec. Nic proti hlavni parte, jsou to vcelku sympataci, jenze tu proste chybi nejaka vyrazna osobnost. Nemusel by to bejt zrovna Funes, ale treba takovej Galabru by urcite stacil. Nicmene, i kdyz jsem se asi nezasmal ani jednou, presto jsem se nenudil. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Po Velkém flámu nejlepší francouzská válečná komedie. Ústřední trojice hrdinů je skvěle sehraná, brzdí je pouze poručík Dubochel. Tassina si v tomto díle zahrál Aldo Maccione, který byl později neobratně nahrazen Henrim Guybetem. V Čechách se vyskytuje dvojí dabing filmu: v obou dabuje Jeana Lefebvra Stanislav Fišer a Pierra Tornadea Soběslav Sejk, který v porevolučním dabingu dabuje ještě další dvě postavy. V předrevolučním dabingu mluví Choudarda František Vicena a Tassina Josef Langmiler a Dubochela Petr Štěpánek, po revoluci je Choudard Jan Přeučil, Tassin Jiří Plachý a Dubochel Otakar Brousek ml. stejně jako v dalších dvou dílech, které sem přišly až po revoluci. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Robert Lamoreux použill ve filmu vlastní vzpomínky na válečné události roku 1940. (Foxhound#1)
  • Scéna výbuchu okna s francouzským vojákem byla natočena v restauraci letištního klubu La Ferté-Alais. (classic)
  • Scénář zasazuje děj do lesa Machecoul, pojmenovaného podle lesa v regionu Loire-Atlantique. Film se však natáčel v lese Fontainebleau a v pařížském regionu a frontová linie z roku 1940 do lesa nedosáhla. Název spíše pochází ze vzpomínek Roberta Lamoureuxe na dovolenou. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno