Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Áno, pobavil som sa, ale zas nie tak ako som čakal. Skutočne vtipných scén je minimum, skôr sú tu sympatické a výrazné postavy s vtipným vystupovaním. Celý čas som mal dojem, že sa film nevie rozhodnúť či chce byť vojnovým filmom alebo komédiou a tak nie je ani jedným. Citeľne mi chýbala tiež gradácia a určité smerovanie filmu - je to len súbor úsmevných príhod, ktorý po pol druhej hodine náhle skončí. 6+/10 ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Staré filmy=kvalitní filmy. Čistý humor okořeněný trefnými hereckými výkony. Ne každý musí brát válku tak vážně, jak vypadá. A chytří vojáci se zde nejspíš vypařili, což ke komedii patří. Film můžu vidět mnohokrát a stále mi přijde vtipný a zábavný a nikdy mne neomrzí. Například snad do smrti nezapomenu na scénu s franzözische Schlüssel. ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásný důkaz toho, jak si Francouzi mistrně umějí dělat legraci ze svých velkých proher...Římani nám tehdy vyplenili zem? Nevadí, Asterix to vše odlehčí a zesměšní je všechny...Němčouři nám dali na frak? No a co má být, vždyť není nad to udělat z nich bandu hlupáků, kteří to tu neměli zase tak snadné. Jestli něco uměli šířit do celého podrobeného světa, byla to totální tupost, na kterou uměli naši vojáci vždy trefně poukázat...Ale to vůbec nevadí, Francouzi jsou v tom vážně výborní. Tento film, který je jasně nejlepším z celé série, jest toho jasným důkazem... ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Po Velkém flámu nejlepší francouzská válečná komedie. Ústřední trojice hrdinů je skvěle sehraná, brzdí je pouze poručík Dubochel. Tassina si v tomto díle zahrál Aldo Maccione, který byl později neobratně nahrazen Henrim Guybetem. V Čechách se vyskytuje dvojí dabing filmu: v obou dabuje Jeana Lefebvra Stanislav Fišer a Pierra Tornadea Soběslav Sejk, který v porevolučním dabingu dabuje ještě další dvě postavy. V předrevolučním dabingu mluví Choudarda František Vicena a Tassina Josef Langmiler a Dubochela Petr Štěpánek, po revoluci je Choudard Jan Přeučil, Tassin Jiří Plachý a Dubochel Otakar Brousek ml. stejně jako v dalších dvou dílech, které sem přišly až po revoluci. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Německý vyprošťovák, ve kterém jezdí hrdinové filmu, je ve skutečnosti americký polopásový transportér M3. Také německé tanky jsou vlastně americké stroje M24 Chaffee. (GordonCZ)
  • Lehký kulomet používaný Tassinem (Aldo Maccione) je francouzský model MAC 24/29 ráže 7,5mm (GordonCZ)
  • Robert Lamoreux použill ve filmu vlastní vzpomínky na válečné události roku 1940. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama