Reklama

Reklama

Detektivové Andreas a Simon žijí zcela rozdílné životy. Andreas je spořádaný manžel, zatímco čerstvě rozvedenému Simonovi se všechno hroutí pod rukama. Situace se náhle změní poté, co jsou přivolání k brutální hádce mezi párem narkomanů. Když Andreas objeví jejich zanedbaného syna, rozhodne se porušit zákony, které má hájit, a kojence unese. Nyní je řada na Simonovi, aby znovu nastolil rovnováhu mezi dobrem a zlem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (179)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Skandinávci prostě umí tyhle mrazivé a vyhrocené thrillery. Tento film je tím jasným důkazem. Sice je to místy až moc neuvěřitelné a přes čáru a lidská hlava to jen těžko vezme, ale funguje to. Herci hrají parádně a je to film ideální na sklouznutí do deprese. Mám rád tyhle filmy, ale jednou se jich asi přejím, protože už tady se mi zdálo, že to ne mě nepůsobí tak, jak by mělo. Ale možná je to jenom tím, že jsem zrovna na tento typ filmu neměl náladu. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice mastné, ale neslané. Zápletka zajímavá, ale v režii Susanne Bierové jaksi nedotažená. Hlavní postavy Andreas ani Sonny substituující Alexandera nejsou příliš důvěryhodné, oběma stačí dudlík, místo řádného kojení. Druhá šance (tentokrát využitá) by byla, kdyby si Andreas vzal Sanne poté, co jí předall dítě; vždyť teď už bylo jejich společné - závěrečná scéna s kladívkem a šroubky by pak už byla zbytečná. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Nedostatok slnečných lúčov a naopak nadbytok antidepresív sa opäť škaredo zahrali s mysľami dánskych tvorcov. A tí nám následne naservírovali vskutku záživnú a nepríjemnú drámu. Ďalší z príbehov tisíc a jednej prepitých dánskych nocí a ľudský dôkaz toho, prečo sa tie najdrsnejšie kriminálky rodia práve v škandinávskych končinách. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Bylo pro mě příjemným zpestřením vidět Nikolaje se všemi částmi jeho těla. A vůbec zde bylo více krajně netradičních věcí. Našel si kupříkladu manželku, se kterou nesdíleli společnou DNA, ba dokonce rovnou zplodili potomka, který měl vůbec poprvé naději, že by se nestal všemi nenáviděným retardem. Jeho osud ovšem zůstane navždy zahalen rouškou tajemství, neboť se miminko rozhodlo, tento náš úžasný svět opustit. Pravda, nerozhodlo se úplně dobrovolně. Miminka se totiž v útlém věku sama rozhodovat neumí. Nikolaj si také vůbec poprvé vyzkoušel zahrát místo tatínka maminku. A celkem vzornou. Nevím, jak ostatní hodnotitelstvo, ale já ten Nikolajův čin nemohu hodnotit nějak negativně a opovrhovat jím. Prostě se naskytla situace, kdy se mohl alespoň do určité míry zavděčit všem. O dítě se je třeba do určitého věku starat a když divák sleduje dosti explicitní záběry toho, kterak se dítě doslova topí ve vlastních sračkách a najíst dostává pouze tehdy, když je alespoň jeden z jeho vyfetovaných rodičů trošku při smyslech, tak to mi jako starání se moc nepřipadá. Vlastně záběry zanedbaného dítěte v dosti pochybné rodince, jsou vlastně tím nejlepším, co snímek nabízí. Jinak to není až takový skvost. Je fajn vidět, že se čas od času nějaký ten snímek vydaří i režisérce. Snímek doporučuji vidět snad jen mladším párům, které zahrnují své potomstvo přívalem lásky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Severný vietor priniesol výborný dánsky thriller, ktorého režisérom je dokonca žena. Myslel som, že ženy neznesú pohľad na malé zanedbané dieťa , celé špinavé od hovienok a už vôbec nie, aby o tom natočili film. "Lanister" odbehol z projektu Hry o tróny a dokázal, že si poradí aj so silným príbehom s reálnym pozadím. Presvedčivé herecké výkony a silný príbeh s množstvom nečakaných zvratov dokážu zaujať a vôbec neuvažujem nad tým, či hlavná zápletka je reálna alebo nie. Pre citlivejšie povahy, hlavne pre rodičov, ktorí majú malé deti to asi nebude príjemný film, ale po prekusnutí tých citlivejších pasáží dostanenete film, ktorý sa spoľahlivo zadrie pod kožu. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Samotná Susanne Bier film v roku 2014 charakterizovala ako jeden z najťažších a najintenzívnejších filmov, aké dovtedy natočila. (Arsenal83)
  • Modelka Lykke May Andersenová sa k role Sanne dostala bez castingu. Režisérka Susanne Bier ju stretla na jednej párty a proste ju obsadila. Úmyselne preskočila casting, pretože mala pocit, že Andersenová na ňom nebude dobrá, bola si však istá, že je pre danú rolu práve ona tá pravá. (Arsenal83)
  • Námet na tému filmu prišiel od scenáristu Andersa Thomasa Jensena. Susanne Bier sa to zapáčilo, pričom povedala: "Po rokoch spolupráce sme obaja chceli tentoraz urobiť niečo, čo bolo extrémne a kde človek robí niečo, čo je nepopierateľne zlé." (Arsenal83)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama