Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (398)

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů šedi pro mě byla rutinní romantická záležitost, jenže tohle vaří totálně z ničeho. Ztrácí to pointu a příběh je vlastně jen o udobření mezi Anastasiou a Christianem, což je ještě méně funkční než ve Foleyho režii. Přibývá tam mnohem víc vedlejších a zbytečných linií se stalkerkou, Kim Basinger, Christianově původu... Motá se to v sobě samotném a už to v mých očích nezachraňuje ani obrovský rozpočet a soundtrack, který se prvnímu filmu rovnat nemůže. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Stejně jako u jedničky mám za to, že v rámci toho, jaký brak je předloha, se podařilo to zfilmovat jak nejlépe to vůbec jde. Jasně, postava Any mě stále rozčiluje svou pitomostí, ale upřímně řečeno, v knize působí jako ještě větší blbka, jelikož tam doslova můžeme číst její myšlenky, včetně stále se opakujícího "holy cow" a "inner goddess" (četla jsem v angličtině). Ve filmu je tedy o něco snesitelnější. Jediná skutečně nepovedená scéna ve filmu byla podle mého názoru ta rádoby napínavá situace s pádem vrtulníku, kdy celá rodina čeká na zprávy, jestli je Grey naživu a on se (spoiler!) jako by se nechumelilo najednou obejví ve dvěřích se slovy, že jako sorry, ale nemohl dát vědět, protože se mu vybil mobil. To bylo snad ještě stupidnější než popis v knize. Jinak ale musím uznat, že téměř vše se v rámci možností podařilo zfilmovat co nejlépe, s důrazem na vizuál, který je samozřejmě u takového filmu důležitý. Takže celý film se minimálně může zařadit mezi spoustu a spoustu dalších filmů průměrné kvality, aniž bychom zbytečně dělali velké haló z toho, o čem ten příběh je. Já na to šla v podstatě jen pro legraci a nic jsem od toho nečekala, vzhledem k tomu, že vím, jaká je kniha, ale výsledek byl překvapivě fajn. Když člověk přistoupí na to, že příběh je zkrátka jen taková nereálná kravina s důrazem na smyslnost a erotiku, tak si to podle mě může i docela užít. Já si třeba užila sledování krásného spodního prádla :-D Jediné, co mě oproti prvnímu dílu trošku zklamalo, je hudba. V jedničce mě celkově zaujal soundtrack, tady už ale chytlavé hudby a písniček nějak ubylo, přestože hudbu stále skládá Danny Elfman a podíleli se na tom i interpreti jako Taylor Swift. ~(3,4)~ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Asi jediné pokračování úspěšného filmu, které osvědčené pravidlo "všeho víc" dokonale přetavilo ve "všeho míň". Z figurek jsou šablony, z dialogů jsou náhodné shluky slov, erotika má jeden nový nápad na deset rutinních čísel. Netrpět Jamie Dornan z přítomnosti v kůži pana Greye tak očividně, neodpustil bych utrpení při nejlínějším scénáři široko daleko ani já. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, jak může být někomu příjemné sledovat despotického chlapa, který život ženy totálně oklešťuje a naivní tuctovky, která se nechá vyživovat na úkor své zaslepenosti. Ok, když pohlédnu na z poloviny zaplněný sál, tak chápu, že šedé myšky, které romanci zažijí jednou za rok a pražské zlatokopky, tak ty všechny musí chrochtat blahem. O proti předchozímu dílu je první hodina snesitelná, docela utíká, když si odmyslím hloupých dialogů a myšlenkových pochodů postav. Bohužel to celé nespěje k žádné zápletce, neustále je něco naznačováno, scéna střídá jednu neříkající scénu za druhou a je to jakési epizodní plynutí dějem. Čím se film blíží závěru, tím více se posouvá do telenovelických rovin a mnohem hůř. Celé to zvládnu překousnout, neboť čekám od tohoto kontroverzního, erotického námětu nějaké vzrušení, vášeň. Jenže ve filmu dostanete pouze pět dvouminutových erotických scén, z toho čtyři na misionáře a asi největší nestoudnost je olizovaní bradavek Dakoty. Při scénách s kuličkami, kalhotkami, pouty, kdy si máme jako diváci říci wouuu, tak Dakota třeští bulvy jako by šlo o gangbang a působí to tak směšně, že někteří v sále vybuchovali smíchy. Jsem zvědavý, co může přinést třetí pokračování a docela se toho děsím.......3/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobre. Dráma sa veľmi nepodarila. Čo tá erotika? Budú konečne padať nohavičky k dámskym členkom? Scény s hviezdičkou sa na prvý pohľad zmenili. Je viac využitá hra svetla a tieňov a Dakota Johnson zrejme dostala príkaz ukazovať koziská zakaždým, kedy to len trochu pôjde. Navyše je využívané podstatne menej BDSM a aj keď sa to bude zdať nemožné, milostné hrátky ztuctovateli. Romantická erotická dráma Päťdesiat odtieňov temnoty pokračuje v tom, v čom začalo pred pár rokmi - byť najmenej vzrušujúcim erotickým filmom súčasnosti. Aj keď sú Jamie Dornan a Dakota Johnson pohľadní a charizmatickí, tak v tomto problém nebude - chémia medzi nimi skrátka nefunguje. Erotické scény sú chladné, robotické a postrádajú potrebnú iskru a živočíšnosť. Ani tá dráma, ktorú mal druhý diel okoreniť, sa nedostavila. A pár zámerne vtipných zábleskov nie je všemohúcich. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Sam Taylor-Johnson, která režírovala první díl Padesát odstínů šedi (2015), odmítla natočit pokračování. Stěžovala si na časté názorové střety s autorkou předlohy E.L. James, která měla od studia pravomoc konečného rozhodnutí ohledně všech změn, z čehož byla Taylor-Johnson velmi frustrovaná. Na režijním křesle ji nahradil Jamesem Foleym, který prohlásil, že má s autorkou předlohy skvělý vztah, a proto se rozhodl režírovat i třetí díl Padesát odstínů svobody (2018). (BMW12)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 114,6 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 381,5 mil. (NIRO)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama