Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $83,027,924▐ už to nemá také účelové frky ako prvý diel ale kde tu sa niečo trefné vynorí, je to natočené aspoň v peknom exotickom prostredí, zápletka filmu je dosť mimózna ale dobre, keď sa už nič lepšieho nedalo vymyslieť /videl v kine 2x: 55%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná, politicky korektní a o proti nadupané jedničce nudná sračka.S mladou sme se těšili jako svině a hlavně chtěli vidět film v původním znění což se povedlo, ale že budu skoro dvě hodiny sledovat naprosto vykastrovaného Zekiho, bandu idiotských německých puberťáků a zachráňování nějakých opuštěných sirotečků, to sem teda nečekal.U jedničky sme se trhali smíchy a co scéna, to svěží nekorektní nálož.Jenže u dvojky sem se zasmál asi dvakrát a zbytek je prostě nic neříkající sterilní sráčovina.Naprosto ubohé pokračování a opravdu nechápu, jak se to těm stejným tvůrcům povedlo tak strašně dojebat.Nejvíc mě bavěj lidi, co považují dvojku za lepší než jedničku.Sme fakt národ debilů.35%. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nevtipný německý videoklip s pitvořícíma se hercema jak kdyby je rejžíroval Troška. Účelové přehrávání k vytvoření jakých si vtipnych gagů, není komedie. Maturanti chovající se jak 8 letí fakani s IQ na stejné bodové hranici jako má surikata, učitel co chlastá a hulí a jediné co se musel ve scénaři naučit bylo "Drž hubu!" a "Zmlkni!" stačí evidentně většině národa k pobavení. Není divu, že každý retardovaný týnejdžr si to hned vezme jako základní vzorec chování, který je vlastně v poho kámo! Když při sledování téhle veselé kůl taškařice, se rozhodne křeček v palicích těchto hustých týpků přestat běhat v kolečku, jakože mu nic jiného nezbývá, už se jen tak zase nerozběhne! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování mi přišlo až moc přehnané, skoro až trapně vtipné a místy nechutné. První díl měl ještě nějakou tu důstojnost a opravdu jsem se u toho srdečně smála, tohle ale bylo daleko horší. Bylo tam pár scén, kdy jsem se zasmála, ale bylo jich málo. Nejvíce se mi na celém filmu líbili zkažené scény a to už o tom něco vypovídá. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Stejná palba jako první díl. Fakjů pane učiteli 2 se náramně povedlo a vrátí vás rovnou mezi Zekiho, jeho partu ubertrotlů a kanonádu humoru, který si zásadně nebere servítky. Pokud někomu nesedla jednička, samozřejmě ruce pryč. Pokud na ní ale nedáte dopustit, budete se i tentokrát prvotřídně bavit. (8/10) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Mnichově a Berlíně v Německu, v Bangkoku a dalších  místech v Thajsku. (Cheeker)
  • Na niekoľkých propagačných plagátoch drží Zeki (Elyas M'Barek) provizórnu kušu vyrobenú z veľkého pravítka a veľkého kompasu. Táto položka sa vo filme vôbec neobjavuje. (Zeker)

Reklama

Reklama