Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 9

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (326)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $21,587,519Tržby Celosvetovo $37,279,439Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,128Tržby za predaj DVD v USA $2,305,244║ Tento rok sa zadarilo aspoň starým zručným režisérom (Gibson, Spielberg) a rovnako tak aj Oliver Stone ukázal že kontroverzné príbehy mu sedia. Výborne podané, skvelý herci na čele s Josephom Gordon-Levittom. /videl v kine: 80%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na mě Snowden zafungoval dokonale. Je to prastarý humorný paradox, že občas vás dostane něco, čemu vlastně ani tak moc nerozumíte. Ať už mám na mysli politiku, CIA, FBI, hackery anebo fakt, že jako jeden z nejlepších filmů poslední doby krčí se Snowden v malých kinech na seniorských projekcích. Keců měl sice jako Ovčáček, ale na rozdíl od našeho experta na letový provoz byl Snowden srozumitelný a jasný. Samotné jádro pudla, tedy šmírování lidí kvůli korytům, mě navíc ani trochu neštvalo, ba naopak. Jestli někdo utrácí svůj čas sledováním cizích životů, má u mě tutéž doporučenku na návštěvu psychiatra jako ten, který čas utrácí zveřejňováním života svého. Takže ať si tady kluci a holky dál hrají na Hvězdné války, já z toho všeho mám jeden z nejlepších kinozážitků tohoto roku. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Edward Snowden asi navždy ostane zapísaný vo svetovej histórii ako človek, ktorý chcel odhaliť ľuďom pravdu. A pre mnohých hrdina, pre mnohých terorista a hacker. A vidieť jeho myšlienky spracované v tomto filme od Olivera Twista skutočne pre mňa stálo za to. Miestami som mal síce pocit, že plynie veľmi pomaly, a trošku sa motáme v kruhoch. Napriek tomu ale súhlasím, že je dôležité poznať udalosti, ktoré stáli za Edwardovymi rozhodnutiami. A musím povedať, že Joseph Gordon-Levitt ho stvárňuje veľmi dobre. Chápeme nášho hrdinu, rozumieme jeho pohnútkam a aj dôvodom, pre ktoré odhalí svetu pravdu. Shailene Woodley je tiež veľmi dobrá a obaja herci majú medzi sebou uveriteľnú chémiu. Je zaujímave vidieť, kde Edward začína a kam sa nakoniec až reálne dostane. Som rovnako veľmi rád, že sa mu podarilo dostať preč z USA a bol mu ponúknutý azyl. Určite nie je vlastizradca Edward. Ale skôr ľudia, pre ktorých pracoval a vláda. Pretože sledovať celý svet a poznať každý náš jeden krok je nesprávne. Ako je rovnako nesprávne zneužívať právomoci len preto, aby sme dostali z niektorých ľudí peniaze. Je tu veľa momentov, ktoré budú dávať aj divákom otázky na ich vlastné názory. A keď prídu, tak sú dobre mienené. Ja by som asi nedokázal to čo urobil. A nie preto, že by som nechcel, ale pretože by som asi spanikáril a nezvládol ten tlak. Takže veľký obdiv. Ako film je to miestami trošku dlhé, ale dosť zaujímavé. Je treba tento príbeh poznať a urobiť si vlastný názor. A nielen veriť tomu, čo ľuďom tvrdí americká vláda. A je ironické, že toto sledovanie aj Obama dokonca hájil. Ale nakoniec boli nejaké reformy konečne zriadené a už sú dúfam na lepšej ceste. Hodnotenie: B+ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stone mě zase překvapil. Není tak manýristický jako v Divoších a na stará kolena už nepálí do svých řad tak ostře a intenzivně, ale pořád si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by zvládl film o Snowdenovi takhle upřímně a efektivně natočit. Skloubení dokumentárních a narativních prvků funguje na výbornou, tempo díky přívalu chytrých dialogů a vyvážených retrospektiv absolutně nekolísá a herci jsou do jednoho perfektní, především Shailene Woodley drží méně přesvědčivou osobní linii obdivuhodně nad vodou. Sarkastický humor a postava Nicolase Cage pak ideálně uvolňují tíživou atmosféru "Velkého bratra", kterou Stone dokáže v některých chvílích zásluhou precizní práce s kamerovými filtry a rámováním navodit (výtečná sexuální scéna). Skvělý dojem z atraktivní filmařiny strašlivě sráží patetický závěr, který snad Stone musel svěřit svému šestému asistentovi režie a debutujícímu scénáristovi, jinak si tu náhlou křeč nedokážu představit... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)

Reklama

Reklama