Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jason X ve vesmíru! Kdysi jsem z milosti dával jednu *, nyní jsem hodnocení vylepšil. Samozřejmě nejde o nic jiného, než že po 450 letech objeví zmrzlého Jasona a následně se diví, když obživne. Ba co víc, beze slova začne masakrovat vojenskou jednotku, posádku i studenty. Připomínkou na staré fláky z 80. let jsou - prsatky a Crystal Lake, což potěší. Příběh nejvíce kopíruje Vetřelce, dokonce i hlavní hrdinka zaujímá pózu Ripleyové stejně, jako drží zbraně vojandy. A v podstatě i snaha o únik a likvidaci Jasona Vetřelce cituje, mně to však nevadilo. Mrtvol je dostatek, kromě práce s mačetou dojde i k pádu na obří vrták, přeseknutí v půli či stětí. Jasonův vylepšený krunýř může někdo považovat za degradaci postavy, já zase po letech oceňuji, kam až byli tvůrci ochotni zajít. V momentě, kdy je Jason masakrován androidkou, se začne rozjíždět ta pravá trashová zábava... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No nemůžu si pomoct, ale já se docela bavil. Sám Jason ve vesmíru je úlet na entou a i když tenhle šílenej nápad nebyl využit naplno, našlo se tu pár věcí, který dokázaly zabavit, pár litrů krve taky vyteklo a nakonec jsem se i zasmál, když Jason začal otloukávanou se spacáky. No a navrch tu bylo celkem sympatické osazenstvo s několika hezkejma holkama a Peterem Mensahem. Podle mě neprávem podhodnocenej trash. 55% ()

Reklama

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Slasher bez šťavy a motora, ktorý by ho poháňal vpred - senilná prechádzka kozmickou loďou, kde samotné vraždnenie v podaní mohutného a rešpekt vzbudzujúceho Jasona nepôsobí vôbec drsňácky, ale skôr unudene a silene, akoby ho tam štáb zakomponoval len preto, že v rámci žánru nemal na výber. Filmové nadšenie a šibalské pomrkávanie na divákov očakávajúcich zábavný mix násilia a hutnej atmosféry tu jednoducho nenájdete a nezachráni to ani testosterónom presiaknutá (a správne stupídna) premena nášho kamaráta s mačetou na nezastaviteľný kolos ničiaci všetko, čo mu stojí v ceste. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak oproti tomuto je aj nový remake Piatok 13-teho geniálnou vyvraždovačkou. Čo to má znamenať? Keď už nie je nijaký námet o Jasonovi tak ho jednoducho vyšleme do vesmíru, veď ono to vlastne nejako dopadne. A dopadlo, Jason na konci umrel. Alebo nie? Keďže je to tak premárnený film nemá zmysel sa nad tým ani zamýšľať, Jason patrí na zem a nie do raketoplánu a takýto osud by mu určite neprial ani sám Freddy Krueger. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X byl prvním filmem série, jehož rozpočet přesáhl 10 milionů amerických dolarů. Současně však v USA vydělal z celé filmové série nejméně. (gogos)
  • Scény v daleké budoucnosti se odehrávají v roce 2455. (ČSFD)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama