Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jason X ve vesmíru! Kdysi jsem z milosti dával jednu *, nyní jsem hodnocení vylepšil. Samozřejmě nejde o nic jiného, než že po 450 letech objeví zmrzlého Jasona a následně se diví, když obživne. Ba co víc, beze slova začne masakrovat vojenskou jednotku, posádku i studenty. Připomínkou na staré fláky z 80. let jsou - prsatky a Crystal Lake, což potěší. Příběh nejvíce kopíruje Vetřelce, dokonce i hlavní hrdinka zaujímá pózu Ripleyové stejně, jako drží zbraně vojandy. A v podstatě i snaha o únik a likvidaci Jasona Vetřelce cituje, mně to však nevadilo. Mrtvol je dostatek, kromě práce s mačetou dojde i k pádu na obří vrták, přeseknutí v půli či stětí. Jasonův vylepšený krunýř může někdo považovat za degradaci postavy, já zase po letech oceňuji, kam až byli tvůrci ochotni zajít. V momentě, kdy je Jason masakrován androidkou, se začne rozjíždět ta pravá trashová zábava... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přeci jen dočkal (ale že to trvalo), při mém "Pátek třináctého maratónu", kdy jsem dal všech deset dílů za pět dní, jsem pořád čekal, kdy se tahle série zlomí do nekoukatelné kraviny, a je to právě poslední Jason, kterej už je tak dementní, až je... ne, pořád je dementní :-) On už sám námět, vyslat Vorheese do vesmíru, zní hodně přitaženě za vlasy, ale kdyby to zúčastnění aspoň chytli za jinej konec a snažili se o nějaký kyberpunkový, řádně špinavý film s pořádným gore a s vůbec drsnou atmosférou, tak by z toho mohl vyjít zajímavý žánrový snímek. Bohužel, tohle je tak ultimátní sračka, s efekty, kterým se může smát i klasik Uwe Boll a scénářem, na kterým muselo makat hejno cvičených opic. První polovina ještě jakž takž (snad proto se mi nechce Jason X hodit do odpadu), ale jak dostane Vorhees novej, robotí obleček a stane se z něj nepřekonatelnej cyborg, tak už jsem jen po očku sledoval posuvník, za jak dlouho tahle zhovadilost skončí. No už nebudu Jasonovi víc nakládat, po všech těch neúspěšných pokusech o jeho sprovození ze světa se nakonec tímto filmem zabil sám... A když to shrnu jako celek, tak tu máme pět výborných částí (1, 2, 3, 4, 7), dvě dobré (6, 9), dvě průměrné (5, 8) a jeden shit (10)- to není špatný výsledek, když se prakticky desetkrát díváte na to samé :-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No nemůžu si pomoct, ale já se docela bavil. Sám Jason ve vesmíru je úlet na entou a i když tenhle šílenej nápad nebyl využit naplno, našlo se tu pár věcí, který dokázaly zabavit, pár litrů krve taky vyteklo a nakonec jsem se i zasmál, když Jason začal otloukávanou se spacáky. No a navrch tu bylo celkem sympatické osazenstvo s několika hezkejma holkama a Peterem Mensahem. Podle mě neprávem podhodnocenej trash. 55% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je tak neskutočne hlúpy, až mi pripadá ako celkom pravdepodobné, že si režisér pred každou scénou odriekal : "Sústreď sa. Nakrúcaš hlúpy film, tak to nepokaz." Kašlať na umenie i na remeslo, hlavne že je tam vidieť Jasona dostatočne dlho. Odpad to síce nie je (Jason ako Superman je fakt delikatesa), na druhej strane študijnému materiálu sa hviezdičky neudeľujú. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • V japonském Tokiu měl snímek premiéru v pátek 13. září 2002. (Stocki)
  • Postava Adrienne (Kristi Angus) odkazuje na herečku Adrienne King, která ztvárnila v prvních dvou dílech Pátku třináctého postavu Alice Hardy. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama