Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu kvalitně odvedený film. Jediné, co je pro mě dost zvláštní, je to prostředí středních Čech, které má představovat Porýní. To je úplně jiná krajina. Spoustu míst znám, ale úplně jinak. To se docela nechalo čekat, že si to tvůrci upraví. Každopádně dobrá a pořádná proce válečného filmu, jak by mělo být. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Perfektní válečný film druhé světové války. Myslím, že není co vytknout. Hraje tam několik českých herců (slyšela jsem, že jako protiúčet za "pronájem města MOST", který byl Američanům pro tento film nabídnut. Prý se to tak dělá, když je něco určeno k demolici, tak se to přednostně nabídne filmařům. Výborná podívaná a díky bohu, že už se (snad) tato apokalypsa nebude nikdy opakovat. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna řemeslně slušně natočená válečná řežba ovšem bez výraznějšího obsahu. Potěší domácí reálie i účast našich herců a taky kompetentní a relativně velkolepá akce. Na druhou stranu zkratkovitost postav a žádná významná osobnost na scéně byť kvalitních herců je tu dost z toho dělá jen průměrnou bojovou epizodu.55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Most přes vodní příkop chránící srdce Hitlerova Německa. Má být padací..? Nemá být padací..? Jedna strana v tom má jasno, ta druhá, už dobře si vědoma, že na vítězství to ani napodruhé nebude, je na vážkách. Přišel čas cti a odvahy snadno zaměnitelné za ztrátu ostražitosti.. Z části natočeno na naší straně železné opony, bez zbytečného patosu, s vcelku plastickými postavami a „wire cuttery“ na armádních džípech. Toť časem už tuctový příspěvek k tématu, že válka je nesmyslné svinstvo, bez kterého bychom nevěděli, co je to mír.. Apropo, další osud mostu připomíná historku, kdy ve ´44 bojovali o kus lesa partyzáni s wehrmachtem. V pondělí wehrmacht donutil partyzány k ústupu, ti je však v úterý zatlačili zpět. Ve středu byla úspěšná protiofenzíva wehrmachtu, ovšem na druhý den partyzáni po lítém boji získali své pozice nazpátek. No a v pátek přišel myslivec a vyhnal je všechny.. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama. Na svoji dobu skvěle natočená akce, sice tu není krev, ale to vůbec není na škodu, naopak je to lepší než např. přehnaně krvavý "vojín Ryan". Dobrý scénář, výborní herci (George Segal a hlavně Robert Vaughn), realistické chování postav i konec. Film je možná ještě o trochu lepší než starší Guillerminův "Modrý Max", takže se "Most u Remagenu" může směle řadit po bok takových klasik jako je třeba "Tucet špinavců". ()

Galerie (102)

Zajímavosti (27)

  • Na mnoha záběrech je vidět staré město Most, které muselo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Nejvíce záběrů je v okolí kostela, který se v roce 1975 musel přesunout o 841 metrů k novému městu. (Lajty)
  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno