Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když pominu špetku vlastence v mé duši (účast Čechoslováků ve filmu, most v Davli, ...), tak jde o průměrný válečný film. V mém případě tomu neprospěl ani dabing (já vím, já vím!), ale postavy, které mi byly po většinu děje naprosto ukradené. Větší vazba na diváka by jim slušela, stejně jako menší pocit určité hry na jistotu bez špetky odvahy se odvázat, což dokládá nedostatek 5* hodnocení. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HERR MAJOR, I REGRET VERY MUCH! OURS OR THEIRS? ENEMY PLANES, SIR! BUT WHO IS THE ENEMY?! Jeden ze zatraceně nejlepších válečných snímků, jaký jsem měl kdy tu možnost shlédnout. Ani na vteřinu jsem se nemohl odtrhnout, skoro jako by obrazovka byla okvětní plátek přetékající sladkým pylem a mé oči dva nadržení čmeláci po dlouhé zimě. I bych si tipnul, že major Barnes v MASH je podle ťulpase z tohoto filmu. Plukovník je set sakramentsky dobrej chlap a se svojí jednotkou, která chcípá jak kuřata na jatkách mu držíte palce až do úplného konce. I z Angela se nakonec stal dobrej kluk COME ON. YOU CAN ROB HIM LATER! Na druhé straně mostu u těch zlých hochů však vynikající major Kreuger, který si se sympatiemi nezadá se zmiňovaným poručíkem. Spousta akce, české lokace a myslím, že dvě jediné vady na kráse jsou: Němci nemluví německy a tanky při výstřelu z kanónu zní jako kulka odražená od kovového předmětu. Pro fanoušky 2.světové naprostá povinnost vidět. NOT YET, YOU BASTARD. WAIT TILL I'M DEAD! ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film pojednávající o jedné bitvě o strategický most přes Rýn na konci 2. světové války. Dobýt jej chtějí spojenci, aby se dostali dál do Německa. Tomu samozřejmě chtějí Němci zabránit. Jenže nemají už tolik sil, aby se ubránili, tak Hitler dá sám příkaz most zničit. Jenže na druhé straně, která je už dobytá spojenci, čeká na přejití přes most ještě 75 000 Němců. A co teď? Zničit most nebo nezničit? Most u Remagenu má vcelku jednoduchý, především přímočarý děj oproti jiným válečným filmům. Filmaři si dali záležet především na bojích a akčních scénách. Výprava je taktéž bohatá. Itálie a především most u Měchenic, kama projíždí posázavský Pacific. Koho by napadlo, že Američané tu za komančů budou něco takového točit. [3235. hodnocení, 142. komentář, 78%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Most přes vodní příkop chránící srdce Hitlerova Německa. Má být padací..? Nemá být padací..? Jedna strana v tom má jasno, ta druhá, už dobře si vědoma, že na vítězství to ani napodruhé nebude, je na vážkách. Přišel čas cti a odvahy snadno zaměnitelné za ztrátu ostražitosti.. Z části natočeno na naší straně železné opony, bez zbytečného patosu, s vcelku plastickými postavami a „wire cuttery“ na armádních džípech. Toť časem už tuctový příspěvek k tématu, že válka je nesmyslné svinstvo, bez kterého bychom nevěděli, co je to mír.. Apropo, další osud mostu připomíná historku, kdy ve ´44 bojovali o kus lesa partyzáni s wehrmachtem. V pondělí wehrmacht donutil partyzány k ústupu, ti je však v úterý zatlačili zpět. Ve středu byla úspěšná protiofenzíva wehrmachtu, ovšem na druhý den partyzáni po lítém boji získali své pozice nazpátek. No a v pátek přišel myslivec a vyhnal je všechny.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající válečný film bez příkras, bez velkolepé výpravy a o to lepší, působivější a realističtější. Jeho zobrazení znepřátelených armád je skutečně realistické a lidské a tak to nějak skutečně mohlo být. Na obou stranách se najdou zbabělci i stateční vojáci, oddaní své věci. Konec války a pád fašisitckého Německa nabývá plných obrátek. Vojáci obou armád jsou zdecimovaní, unavení. Američané jsou tisíce kilometrů od svých rodin, jsou nalomení a pološílení. Seržant Hartman ve skvělém podání George Segala je válkou unavený férový chlap, který nechce nic jiného, než přežít a zachránit co nejvíce svých mužů. Ben Gazzara výtečně zahrál vojáka Angela, obyčejného až prostého člověka. Právě s ním jsem se stotožnil asi nejvíce. Osm let po "Sedmi statečných" se Robert Vaughn zhostil mírně fanatického, ale silného a statečného majora Paula Kreugera, který ovšem za svoji statečnost a neśtupnost tvrdě zaplatí. Spolu se "Skleněným peklem" jedno z životních děl Johna Guilermina. V malých rolích si můžete povšimnout Rudolfa Jelínka a Víta Olmera, poněvadž byl film natočen v Československu. Nejsilnější scéna je pro mne nejspíš ta, jak pološílený Hartman jde bezhlavě a nepřítomně kolem bitevní vřavy za zvuků nádherně mrazivého pochodového soundracku Elmera Bernstaina. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (27)

  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)
  • Producenti dovolili filmařům vyhodit do povětří velké části města Most, ale nedovolili porušit budovu sídla místní komunistické strany. Nechtěli pobouřit Sověty, kteří již plánovali invazi do Československa. (mi-ib)
  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama