Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

salalala 

všechny recenze uživatele

Věšinou mám podobný názor jako většina hodnotících, ale v tomhle případě tomu tak není. Staré válečné filmy mám rád, protože se prostě uměly točit. To částečně platí i o Mostu u Remagenu. Kamera je většinou velmi dobrá, hudba správně burácí, ale mně to prostě nějak nesedlo. Bitvy mi přišly sice monstrózní, ale hodně nepřehledné. Měl jsem hodně problém orientovat se, kdo je kdo. A je to škoda, ten námět byl zajímavý, ale přišel mi prostě zabitý. Nehledě na to, že "náckové" tu mluví anglicky, což mi teda přišlo dost hloupé. Z herců vyniká asi jen Vaughn, který si roli užil. Ostatní mi pár hodin po zhlédnutí splývají, což není dobře. Na druhou stranu tehdejší natáčení v Československu asi muselo být hodně zajímavé a tiché role českých herců jsou třešničkou na dortu. Přesto ale víc jak tři nedám, protože to tak prostě necítím. 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když pominu špetku vlastence v mé duši (účast Čechoslováků ve filmu, most v Davli, ...), tak jde o průměrný válečný film. V mém případě tomu neprospěl ani dabing (já vím, já vím!), ale postavy, které mi byly po většinu děje naprosto ukradené. Větší vazba na diváka by jim slušela, stejně jako menší pocit určité hry na jistotu bez špetky odvahy se odvázat, což dokládá nedostatek 5* hodnocení. ()

Reklama

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film, ve kterém mě nejvíce zaujal koncept pohledu obou válčících stran a také poznávání různých míst z nedaleké Davle. Také se mi líbilo vcelku velké množství vojenské techniky oproti klasickému "zapůjčíme vám na natáčení jeden tank a zbytek si udělejte jak chcete". Herecky a akcí průměrné, příběhem a zpracováním pecka. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi atraktivní snímek vcelku s jednoduchým příběhem od režiséra Johna Guillermina (Skleněné peklo) nás diváky zaujme především skutečností, že se natáčel na Barrandově a exteriéry někde v Davli, později přes politické komplikace v roce '68 byl dotočen v Itálii a Německu. Nechybí ani čeští herci - Vít Olmer nebo Rudolf Jelínek, ještě jsem si všiml Jana Mareše. Nenechte se mýlit datem výroby filmu - i dnes snímek udržuje vysoké tempo a mimořádné napětí. Patří k nejlepším válečným snímkům, tedy alespoň z těch známých..Velkou předností tohoto snímku jsou především velké a zdařilé bitevní scény, kterých je tu bezpočet a působí skoro dokumentárním dojmem, dobré ukázky samotných bojů i vojenské techniky a především silná kamera a skvělá Bernstainova hudba..Z herců nikdo vyloženě nevybočuje, ale kdybych přece jen měl někoho mírně vyzdvihnout, tak asi zlatokopa Benna Gazzaru (Seržant Angelo). ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Most u Remagenu je jeden z amerických velkofilmů, který se točil i v Československu. Málo kdo však ví, že na záběrech tohoto filmu, jsou ve skutečnosti dva mosty. Davelský most a Měchenický most. Měchenický most plnil spíše úlohu, že opticky zvětšoval Davelský, který je ve skutečnosti malý, úzký a jen pro pěší. Proto po něm nemohly projíždět vlaky, které ve filmu převážely ustupující němce. Je zajímavé, že filmaři dokázali tohle dát dohromady, aniž by si toho divák všimnul. A proč se film netočil přímo v Remagenu? Těch důvodů bylo zřejmě víc. Ten hlavní však, že most byl v roce 1945 značně poškozen a ještě v průběhu války se nakonec zřítil do řeky Rýn. Most jíž nikdy nebyl obnoven a zůstaly zachovány pouze mostní věže. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Na mnoha záběrech je vidět staré město Most, které muselo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Nejvíce záběrů je v okolí kostela, který se v roce 1975 musel přesunout o 841 metrů k novému městu. (Lajty)
  • Kvůli četné lodní dopravě nedovolili Němci filmařům natáčet přímo u Remagenu. (mi-ib)
  • Oním slavným mostem ve filmu je tzv. "Davelský most". Aby byl co nejvíce vizuálně přiblížen tomu u Remagenu, byl doplněn věžemi a do skály za ním byla dokonce vyražena část tunelu dlouhá 30 metrů navazující na mostovku. Po ukončení natáčení byla vyražená část sice zavezena, ale zbytky vstupního portálu jsou do dnes v Davli patrné. Zahlédnout je možné úsek např. také v dokumetárním cyklu ČT Tajemství železnic (od r. 2013), v části "Vlakem na dno Želivky", v kapitole "Posázavský pacifik". (ceskyhonza)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama