Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a v kontextu americké produkce z této kategorie je řekněme komornější.Neříkám průměrný, spíše mírně nad.Je to obvyklé schéma formálních a neformálních vztahů v bojové jednotce, které se tu a tam dostávají do konfliktu.Je tu také poukaz na obvyklé a přece tak zvrácené projevy nacismu.Dobře zachycená jedna z posledních akcí obrany říše, jedna z řady akcí Američanů při cestě za vítězstvím.Lidské ZOO jak na americké, tak na německé straně je výborně prokreslené.Není tu ani stopa po klišé.Vše promícháno tlakem americké armády a zmatky wehrmachtu, které ústí do popravy Vaughnovy postavy jako symbolu konce zla války, která však nepostrádá lidskost a racionální uvažování. Bohužel, či bohudík pozdě.Lidsky vlídné typy Hartmana a jeho kamarádů v dresu jsou dobrým protipólem na druhé straně barikády.Jak už to ironie někdy určí, pár dnů po osvobození se most zřítil sám do Rýna.No a exteriéry v Davli a ve starém Mostu, které dobře posloužily a vešly ve filmových obrazech do dějin jsou jen okrajovým mementem.Slušný film. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film kloubící v sobě typické prvky válečných filmů své doby, tedy účast hvězd, celkem realistické vyznění a slušnou výpravu s komornějšími prvky dramatu několika postav. Dobře natočené (na svou dobu velmi dynamická kamera) a zahrané (zvlášť Robert Vaughn), navíc v našich lokalitách s přispěním českých filmařů i herců. Skvělá Bernsteinova hudba. Ve filmu se podíváme na situaci Německa v březnu 1945 z obou stran, což přispívá k dobrému dojmu z filmu, který nijak jednoznačně nerozděluje lidi na dobré a špatné podle příslušnosti k té které straně. Ve filmu chybí jakýkoli patos, americké vlajky, velkohubé hrdinství, naopak nechybí ironie, vojáci neumírají s hrdinskými výkřiky, jsou unavení, klejí, okrádají padlé, odmítají poslouchat nařvané velitele. Vůbec je přístup k oběma stranám vyvážený, ani Němci (civilisté i vojáci) nejsou prvoplánové zrůdy, ale lidé, dokonce jsou schopni odvážných činů. Kéž by dnešní technicky precizní filmy dokázaly nabrat alespoň trochu realističnosti atmosféry tohoto filmu, který osobně řadím mezi nejlepší západní válečné filmy vůbec. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna řemeslně slušně natočená válečná řežba ovšem bez výraznějšího obsahu. Potěší domácí reálie i účast našich herců a taky kompetentní a relativně velkolepá akce. Na druhou stranu zkratkovitost postav a žádná významná osobnost na scéně byť kvalitních herců je tu dost z toho dělá jen průměrnou bojovou epizodu.55% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film pojednávající o jedné bitvě o strategický most přes Rýn na konci 2. světové války. Dobýt jej chtějí spojenci, aby se dostali dál do Německa. Tomu samozřejmě chtějí Němci zabránit. Jenže nemají už tolik sil, aby se ubránili, tak Hitler dá sám příkaz most zničit. Jenže na druhé straně, která je už dobytá spojenci, čeká na přejití přes most ještě 75 000 Němců. A co teď? Zničit most nebo nezničit? Most u Remagenu má vcelku jednoduchý, především přímočarý děj oproti jiným válečným filmům. Filmaři si dali záležet především na bojích a akčních scénách. Výprava je taktéž bohatá. Itálie a především most u Měchenic, kama projíždí posázavský Pacific. Koho by napadlo, že Američané tu za komančů budou něco takového točit. [3235. hodnocení, 142. komentář, 78%] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Skutečné obsazení jediného zachovaného mostu přes Rýn bylo neskonale jednodušší a střízlivější. Němečtí vojáci jednoduše zdrhli. Most u Remagenu využívá téhle události jen k rozehrání silného příběhu o vojenské cti, odvaze a o tom, jak ji mocní někdy odměňují. Na svou dobu slušný žánrový nadprůměr, který je zajímavý pohledem z druhé, nepřátelské strany.Celkový dojem 80 %. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Podľa britskej tlače štáb ušetril až £833,000 z celkového rozpočtu £2,100,000 tým, že sa rozhodli natáčať v Československu namiesto Západného Nemecka. (Real Tom Hardy)
  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama