Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, které už nemá takové grády jako jeho předchůdce, ale pořád se na to dívat dá. jen ubylo romantiky a přibylo akčnosti. Výbuchy, střelba a boj to je předností tohoto dobrodružného snímku. Vizuální efekty opic se o trošku zlepšili, ale kvalitu filmu hodně sráží průměrný scénář, který už tolik nezaujal jako jednička. Za zmínku stojí scénka ze spacáku (taky bych tam s Lindou Hamilton hned hupsnul- v té době). ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tento film je špatný, to je pravda. Příběh oživení King Konga a následně nalezení jeho partnerky je naprostá hovadina a taktéž herci a hlavně vizuální efekty jsou příšerné! Navíc tu není žádná pořádná emotivní scéna, která v King Kongovi vždycky je a tady chybí. Jednu hvězdu dávám za některé povedené akční scény a tu druhou za úžasnou Lindu Hamilton, která je moje oblíbená herečka. 2 slaboučké hvězdy. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Nějak nemohu pochopit absolutní odsouzení tohoto filmu zdejšími "renomovanými" kritiky. Pokračování sice opravdu nebylo třeba, ale po dějové stránce bych jej tedy absolutně neodsuzoval. Bohužel ty triky nejsou na dobu vzniku nejexcelentnější, ale na úrovni to nijak zvlášť neubírá. Je to celkem příjemný koktejl akce, dramatu, romantiky (a nejen té lidské) a dokonce i část zamyšlení se nad tím, zda svět kolem opravdu chápeme dobře. I bez nostalgie uděluji 4*. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebol by som k tomu až tak kritický ako ostatní. Už len kvôli ešte lepšej animatronike ako v prvej časti, si film zaslúži aspoň trošku lepšie hodnotenie. Zakomponovanie motívu rodiny a jej ochrany bolo fajn, v tej dobe to letelo v kope iných filmov, takže prečo nie. Na konci to malo dokonca aj náznak emócii. Ja nemôžem na to moc nadávať. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu lze zpozorovat osobu s cedulí „You Kong, Me Fay“ – jedná se o odkaz na Fay Wray, která si zahrála Anne v prvním filmu o Kongovi z roku 1933. (fiLLthe3DD)
  • Linda Hamilton přijala hlavní roli z toho důvodu, že předchozí snímek King Kong (1976) udělal z Jessicy Lange hvězdu a rozjel její kariéru. Naneštěstí Linda během natáčení neměla ponětí o tom, jak bude výsledek vypadat, jelikož víceméně točila oproti modrému pozadí – z výsledku byla zděšená nejen ona, ale i diváci a kritici. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama