Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (134)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mne spíše zklamání. Všechny původní sezóny jsem neviděla, ale snad pokračování nemělo být jenom pro skalní fanoušky, kterým už není -náct a jsou zhýčkanější. Některé díly byly vtipné (viz ten ještěrkodlak), ale začátek a závěr se věnují hlavní zápletce, do které zamotali snad všechny konspirační teorie, co existují. Poslední díl má být spíše upoutávka na další sezónu než seriózně vedený závěr. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pokračování kultovního seriálu jsem se těšil a dostalo se mi celkem zadostiučinění. Bavil jsem se skoro jako u první série kdysi dávno (píši zcela vědomě PRVNÍ série, neboť ty další ztrácely sice pozvolně, byť dost znatelně na kvalitě). Uvidíme, zda toto byla taková zajímavá tečka za celým seriálem s Mulderem a Scully, či se povede další pokračování, na které bych se osobně těšil. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

El-Barto

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat Akt X jsem se fakt těšil, ale je to zklamání. Nejlepší je třetí epizoda, která přišla s parodickou sebeshazující polohou, která tomu kupodivu sedla. Upřímně jsem se smál a bavil se a to proto, že Darin Morgan to psal s obrovským nadhledem a citem. Zároveň ale pod kupou hlášek a skoro až komediálních gagů nezapomněl na příběh a hlavní postavu. Tou je Guy Mann a jeho příběh nejen že vyvolává záchvaty smíchu, ale taky citelně řeže do podstaty lidský nátury. Bravo za tuhle epizodu, oceňuju odvahu pustit se do něčeho tak jinýho, než na co jsme zvyklí. Jinak jsem se ale v ani jediný další epizodě starých dobrých Akta X, který máme všichni tak rádi, nedočkal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10.séria - 75%. Tešil som sa Návrat, pretože duo Mulder a Scullyová, ma jednoducho bavia už niekoľko rokov. Návrat ponúkne iba 6 dielov, niektoré sú slabšie, iné (tie mimozemské) sa znova vracajú ku koreňom, ktoré Akty-X tak preslávili. Bavil som sa, medzi Davidom a Gillian to furt klape. Navyše Scullyová je stále celkom kosť. Poznámka na okraj: v treťom diely, na náhrobnom kameni, pri ktorom leží Mulder, je napísané Kim Manners. Ide o jedného z režisérov Aktov-X, ktorý umrel v roku 2009. Od roku 1993 režíroval najviac epizód - 51. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama