Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 4
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (134)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Zatím jen průměr, očekávání bylo větší. Oba parťáci jsou stejní , ale nemají moc co hrát. Scénář je jakýsi toporný , polopatický, chybí atmosféra, hudební podkres mrtvý....... uvidíme. Souhlas Freemind : ... Vizuálně i obsahově to stále smrdí devadesátkami, na rozdíl od originálních řad to ale není ani trochu roztomilé. Trestuhodně líné technické provedení doplňuje debilní, přestřelená zápletka, která splácala dohromady.... I jako parodie slabé.... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky jsou dávno v tahu. To nejlepší, co může Chris Carter pro nová Akta X udělat, je předat kompletní dozor nad nimi někomu jinému: komukoliv šikovnému, kdo nebude upřednostňovat patlalský fan servis na úkor samostatných mysteriózních epizod. Oživená mytologie působí křečovitě a nechtěně legračně, komediální díly si užijí výhradně xphiles a dramatu a napětí je tentokrát šíleně málo. Jako nezasvěcený divák bych víceméně neměl problém s odpadem. Tak zase za rok a lépe, prosím! Přístupněji. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zatím na třetí epizodě ale příjemně mě překvapila klasická monster of the week. Gillian Anderson je fakt skvělá, Duchovny už ani moc ne. Kdyby se nevrátili původní herci, asi by to ztratilo to kouzlo... Občas mi přijde, že se moc tlačí na pilu co se týče těch nevysvětlitelných záhad a "I want to belive" frázi ale to bylo v originálním seriálu přece taky. Úctyhodný návrat. :) ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Milo ma prekvapil tento návrat, ale hneď mi klesla nálada, keď som videl úvodné intro. Nedali si ani takú námahu, aby spravili nové, hudbu mohli nechať, ale vizuál mali rozhodne zmeniť. Vyznie to trápne ako nagelovaný a spuchnutý Mulder (vyzerá ako svojho času Michael Brandon). Scullyová vyzerá dobre a stále sexi pod tou kopou mejkapu, ale už to nie je ako to tie dobré-staré Akty X. Nemám proti pokračovaniu nič, ale robiť z pôvodnej dvojice agentov mlaďochov, je fakt trápne. Duchovny vyzeral prirodzenejšie v seriáli Californication. Základ tohto seriálu je tiež diskutabilný a dej ani postavy už nevyznejú tak reálne ako v starom seriáli. Uvidíme čo prinesú ďalšie časti. JOJka sa musela teda bachnúť po vačku, keď uviedli hneď ako prvý na svete premiéru tohto seriálu po tej americkej. Niektoré časti uvádzala JOJka ako prvá na svete, takmer do všetkých spotov si dali svetová premiéra :) Slovenský dabing je dobrý, síce kultový dabing prvých Aktov X to neprekoná, ale dvojica Henrieta Mickovičová (Scully) a Milo Kráľ (Mulder) sú vybraní veľmi dobre. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama