Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lovestory, ktorá sa snaží svojim prevedením tváriť aká je moderná a poddajná dnešnej dobe, ale ten príbeh bol viacmenej dosť strojený - akoby vystrihnutý z Rosamunde alebo Inge, samozrejme to celé krížené s inovatívnym štýlom amerických romantických komédií. Príbeh ako taký možno pôsobí na prvý pohľad naivne, ale keď sa tak zamyslím, tak v tom bol kus pravdy. Presne na takých povýšeneckých hajzlíkov s nafúknutým egom väčšina žien letí, bez ohľadu na to, ako arogantne s nimi jednajú. Je to v podstate na zamyslenie... No a neviem či mám len ja taký dojem, ale zdá sa mi, že moderný film bez homosexuálnej postavy už akoby nemohol ani vyjsť na svetlo sveta. Ale tak, celkovo aj tá zápletka nebola v podstate nič extra. Akurát na tú Táňu sa naozaj dobre pozeralo... ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Už toho mám dost - tohohle typu českých komedií. Budu tedy nemilosrdný jak katova sekyra při dopadu. Jaké to bylo? Debilní, afektované, přeslazené, nevtipné, nedojemné, nelogické, nereálné, trapné ... výčet přídavných jmen může pokračovat dál, já však už skončím a dodám ještě - dabované. Ano. Tohle všechno tenhle film je. Ano asi nejsem Mařka, která sní o tom, že si vezme developera s meďourem, který ji letadlem odveze do Itošky, kde se jí konečně zmocní a jako správný samec jí to udělá ve sprše v kalhotách a košili... (předpokládám, že několikrát!). A kdyby snad developer nebyl to pravé, je tu doktor z hor, který netouží po něčem jiném, než po svobodné matce. Ten nemá meďoura, ale v kufříku Panadol ! No nevím, ale pohádkoví princové dříve měli mnohem větší charisma než tito syntetičtí panáci. Už dlouho se čas u filmu tak pomalu nevlekl jako zde. A už dlouho jsem od půlky neuvažoval rovnou o odpadu. Jenže film měl jedno plus. Táňu. Táňu já rád. Pro Táňu všechno a tak jsem se rozhodl pro jednu jedinou hvězdičku. Už naskočily závěrečné titule, když na scénu přišel Leoš... Aůůůůůúúúúúúíííí. Opět jsem zaúpěl a řekl jednoznačně , NE. Tohle je prostě na odpad... Hrůza, děs běs! ODPAD ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak copak se nám to uvařilo a bublá v kotlíku? Máme tu trošku Lásky přes internet, Sexu ve městě, Deníku Bridget Jonesové a nevím ještě čeho všeho dalšího plus výrazné herce. Tyto ingredience nejsou vůbec špatné. Jen by se neměly míchat, ale řádně protřepat. Potom dobře dochutit, osolit, opepřit a přidat špetku čili, možná ještě trochu oregana nebo tymiánu. Jako dobře, je to naprosto odpočinkový film. Nic jiného jsem od něho ani nečekala, takže splnil svůj účel. Polští herci jsou sympaťáci a dobře se na ně koukalo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety podobný ženský film zkusila natočit Pavlásková podle Nesvadbové, dnes je tu Ferencová podle Urbaníkové. Obě autorky knížeček do kabelky vydává Motto, což nebude náhoda. Ve filmu jsou spíše zajímavé určité transpozice. Zatímco knižní hrdinka vede bratislavský antikvariát, filmová vede knihkupectví v Praze. Zatímco Pavlásková si vystačila s lokálními herci, Ferencová si k hlavní hrdince pořídila hned dva Poláky s velmi špatným dabingem. Panenky Pauhofovou a Issovou nechala převlékat do každé scény nejméně pětkrát a aby nikomu nic nechybělo, za kamarády jim dopřála dvojici gayů jak z cukru. Je tohle ještě český film? #finaleplzen ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klára Issová jako kráska? No to mi poser hrábě. EDIT 18.5. 2017 po zhlédnutí díla: Hrozně by to chtělo být vtipné, a hodně to nejde. Asi jako v Románu pro ženy a Bestiáři. Proč se nemůžu zbavit pocitu, že cílovou skupinou měly být jenom ŽENY? Protože chudák ten doktor, aby se z toho posral, to mu ani za občasné chvíle vášně nestojí. Povedl se i Vaněk a Kostelný, hodně se ale nepovedl dabing, který ústy Jiřího Dvořáka a Jana Šťastného zní příšerně uměle, jako v německé telenovele na TV Barrandov. Na druhou stranu, jako svižná vztahová a netrapná (!) komedie to funguje výborně. Táňa je rozhodně nejpěknější, co jsem ji kdy viděl, a smekám i před Issovou. Hroznou roli měla Hřebíčková :) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Snímka bola uvedená v troch jazykoch - slovenskom, českom a poľskom. (Sufferer)
  • Ondřej Sokol, bol pôvodne oslovený na postavu doktora. Keď ale na kastingu spolu s Petrou Hrebíčkovou (sesternica) predviedli dialóg, ktorý končí fackou, nikoho iného si tvorcovia filmu v úlohe Martina nevedeli predstaviť. (monalisa69)
  • Film sa nenakrúcal lineárne. Úplne prvá scéna, ktorá sa natáčala za Prahou v Dolných Počerniciach, bola tá, kde Linda (Tatiana Pauhofová) s Vandou (Klára Issová) sedia na plote pri jazere a zapíjajú sklamanie z Ríma. Hneď potom spadne Vanda z loďky do vody, ale tú ešte predtým skontrolovali dvaja potápači, aby Klára nespadla na niečo ostré na dne a neublížila si. (monalisa69)

Reklama

Reklama