Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Vavča k tomuto seriálu (3)

Miliardy (2016) 

Billions považuji za jeden z nejdůležitějších seriálů dekády. Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve svých rolích státní zástupce, versus všemi mastmi mazaný burzovní makléř stojící na hraně a za hranou zákona. Spletité zákruty mocenského boje nejsou nikdy samoúčelné, scénář přináší napínavé situace. Hlavně však servíruje vynikající charaktery, talentované, podivné, ale především vyvíjející se! Z vedlejších charakterů si jistě také nějak oblíbíte, ať už půdovní hlavní pomahač Bryan Connerty (Toby Leonard Moore), nebo Chuckova žena Wendy. Občas nějaké to hvězdné cameo (závan dětství, mě ovanul když vidím Jerry O'Connella), ale rozhodně nechybí vtip, nadhled, filosofické zamyšlení nad problémy etiky obchodního jednání, smyslu politiky, atd. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Chuck Rhodes a Bobby Axelrod rozjeli opět souboj na nože, i když zde nově uzurpuje hodně prostoru Mike Prince jako nový soupeř pro Axe Capital. O zábavné zvraty a cliffhangery není tradičně nouze a tvůrci svému řemeslu rozumí, nikdy to není nuda, neregistruji ani pokles kvality. Je to pořád nadprůměrná série, kde se postavy neustále vyvíjejí a vše tady rozhodně není předvídatelné, přesto nejsou zvraty násilné, nebo postavené na hlavu. Mocenská dynamika obou hlavních hrdinů diváky pořád táhne, protože sledovanost vysoká, 6. série nám začíná v lednu a bude se věru nač těšit. ()

Série 6 (2022) (S06) 

Šestá série Miliard přináší definitivní změnu hlavní postavy, Cory Stoll jako Mike Prince "slušňák" postihnutý docela slušně velkým mesianistickým komplexem je však zajímavým antagonistou Chucka Rhoadse (Paul Giamatti dovede pořád přistupovat k této postavě trochu nově a zajímavě, ale zachovávat její tradiční rysy). Navíc změna filosofie podniku burzovních mágů nemění nic na zábavné interakci mezi nimi, protože "firma" jede naplno i pod novým vedením. Série si bere na paškál aktuální události jako pořádání olympiády, nebo volby prezidenta. Je otázka, zda dovede přijít s něčím strhujícím i sedmá série, protože tyto díly kladly hodně důrazu i na vedlejší postavy. Pár konfrontací a účtů zůstává ještě nevyřízených, uvidíme, zda se bude poroučet ze série Wendy Rhoades (Maggie siff), která jako jediná uměla udržet ty finanční dravce ve funkčním stavu a odhalit pravdu o svém šéfovi dříve, než ostatní. Kvalita epizod nekolísá a zaručuji, že příznivcí série se zabaví. ()

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama