Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, kterému jasně dominuje ďábelský Pacino, který odehrál neuvěřitelný herecký koncert. Samozřejmě nesmím zapomenout na snažícího se Reevese (podal 1 ze svých nejlepších hereckých výkonů) a dobrou Theronovou (velice uvěřitelná). Rozjezd byl sice pomalejší, ale pak začala atmosféra snímku houstnout a rychlost děje nabírat opravdu vysokých otáček. Přesto 144 minut bylo zbytečně moc ..konec mi přišel už trochu přehnaný a šel tak nějak mimo mě. Proto hodnotím lepšími 4*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som akosi nevedel oceniť herecký talent Keanu Reevesa. Často krát o ňom tvrdím, že je to preceňovaný a hlavne preplatený herec. Avšak v tomto filme bol perfektný. Úlohu mladého, ambiciózneho právnika Kevina Lomaxa, ktorý sa zapletie so samotným Diablom, stvárnil neskutočne presvedčivo. Odviedol brilantný výkon. To isté do bodky môžem povedať aj o Al Pacinovi. Z toho miestami šiel až démonický strach. Ich herecký koncert je znásobený precíznym, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Snímok "Diablov advokát", ktorý v roku 1997 natočil režisér Taylor Hackford, považujem za vynikajúci okultný horror. ***** ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Diabolsky presvedčivý miestami skutočne kultový film z justičného prostredia a je čudné po ňom moralizovať....zvlášť keď vo viacerých profesiách (nielen v advokátskych, aj keď v nich je to asi najokázalejšie- sorry Wormboy, respekt!) je štipka zvrátenosti, nespravodlivosti, anticharakteru...kto chce bojovať (lobovať) za vrahov, psychopatov a high society mandatov, nech tak robí, snáď je to adrenalín (finančný?). Proste film bol ako celok skvelý, po výkone Al Pacina obohacujem svoju hereckú špičku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Al Pacino, Keanu Reeves a Charlize Theron. Ústřední trojice, která rozehrává místy hororový příběh, jenž má obrovskou až pekelnou sílu právě v hereckých výkonech. Démonický, tajemný a uhrančivý Al Pacino předvádí neskutečný um. Jeho oči dokáží vyjádřit snad vše. Řadím jej mezi největší herecké talenty, které kinematografie poznala. Kdo viděl závěr tohoto snímku, dá mi nejspíš za pravdu. Výstavba Ďáblova advokáta je perfektní a konec filmu je opravdu velkolepý. U hodnocení jsem zvažoval 4-5*, nakonec jsem volil vyšší počet, jelikož tento počin si za nějaký čas jistě rád zopakuji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě to bohužel nevzalo, a to ani příběhově, ani atmosféricky. Určitě to má výborné úseky, ale místy jsem se i nudil, přišlo mi to zdlouhavé a ten závěr mě vůbec nedostal, spíše naopak. Herecky to nicméně byla krásná práce, ale ostatní složky z mého pohledu zaostávaly. Třeba to někdy příště bude lepší, ale je otázka, jestli se k tomu ještě někdy dostanu... 65% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Když ve finále snímku smlouvá John Milton (Al Pacino) s Kevinem Lomaxem (Keanu Reeves) o zplození Antikrista, tak než začne Milton svádět Lomaxe na svou stranu naplno, prohlásí: „I'm just getting warmed up!“ Úplně stejnou repliku pronese jiná postava ztvárněná Alem Pacinem, vojenský veterán Frank Slade ve film Vůně ženy (1992), před klíčovou částí svého projevu před studentským obecenstvem na podporu Charlieho (Chris O'Donnell). (casyy)
  • S nápadem tančit a zpívat píseň „It Happened in Monterey“ od Franka Sinatry při finální konfrontaci Miltona (Al Pacino) a Lomaxe (Keanu Reeves) přišel sám Pacino. Režisér Taylor Hackford na to obratem kývnul. Hlas při zpěvu pochopitelně patří Sinatrovi. (casyy)
  • Verze filmu s Joelem Schumacherem na režisérské stoličce a Bradem Pittem v hlavní roli Kevina Lomaxe zkrachovala na tom, že se produkci nepodařilo obsadit úlohu Satana. Projekt tak šel na čas k ledu. Impuls mu dodala kontroverzní kauza bývalého hráče amerického fotbalu a herce O. J. Simpsona, kterého v říjnu 1995 porota, navzdory několika usvědčujícím důkazům, osvobodila v případu dvojnásobné vraždy. Warner Bros. obratem uvolnili na rozpočet filmu 60 milionů amerických dolarů a najali Taylora Hackforda coby režiséra. Hackford se plně ztotožnil s důrazem na právní linii příběhu. „Soudní síň se stala gladiátorskou arénou konce 20. století,“ přibližoval námět filmu. (casyy)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama