Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (994)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fakticky skvělá animovaná multi-kulti detektivka...pomineme-li tedy to, jak v Zootropolis asi vypadá potravní řetězec a že proklamované soužití predátorů a býložravců je propagandistický nesmysl, pánové od Walta Disneyho odvedli jinak překvapivě dokonalou práci...takhle povedených dětských detektivek není moc... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U Disney se blýská na lepší časy! Konečně tu máme originální celovečerní animovaný film ryze dysneyovské produkce, který staví na myšlence vlastního světa s vlastními pravidly, který (v tomto případě) paroduje svět lidí s notnou dávkou satiry. Pro děcka je to příjemná a osvěžující podívaná a dospělí si zde taky přijdou na své, hlavně díky občasným hláškám a odkazováním na kultovní filmy. PS: Ani bych se nedivil, kdyby do budoucna vznikl samostatný biják o lenochodech ze Zootropolis! Ovšem byl by to zřejmě nejpomalejší film v historii animovaného film! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Animák, který kombinuje život dospělých se životem zvířat určeným pro dětskou populaci. Zootropolis je roztomilý, milý, vtipný a sem tam dospělého vyřadí nějakým fórkem, jehož realita nám obšťastňuje život každým druhým dnem. Lenochody na dopravním inspektorátu dokonce vnímám jako asi nejlepší scénu, co jsem kdy ve 3D animáku viděl. Přitom si to ale stále udržuje příjemnou, roztomilou a dětskou vtipnost, kterou bezkonkurenčně ocení i děti. Zootropolis se prostě povedl. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je rozhodně zajímavé, jak se ten film vypořádává s tím, že na jednu stranu brojí proti stereotypům, ale na druhou je všechny potvrzuje tím, že skládá společnost ze zvířat, která mají v genech určité chování a vlastnosti, které musí aktivně přemáhat. Překvapivě komplikovaný pohled postavený před děti... Pointa bylo možná maličko okatá a pravý záporák jasný asi od první vteřiny, co se objevil, ale ok... nemůžu chtít všechno. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší lidskoprávní agitka, ve které mám problém akorát s tvůrčí zbabělostí ohledně zásadní morální otázky, kterou jsou stravovací návyky predátorů, protože jinak je to všech ohledech naprosto fantasticky fungující kriminálka, špičková buddy movie, dynamická akční jízda a všemožné reference (Jesse a Walter jsou absolut!) obsahující podívaná, která mi na dlouho definuje pojem ‚feel good‘. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Na obrazovce přehrávače, ze kterého Judy Hopkavá poslouchá hudbu při cestě vlakem do Zootropole, můžeme zřetelně vidět názvy písní z dalších úspěšných disneyovských filmů, avšak s upravenými zvířecími názvy - například "Let It Go" z Ledového království (2013) se zde změnilo na "Let It Goat". (.baris.)
  • Nick během celého filmu osloví Judy jejím jménem pouze jednou. Většinou ji oslovuje králičice nebo mrkvičko. (Draconic)
  • V kanceláři náčelníka Boga můžeme na kalendáři vidět obrázek fiktivního města San Fransokya z filmu Velká šestka (2014). (SONY_)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama