Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Recenze uživatele Rockerman k tomuto seriálu (6)

Expanze (2015) 

Po první sezóně spokojenost a už se těším na pokračování. Nedá se ovšem vyloučit, že to až do konce nevydržím, protože až tak dokonalé to není. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série je možná ještě o chlup lepší, než první. Předem se omlouvám, ale chci psát o něčem jiném. Je to už ve většině akčních filmů nebo seriálů. Ve snaze vyrovnat se ve všem mužům je žena prezentována jako velitelka vojenských oddílů, šéfka týmu kriminalistů nebo nejdrsnější členka nějaké bandy, která svými pastelkovými ručičkami zmlátí každého chlapa. Nemůžu se s tím vyrovnat. Žena je pro mne ztělesněním krásy (a to nejen tělesné), ladnosti. Je nositelkou života, proto se má chránit a bránit. Co je špatného na tom, když žena zůstává doma, stará se o děti a domácnost? Naprosto odmítám, že se jedná o urážlivý sereotyp! Rovnoprávnost žen a mužů nespočívá v tom, že budeme stejní, ale naopak že budeme rozdílní a vzájemně se budeme doplňovat. Milé ženy, opravdu chcete vypadat jako seržantka Draperová, velitelka jednotky marťanských mariňáků? Pokud ano, tak já se toho nemíním účastnit a mladých lidí je mi úpřimně líto, v jakém světě budou žít. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Od sedmého dílu se něco pokazilo. Přibyly nejen nové postavy, ale také zbytečných patetických keců a trochu i nudy. Už mě to zkrátka tolik nebavilo. Ale teď opět o ženách. Avasarala, Camina, Naomi, Anna a samozřejmě seržantka Draper, to jsou ženy, které dominují, mají vždycky pravdu, jsou sebevědomé, rozhodné, suverénní. Naproti tomu muži, až na vyjímky jsou slaboši, zbabělci ba i zrádci. V lepším případě jen činí zbrklá rozhodnutí. Rozhodně nejsem žádný misogyn, právě naopak. Já ženy respektuji, obdivuji, miluji, ale zároveň jsem ze staré školy a věřím, že jak ženy tak muži mají v životě svou specifickou úlohu. Takové protěžování žen je špatné a v žádném případě nepřispěje k rovnosti obou pohlaví. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Po slabší "trojce" se zase bylo nač dívat. Kvalitativně tedy lepší, ale co se vůbec nezměnilo byla ta okatá dominance žen. Chlapi opět, až na pár jedinců hrají slabochy, zbabělce, zrádce, vždy ustupující ženám. Hádejte, jak vypadá největší padouch? Správně, je to muž, bílý jak padlý sníh. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Nic naplat, pátá série zřejmě zatím nejlepší a ikdyž je plná až nesnesitelného patosu a ten okatý feminismus a korektnost mě strašně štvou, budu muset zhlédnout i prý závěrečnou šestou sérii. Dějově je to totiž zajímavé a poutavé. Nemluvě o vizuálních efektech. ()

Série 6 (2021) (S06) 

Dominance žen se v šesté sérii ještě vystupňovala a to už je pro mne moc. A tak jsem rád, že tento veskrze jednostranně feministický seriál už skončil. Hodnocení snižovat nebudu, protože jinak vizuálně je to téměř dokonalé. ()

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama