Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (487)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neudělal jsem to. Klid. Nedotknul jsem se jí. A možná jo." Ach ta karma. Člověk jen tak ze srandy, z nudy nebo pro povýšení zničí pár životů a hned za to má trpět? To je nelidské ... a správné. Já mám vždycky radost, když se na svini uvaří voda a i když tenhle Dárek víckrát rozbalovat nebudu, tak to neznamená, že by mne v některých pasážích nepotěšil. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oldboy meets Mientras duermes. Neboli to, co přijde většině lidem zde jako chytré a neočekávané pro mě bylo spíše plnění očekávaných postupů a klišé. Většinově jsem se vlastně nudil a až druhá polovina nabízí něco víc, než jen čekání na očekávané. Problém je, že zmiňovaná druhá polovina staví dvě mužské hlavní postavy do takového světla, ve kterém jsem přestal mít zájem některé z nich fandit. Bylo mi tudíž jedno, co se s nimi stane. Film má pár slušných momentů a celkově není nějakou extra srágorou. Je ale podle mě dost průměrně udělaný a jeho kroky v příběhu jsou vždy dost očekávatelné. 5/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som trošku inak rozvíjajúci sa príbeh, takže som veľmi milo prekvapený. Snímok v závere ponúka solídne zvraty, či bližší pohľad na skutočný problém, kedy už divák doslova "stráca" prehľad komu má naozaj "fandiť". Rozuzlenie je malým šokom z ktorého "milo" zamrazí, či vyvoláva jednu zásadnú otázku, takže z tohto pohľadu nie je nič lepšie, ako nechať diváka na pochybách. Nuž, nadarmo sa nehovorí, že si človek ani po niekoľkých rokoch nemôžeme byť istý s osobami, ktoré sa takmer neustále pohybujú v jeho okolí. Odstupom času nespoznávame príbuzných, nie to ešte "cudzincov", v podobe priateľov, kolegov, ba dokonca partnerov. Aj keď toto je trošku iný príbeh s pomerne drzou, no zrejme "zaslúženou" satisfakciou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno