Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rádoby psycho výser ve kterým se nic nestane, jen (spoiler) se zabijou rybičky.. Edgertonovi jsem toho psychouše nežral a celý je to jako film Cable guy akorát že nudnější a s nejvíc trapnejma jumpscarema ala pes ve vokně!! Houslový doprovod mi lezl na nervy stejně jako přetažená stopáž, kterou musí prostě mít každej blbej film! Závěr alá nic se nedozvim akorát sem se zase nasral. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborně vystavěný thriller, který své karty vykládá velice pozvolna (některým méně trpělivým divákům by se možná mohlo zdát, že se ve filmu dlouho nic neděje a že je jen sledem vcelku banálních dialogů), až do neobyčejně vygradovaného závěru. Ten jsem sice osobně shledal scenáristicky mírně překombinovaným, ale na výborném dojmu z filmu to nakonec asi nic nezměnilo. Všichni herci jsou skvělí a společně nechali vzkniknout filmu, který si vystačí s málem (minimum postav i lokací), ale nijak to není na škodu jeho působivé a vtahující atmosféře, ba možná naopak. Na to, že jde o celovečerní režijní debut chlapíka, který to navíc natočil podle vlastního scénáře a ještě si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí, je to velmi podařený film - Joel Edgerton je rozhodně velice schopný! Z premiér tohoto týdne je to podle mě asi jediný film, na který má cenu jít do kina - za sebe doporučuji všemi deseti. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ohoho! O hodně hlubší, než se na začátku zdálo. Nejdřív to vypadá na stalking, ale jak se postupně odhaluje pravda a motivace postav, začíná to být víc a víc zajímavé. Film adresuje pravdu, kterou si často lidé nechtějí přiznat - podstata a charakter lidí se nemění. Můžou získat zkušenosti a odstup, ale kdo byl parchant, tak parchantem i zůstane. (Spoiler) Vemte si Simona - v mládí to byl hajzl, co šikanoval a zničil pomluvou život spolužákovi, protože ten spolužák byl "divnej". Film vám vysvětlí Simonovy (velmi lidské) motivace i to, jak si sám omlouvá to, co provedl. Nemění to nic na tom, že Simon je parchant. A parchant je i Gordy, ale mě ho bylo líto - a zároveň jsem ho chápala. Když někdo váš život zničí do takové míry, nemůžete se nad to povznést. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale líbilo se mi, že Gord se Simonovi pomstil psychologicky a promyšleně. Thriller nemusí zkrátka mít krev a lekačky (ačkoli tu jsou), aby byl efektní. Tenhle film rozhodně doporučuju. 90 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Drobné spoilery. "Si tyran. Bol si ním vždy a si ním aj teraz." Mrazivý stalkerovský triler. Nie je to žiadny krvák, zato nervák poriadny a to vrátane adekvátnej koncovky, ktorá perfektne ladí s predchádzajúcim psycho-dejom (ale v dnešnej dobe predsa sú testy bežnou záležitosťou, nie? Alebo mi niečo ušlo?). Pochváliť musím silné výkony ústredného tria a množstvo poriadne nepríjemných a napínavých scén. Veľmi kladne hodnotím aj to, že je dosť ťažké postaviť sa v tomto strašnom konflikte na niekoho stranu - Simon si mnohé z toho vzhľadom na svoju minulosť a to, čo spravil, bez debaty zaslúžil. Otázne je však, či Gordo nezachádza až príliš ďaleko. Na strane druhej sa dá povedať, že Simon mu v minulosti skutočne urobil veci, ktoré Gordonovi zničili celý život. Akurát Robyn je v tom nevinne. A pes. Ale to psi skoro vždy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Radím dobře, předem si nic nezjišťujte. I proto upozorním na SPOILERY, ač nic moc neprozradím, je dobré skutečně třeba vyjma hereckého obsazení nevědět nic. Drama o muži, jenž je bývalým spolužákem donucený čelit své minulosti, vůbec nevypadá, že ho točil debutant. Herec Joel Edgerton (pár scénářů už napsal) příjemně překvapil. Pomalý, skvěle zahraný, mrazivý, výborně napsaný, atmosférický, sebevědomý, chladnokrevně vykonstruovaný – to všechno v tomhle případě platí. Manželský pár začíná tak trochu od nuly. Nové město, nový dům, nový pokus o těhotenství. A jeden starý spolužák, který se intenzivně snaží o navázání kontaktu. Film, který není o dětech, ale na dětském zlu staví, protože jedna lež zásadně ovlivnila jeden dětský život a napětí teď pumpuje i do trojice dospělých osudů. Kdo je oběť, kdo svině? Každý krok tvůrci velmi umně zvažují, vše do sebe velmi dobře pasuje, naštěstí to není ten typ thrilleru, kdy se někdo na konci probudí nebo nás někdo celou dobu tahá za nos á la hlavní hrdina je po smrti atp. Odkrývání tajemství a polopravd má svou sílu, Edgerton má všechno pečlivě pod kontrolou. Ve finále je to sice ono ohrané: jeden magor se cpe do soukromí sympatické rodině, ale tvůrci jdou postavám pod kůži, takže dokonale budovaný pocit hřejivého domova je tentam. Navrch Edgerton připravil i několik překvapivě děsivých scén, což jsou další plusové body. Drama dokáže být nepříjemné, ale stále nás zajímá, co odhalí další minuty. Herci zaslouží pochvalu: hlavně manželský pár, který dostává víc prostoru. Křehkou Rebeccu Hall jsem rád po delší době viděl v hlavní roli, Jason Bateman zase dokazuje, že mu paradoxně vážnější polohy jdou líp než ty komediální. Velmi slušné čtyři hvězdy!! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama