Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (487)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíš, co se stane, když lidem otrávíš jejich myšlenky lží?“ Čekal jsem, že min. závěr mi celý dojem zkazí, ale k tomu nedošlo, právě naopak. Film jsem si užíval už od začátku. Pomalé seznamování se s postavami, klid, pohoda. Pak úvodní setkání, trocha pozornosti a vlezlosti, pak obě v podstatně větší míře, první lež a najednou zlom. Strašně mě bavilo, jak divák tápal, co je vlastně starý spolužák zač, ale zároveň tušil, že se Simon ke Gordovi asi kdysi nezachoval úplně dobře. A jak se stupňuje „přátelskost“ podivína, přibývá chvilek napětí, objeví se nějaká ta lekačka a houstne atmosféra, i díky zdravotnímu stavu hlavní hrdinky (anebo ne?). Poté přijde závěr, skvěle gradovaný pomocí dárků, a člověk je šťastný, že film neskončil jako mnoho podobných žánrovek, ale zaútočil na divákovu empatii. Pár věcí zde trochu drhlo, někdy se film zase snažil být až moc „cool“, ale nic to nemění na tom, že jsem z něho nadšený a hodnotím silnými 4*. „Víš, ty jsi možná s minulostí skončil, ale ona s tebou ještě ne.“ - „Co? Co tím myslíš?“ - „To se jen tak říká.“ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, ještě lépe zrežírované. Edgerton nejenže zvládá psychologii na jedničku, ale současně také rozehrává zajímavě koncipovaný a kompaktní příběh, přičemž mu funguje jak pocitová atmosféra, tak i obsahová struktura, kdy je nám špína z minulosti odkrývána hezky kousek po kousku a vztah mezi ústředním charakterním trojlístkem díky tomu nabývá na intenzitě až do zdařilého depresivního finále. V konečném součtu sice nemáme komu držet palce a vyústění nás nezarazí do křesla až tak, jak asi bylo plánováno, ale to jsou opravdu jen menší vady na kráse tohoto filmařsky osvěžujícího dárkového debutu... 80% ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oldboy meets Mientras duermes. Neboli to, co přijde většině lidem zde jako chytré a neočekávané pro mě bylo spíše plnění očekávaných postupů a klišé. Většinově jsem se vlastně nudil a až druhá polovina nabízí něco víc, než jen čekání na očekávané. Problém je, že zmiňovaná druhá polovina staví dvě mužské hlavní postavy do takového světla, ve kterém jsem přestal mít zájem některé z nich fandit. Bylo mi tudíž jedno, co se s nimi stane. Film má pár slušných momentů a celkově není nějakou extra srágorou. Je ale podle mě dost průměrně udělaný a jeho kroky v příběhu jsou vždy dost očekávatelné. 5/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Joel natočil stalkerský light thriller, který sice není nervákem, u něhož si vykousnete ukázkovou manikúru, ale na žluči vás pošimrá. Premisou filmu je pointa, která v závěru mocně pumpuje průměrný pocit z filmu tím, že je patřičně moralizující a šokantní (spoiler jak kráva). Jako prvotina hodně dobrý. 75% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ohoho! O hodně hlubší, než se na začátku zdálo. Nejdřív to vypadá na stalking, ale jak se postupně odhaluje pravda a motivace postav, začíná to být víc a víc zajímavé. Film adresuje pravdu, kterou si často lidé nechtějí přiznat - podstata a charakter lidí se nemění. Můžou získat zkušenosti a odstup, ale kdo byl parchant, tak parchantem i zůstane. (Spoiler) Vemte si Simona - v mládí to byl hajzl, co šikanoval a zničil pomluvou život spolužákovi, protože ten spolužák byl "divnej". Film vám vysvětlí Simonovy (velmi lidské) motivace i to, jak si sám omlouvá to, co provedl. Nemění to nic na tom, že Simon je parchant. A parchant je i Gordy, ale mě ho bylo líto - a zároveň jsem ho chápala. Když někdo váš život zničí do takové míry, nemůžete se nad to povznést. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale líbilo se mi, že Gord se Simonovi pomstil psychologicky a promyšleně. Thriller nemusí zkrátka mít krev a lekačky (ačkoli tu jsou), aby byl efektní. Tenhle film rozhodně doporučuju. 90 % ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama