Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (225)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Padesát odstínu prázdnoty. Zatímco první díl byl docela slušnou, byť dokonalou - až neupřímnou - romantikou, pokračování už bylo dost o ničem a velké vyvrcholení (*pubertální uchichtnutí*) je na tom snad ještě hůř. Postavy se nikam neposouvají, Anna je stále stejná puťka zlatokopka a Christian je pořád ten samý nevyspělý a vysoce náladový... spíš děcko než chlap. A když teda není kam posouvat postavy, tak se prostě vymyslí další zápletka. Jenže ta je tak neskutečně debilní, že bych možná byl radši, kdyby ponechali jen tu hrstku decentních lechtivých scén. Dá se na to koukat, ale v zásadě je to hezky vypadající nezáživné nic s otravnými postavami. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

[SE] Nikdy som nepochopil zmysel soft porna. A žiadne iné ambície ani kvality táto atrapa nemá, je to len veľmi zle napísaný film. Aby aj dedinské upratovačky mali o čom snívať. Niečo jak filmový ekvivalent motivačného citátu; jednoduchá vec, pre jednoduchých ľudí. Ešte o radu horšie než predošlý diel. 10% ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi písať tri komentáre, tak celú trilógiu zhrniem do jedného. Knihy som nečítala, ale filmy som si zo zvedavosti pozrieť chcela. Jediné, čo sa mi páčilo bolo, že v tretej časti Ana konečne začala byť trošku viac asertívnejšia, lenže nie dosť silná na to, aby sa vedela vymaniť z toxického vzťahu. Páčili sa mi asi 2 scény z celej trilógie, ale to je dosť málo vzhľadom na enormný oššiaľ. Ak opomeniem trápnosť dialógov, akože "thrillerová" inštrumentálna hudba a trápne scény, tak celá trilógia je veľmi problémová v jej podstate. Šokuje ma, že týranie sa romantizuje, a že veľké percento žien to ako týranie ani nevidí. Stalking, majetníctvo, žiarlivosť, posadnutosť, manipulácia, výbušnosť. Mýlila som sa, je to ešte horšie, omnoho desivejšie. V skutočnom svete by takýto príbeh putoval do Investigation Discovery ako varovný príbeh, nie do kín pred ženské publikum. Jediný dôvod, prečo Christian dostal u ženských čitateliek priepustku je to, že je bohatý a pekný. Kebyže bol vykreslený inak, tak by bol označený za úchyláka so súdnym zákazom priblíženia sa, prinajmenšom. Z čoho sa dostávam do ďalšieho bodu, a to, že príbeh ďalej propaguje stereotyp žien, že ženy chcú miliardárov a supermodelov za partnerov, ktorí ich budú obletovať drahými vecami. Ako ženu ma to dosť uráža. Ďalším mojim bodom je neslávne známa "bdsm" linka. Keď samá bdsm komunita zavrhuje dané dielo, tak je to neprehliadnuteľný signál toho, že autor tomu vôbec, ale vôbec nerozumie. Absentuje správna bdsm etiketa, respektíve sa aj to málo porušuje. A propaguje sa mýtus o tom, že ľudia, ktorí praktizujú bdsm sú takí kvôli nejakej traume, a že sú to psychicky choré a zlomené bytosti. Ale čo už o tom môže vedieť žena v strednom veku, ktorá si písaním o svojich fantáziách pomáha prekonať krízu stredného veku. Úprimne, nerozumiem tomu, ako sa z tohto stal taký fenomén. Niečo som o tom čítala, že veľkú úlohu zohrával marketing, čo sa týka titulnej obálky, popularita fan-fikcie a e-kníh. Ale čo sa príbehu týka, tak nechápem. Toto sa môže páčil len ženám, čo okrem vanilky nevideli ani nepočuli o ničom inom, a pre ktoré je násilnícky vzťah úplne neproblematický (zrejme si takými vzťahmi aj prešli a nevideli na nich nič problémové). Jediné pozitívum tejto celej trilógie vidím v tom, že vzniklo pár dobrých pesničiek. Inak ľutujem ženy, pre ktoré bolo toto vstupná brána do bdsm sveta. I keď, im to na jednej strane zrejme pomohlo sa o sebe dozvedieť niečo, o čom nevedeli, no na druhej strane vzrástol počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia práve kvôli tomu, že sa snažili replikovať scény a poriadne si to nenaštudovali. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Banálne dialógy o nezmyselných problémoch sú prekladané veľmi impotentnými erotickými scénami, rajcovnými asi ako punkcia dutín. Nezmyselnosť všetkého, už populárnej trademark série, zostáva našťastie zachovaná aj tu a tak divák môže len premýšľať nad tým, prečo si Ana a Christian nevydiskutovali niektoré vzťahové rozdiely pred svadbou. V súčte z toho vychádza veľmi nezáživná komédie. Záver trilógie sa o žiadny úkrok stranou nesnaží a ponúka rovnakú pozlátkom obalenú prázdnotu ako predchádzajúce diely. Takže trocha zábavy, neškodného sexu a napätia pre paničky, ktoré nechcú tráviť sviatok zamilovaných osamote s fľašou vína. Ostáva len veriť, že sa Dakota Johnson raz vydá do vôd skutočného porna a až tam si ju poriadne užijeme. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných příhod nejhoršího bodyguarda všech dob. Mezi zábavnější zjištění patří skutečnost, že se dějové drobky definitivně srazily na lekce z architektury a pár céčkových výstupů zhrzeného nápadníka, mezi ta smutnější potom spadá šok z toho, že to v odstínovém nesmyslu nesluší ani takové krásce, jakou vždy byla Arielle Kebbel. Slepá ulička literárních adaptací je konečně ve svém finále a já doufám, že se k ní nikdy nikdo nevrátí. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. února 2018 v Paříži (Francie). (BMW12)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pro scénu na líbánkách, která se odehrávala u francouzského Louvru, byla celá oblast pro natáčení uzavřena. Režisér prohlásil, že tak chtěl docílit efektu jako kdyby Christian (Jamie Dornan) pro Anastasii (Dakota Johnson) koupil celou Paříž. (Sydonai)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama